ArtikkelitRavintolat

Helsingin viinibaarit

Helsingin viinibaarit

This post is also available in: English

Helsingissä on koettu viime vuosina viinibaarien esiinmarssi. Yksittäisiä pioneereja ja ravintoloiden sivutiskejä on toki ollut aiemminkin, mutta nyt Helsingin viinibaarit alkavat muistuttaa jo Eurooppalaista tasoa. Tämä artikkeli on päivittyvää mallia. Vinkkejä uusista paikoista voi laittaa kommenteissa.

La Bottega 13 – Deli & Wine bar

Tehtaankatu 13, 00140 Helsinki

Pieni italialainen bottega Tehtaankadulla. Tiivis, mutta laadukas viinilista keskittyy pohjoisen Italian viineihin. Franciacortaa pullotarjouksina ja Langhea. Lista ja geologinen painopiste elää ympäri vuoden. Leikkeleitä, juustoja ja pastaa löytyy viinihörpyn painikkeeksi. Mitä vaan tilaat, ruoka on loistavaa ja raaka-aineet ensiluokkaisia. Ruokaa saa myös take-awayna. Mukava pikkupaikka ja lämmin tunnelma. Kohtuullinen hintataso osoitteeseen nähden. Viinitastingeja kannattaa pitää silmällä ravintolan sivuilta.

Lue lisää


Grape Wine Bar & Tasting Room

Uudenmaankatu 13, 00120 Helsinki

www.grapewinebar.fi

Pieni mutta pippurinen viinibaari, josta saa erinomaista syötävää tapas-hengessä. Viinilista on upea, tosin rajoittunut Eurooppaan ja lähialueille. Laseittain saatavilla oleva valikoima päivittyy baarin verkkosivuilla. Pullovalikoimassa samppanjaa pientuottajilta ja viinimaita, jotka yleensä näillä leveysasteilla ovat ulottumattomissa. Tietysti myös legendoja isommista viinimaista. Keväällä 2022 auenneessa Tasting Roomissa tapahtuu paljon ja viininystävien kannattaa pitää iltamia silmällä. Hinnat varsin kohtuulliset osoite huomioon ottaen.

Herkullinen annos ravioleja; viikunaa makeutena ja pecorinoa suolaisuutta antamaan.

Ravintola Nolla

Fredrikinkatu 22, 00120 Helsinki

Restaurant Nolla kesäkurpitsan kukkaa ja oranssia viiniä

Ruokahävikin vähentämiseen keskittynyt ravintola, panimobaari sekä mielenkiintoisilla viinivalinnoilla sävytetty viinibaari. Listalta löytyy mm. serbialaista oranssia viiniä sekä Juran alueen oksidaatiola sävytettyjä tuotteita. Ruokapuoli on myös erinomainen. Kuvassa fritattua kesäkurpitsankukkaa ja kananmunan keltuaisen sijaan ”aquafabasta” tehty vegaaninen sitruunamajoneesi. Menetelmällä saadaan majoneesiin upean kevyt rakenne, joka sopi frittikukille täydellisesti.

Erittäin ystävällinen palvelu kruunaa lasillisen.

Ravintolan sivut


Murun viinibaari

Lönnrotinkatu 14, 00120 Helsinki

Legendaarisen Muru -ravintolan viinisatelliitti kulman takana Lönkalla. Viinilista on tottakai kattava. Ranska on kärjessä, mutta erikoisuuksia löytyy ympäri maailmaa. Samppanjatorstaisin avataan mm. Jacques Selossea. Mahtava tunnelma ja asiantunteva henkilökunta. Laseittain saatavia viinejä löytyy aina kookas lista. Koko pullon voi toki ostaa kaikesta siitä mitä kellarista löytyy. Murun viinibaari on myös liittynyt Coravin-aikakauteen. Näin ollen harvinaisempia herkkuja saa myös senttilitramitalla, ilman että kukkaro räjähtää. Kesäisin baarin edessä muutama terassipöytä, josta hyvä seurailla Lönnrotinkadun touhuja.

