MaailmaNaudanlihaPääruokaReseptilajiReseptitVähähiilihydraattiset

Picanha

Picanha

Picanha on naudan takapuolta. Kuulostaa kivalle! Syödäänhän sitä kinkkuakin hyvillä mielin. Lihassa on upea koostumus ja sen paksu makurasva pitää lihan mehukkaana paiston aikana.

Picanha

Picanha

Picanha on myös hyvä grilliliha, joskin silloin menetetään makurasva, joka valuu grillin syövereihin. 
Tulosta Lisää listalle
Reseptilaji: Pääruoka
Keittiö: Maailma
Avainsana: Nauta
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Kokkausaika: 35 minuuttia
Kokonaisaika: 45 minuuttia
Annokset: 4
Anna äänesi kuulua, paina tähtiä.

Ainekset

  • 700 g picanhaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 koura tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1 rkl kuivattua timjamia

Kokkausohje

  • Laita uuni päälle 150C astetta. Leikkaa lihan makurasvaan tiheät ristikkoviillot lihaan asti.
  • Aseta liha uunin kestävälle pannulle tai grilliin makurasva alaspäin ja ala ottaa lämpöä. Pannulle kerääntynyttä rasvaa voi kaataa talteen, esimerkiksi perunoiden paistamista varten. Kun makurasva on pienentynyt puoleen ja ruskistunut kunnolla, käännä liha toisinpäin. Mausta makurasva reippaasti suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  • Kun liha on saanut väriä myös toiselta puolelta, siirrä se pannuineen päivineen 150C uuniin (tai nosta grillissä ylätasanteelle). 700g picanha kypsyy meheväksi mediumiksi n.25-35 minuutissa (jos käytät lämpömittaria, 54C on hyvä punertava paistotulos). Tarkkaa aikaa on mahdoton sanoa, koska se riippuu palan muodosta ja paksuudesta. Hyvää lihaa ei kuitenkaan kannata paistaa kengänpohjaksi.
  • Paahtamisen jälkeen laita liha folion päälle, ja pyörittele kauttaaltaan persiljassa ja timjamissa. Sulje folio ja jätä vetäytymään vartiksi. Leikkaa poikkisyin ohuiksi siivuiksi.
Onko sinulla resepti?Jaa se maailmalle! Erityisesti ravintoloiden ja bloggareiden kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus. Lue lisää. Jätä resepti

Last Updated on 5 lokakuun, 2023 by Flavorado

You might also like:

Paistettu halloumi

Flavorado

Rub eli kuivamausteseos

Flavorado

Minttupaprikat

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More