ArtikkelitYleinen

Viisi vinkkiä ravintolan löytämiseen lomakohteessa

Loman voi helposti pilata surkeilla ravintoloilla. Lue tästä viisi vinkkiä, miten löytää paremmat ravintolat vieraassa kaupungissa.

1. Vältä tunnelmallisia toreja

Laadukkaat ravintolat ovat harvoin nähtävyyksien vieressä, keskustoreilla tai suosituimmilla kävelykaduilla. Lähin varoittava esimerkki löytyy Tallinnan vanhastastakaupungista. Raatihuoneen tori on toki upean näköinen ympäristö, mutta sen laidalla oleviin ravintoloihin ei kannata mennä syömään. Hinnat ovat näissä turistipyydyksissä 2-3 kertaa sen mitä normaalisti ja laatu vastaavasti 2-3 kertaa surkeampaa. Oletko muuten nähnyt tallinnalaisia näissä pöydissä? Miksiköhän?

2. Unohda tripadvisor

Jos ravintolan ikkunassa on Tripadvisorin suositus – kierrä se kaukaa. Tripadvisorin ahkerimpia suosittelijoita ovat valitettavan usein britit ja amerikkalaiset, joiden laatukriteerit täyttyvät, kunhan tavaraa on lautasella paljon ja se on uppopaistettua. Tripadvisorin sivuilta voi korkeintaan vilkaista käyttäjien ottamia kuvia, muuhun sitä ei kannata käyttää.

3. Tee kotiläksyt

Jokaisesta kaupungista löytyy asiantuntevan toimittajan tai bloggaajan kirjoittama artikkeli paikallisista ravintoloista. Artikkeli on harvoin Googlen hakukoneessa ensimmäisenä tuloksena. Näe hiukan vaivaa ottamalla asioista selvää etukäteen ja säästät hermoja sekä rahaa. Vältät myös näppärästi perheriidat lomalla, kun ravintolat on katsottu etukäteen. Varmimmin astut harhaan, kun lapset huutaa nälissään ja rouva alkaa kuunnella mukavaa sisäänheittäjää.
Ravintolat lomalla Intia

4. Seuraa paikallisia

Jos haluat olla oikein epäsuomalainen, kysy paikallisilta neuvoa hyvän ravintolan löytämiseen! Jos ravintola on täynnä paikallisia, merkit ovat varsin suotuisat.

5. Ravintolan ruokalistasta selviää paljon

Jos menu on kirjoitettu paikallisen kielen lisäksi myös englanniksi – ole varuillaan. Jos menusta löytyy englannin lisäksi saksa ja/tai ranska – jatka ripeästi matkaa. Jos menussa on kuvia tarjottavista annoksista – juokse kovaa.

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Kalastajatorpan brunssi

Flavorado

Kohvik Moon – kodikas laaturavintola

Flavorado

Ravintola Vausti Riesling & Spätburgunder-Viikoilla

Janne Suomi

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More