ArtikkelitViiniartikkelit

Alkon uutuusviinit ja tärpit – syyskuu 2023

Alkon-uutuusviinit-23-9
Alkon valikoimaan tuli reilu parikymmentä uutuutta syyskuussa. Ne jakautuvat vakiovalikoiman ja erikoiserien tuotteisiin. Seuraavassa uutuusviinien mielenkiintoisimmat tärpit, joista moni yllätti hinnallaan – ja myös pakkauksellaan.

Alexis Lichine Crémant de Bordeaux Brut Rosé

Alexis-Lichine-Cremant-de-Bordeaux-Brut-Rose

Bordeauxin Crémantit eivät ole sinkoilleet tähtitaivaalla yhtä korkealle, kuin pohjoisemmat lajinsa edustajat. Tässä on kaavaan poikkeus. Moniulotteisessa tuoksussa on punaherukkaa, raparperia ja metsämarjaa. Viini vaikuttaa varsin kuivalle, vaikka jäännössokeria 12g/l. Raikuvan heleä hapokkuus ja upean pienet kuplat. Tyylikkään puhdaspiirteinen ja raikas luomu/biodynaaminen kuohuva. Tällä kehtaa kilistellä missä vaan. Hinta on edullinen laatuunsa nähden; 14,79€ (vakiovalikoima).


Dr. Pauly-Bergweiler Premium Riesling 2022

Dr.-Pauly-Bergweiler-Premium-Riesling-2022

Saksan Moselin jyrkiltä rinteiltä saadaan upean raikkaita Rieslingejä. Tässä yksi esimerkki. Viinin ulkonäkö kiinnittää ensimmäisenä huomion: se on lähes väritön. Tuoksu on puhdas ja raikas kuin vuoristopuro. Aprikoosia ja hentoa päärynää – sitä kuuluisaa Moselin aromia. Rieslingin viiltävä hapokkuus on läsnä, aina pitkään sekä mineraaliseen jälkimakuun asti. Loistava viini vaikka Toast skagenille. Hinta on lahja; 13,99€ (vakiovalikoima).


Norton Colección de los Andes Cabernet Sauvignon Malbec 2022 kartonkitölkki

norton-coleccion-de-los-andes-cabernet-sauvignon-malbec-2022-kartonkitolkki

Tetrapakkaukset ovat tätä päivää, haluttiin tai ei. Mielikuvasta viis, tässä on hintaisekseen loistava viini laadukkaalta Nortonin viinitalolta Argentiinasta. Cabernet Sauvignon & Malbec -sekoitteen tuoksussa häilyy karhunvadelmaa ja mustaherukkaa. Nuoresta iästään huolimatta, kaakaon piirrettä löytyy myös. Täyteläinen ja keskitanniininen viini käy syksyn lihapatojen kylkeen. Lorauta viini dekantteriin, niin vieraasi ei arvaa että kyseessä on tölkkiviini. 11,98€ / litran tölkki (vakiovalikoima).


Karl Haidle Ritzling Riesling 2021

karl-haidle-ritzling-riesling

Saksan punaviinialueelta Württembergistä tulee myös loistavia Rieslingejä. Puhdaspiirteisessä tuoksussa aprikoosia ja omenaisuutta. Upea happorakenne. Hedelmäisyyttäkin löytyy, vaikka viini on käytetty ruutikuivaksi. Todella tyylikäs ja rodukas saksalainen Riesling. Keitä savulohikeitto ja lorauta Ritzling lasiin. Hinta 19,98€ (erikoiserä).


Chateau Terrefort de Monterichard Cabernet Franc 2020

Chateau-Terrefort-de-Monterichard-Cabernet-Franc-2020

Bordeuxin punaviinit ovat tyypillisesti sekoitteita. Tässä kuitenkin oiva esimerkki Cabernet Franc-rypäleestä lajikeviininä. Tyylikkäässä tuoksussa karhunvadelmaa, kirsikkaa ja hentoa mausteisuutta. Keskitäyteläinen viini on puhtaan raikas sekä rutikuiva. Tanniineja riittää tukevammallekin aterialle. Kokeile perinteisen ranskalaisen makkarapadan; cassouletin kaveriksi. Hinta 19,49€ (erikoiserä).


Stellenrust Barrel Selection Cabernet Franc 2020

stellenrust-barrel-selection-cabernet-franc-2020

Hiukan eri tyylinen Cabernet Franc, Etelä-Afrikasta. Kerätty yli 20-vuotiailta viinipalstoilta. Täyteläistä ja muhkeaa maalaisaromia, karhunvadelmaa ja seetriä. Kehittyneellä puolella suklaisuutta. Tämän voisi heittää vielä muutamaksi vuodeksi kellariin, eli viininystävälle kelpo joululahjaidea. Jos et malta odottaa, nautittavissa jo tänään “Anteron” kaverina. Hinta 19,99€ (erikoiserä).

Last Updated on 15 syyskuun, 2023 by Flavorado

You might also like:

Alkon uutuudet – syyskuun 2021 viinitärpit

Janne Suomi

Alkon uutuusviinit – elokuu 2017

Janne Suomi

Marraskuun 2014 viiniuutuudet Alkossa

Janne Suomi

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More