Ravintolan sivut


Viinibaari Apotek

Lapinlahdenkatu 1, 00180 Helsinki

Tunnelmallinen look-a-like -matka pariisilaiseen bistroon. Kuten nimi kertoo, vanhan apteekin miljöö luo puitteet. Viinilehden vuoden viinibaariksi 2020 aateloima paikka on maistamisen arvoinen. Suosio on huima ja suhina sen mukaista. Viinilista on Eurooppaan suuntautunut. Burgundia ja Saksan Rieslingiä on saatavilla huipputuottajilta. Fiiniä ruokaa löytyy myös, mutta hirveän nälkäisenä ei kannata tulla. Annokset ovat hyvin kepeitä, mutta makumaailmaltaan loistavia.

Ravintolan sivut


Vin-Vin

Kalevankatu 6, 00100 Helsinki

Ensimmäisiä oikeita viinibaareja 2000-luvulla Helsingin ydinkeskustassa. Tunnustusta valikoimasta on satanut myös kansainvälisissä medioissa. Spesialiteettina Coravin -tekniikka, joka mahdollistaa, että kypsyneempiä vuosikertoja on saatavilla laseittain. Viinifriikin unelmapaikka aivan ytimessä, Kalevankadun olutbaarien puristuksessa. Vin-Vin pääsi luiskahtamaan erittäin tyyriiksi jossain vaiheessa, mutta koronavuosi jäähdytteli menoa.

Viinibaarin sivut


Bricco

Annankatu 22, 00100 Helsinki
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki

Bricco - Kalevankatu

Tunnelma kuin suoraan Italiasta! No ainakin, jos ei säätä lasketa. Yhtä kaikki Bricco avasi toisen viinibaarinsa 200 metrin päähän edellisestä. Usko konseptiin on vakuuttava. Etenkin Annankadun putiikissa upea sisustus. Laadukkaita italialaisia viinejä ja antipastia. Viinilista on keskittynyt maan trendikkäisiin pohjoisosiin. Barolot ja Barbarescot hyvin edustettuna. Hintaahan niillä on aina. Edullisempiakin vaihtoehtoja toki löytyy. Myös laseittain.

Ravintolan sivut


Fazer CHAMPAGNE

Fazer 8. kerros, Stockmann, Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki

Ostoksilla janottaa aina. Tavaratalon yläkerrassa pääsee nautiskelemaan Veuve Clicquotia ja Dom Perignonia. Hinnat itseasiassa yllättävän kohtuulliset. Dom Perignon 2008 pullo saapuu pöytään 180€. Alkossa hinta jopa piirun kalliimpi. Veuve-tasting x 3 viiniä = 26€. Myös kelvollisia stillejä saatavilla. Eihän tämä Berliinin KaDeWe ole, mutta tutustumisen arvoinen viinibaari kuitenkin.


Crazy Wine

Kanavaranta 3-7, 00160 Helsinki

Merimakasiineihin on ollut viime aikoina tunkua. On syntynyt jos jonkinlaista ravintolaa ja baaria. Crazy wine kertoo olevansa viini- ja cocktailbaari. Painopiste vaikuttaa kuitenkin olevan enemmän jälkimmäisellä. Jotain mielenkiintoisia viinejäkin tosin löytyy, mutta niistä henkilökunta ei välttämättä tiedä sen enempää.


KALLION VIINIBAARIT


Way Bakery

AGRICOLANKATU 9, 00530 HKI

Ledendaarisen olutpyhätön, Sivukirjaston vierestä löytyy viininystävien paikka, kuinkas muuten.
Huikea valikoima natuviinifaneille. Toki löytyy myös perinteisempää laatua. Laseittain saatavilla vain muutama merkki, mutta pullohinnatkaan ei ole mahdottomia, joten porukka kasaan ja maistelemaan.


Gastro Cafe Kallio

Fleminginkatu 7 , 00530 HKI

Tunnelmallinen bistro kivikatujen kivijalassa. Napakka ruokalista ja napakka EU painoitteinen viinilista. Paja on säännöllisesti Suomen 50 parasta ravintolaa -listauksessa, eli ruokapuolta kannattaa myös katsastaa. Mutta lasillisillekin voi poiketa. Kesäaikaan kiva terassi.


Bar 10

FLEMINGINKATU 10, 00500 Helsinki

Bar 10 Rieslingiä ja kalmaria

Suosittu paikka, jossa syödään ja juodaan. Ja pelataan flipperiä. Eurooppa-vetoisella viinilistalla reilu kattaus laseittain saatavia tuotteita. Hinnat, etenkin koko pullon hankkineille, varsin kelvollisia. Muutama natuviini löytyy myös. Iso terassi täynnä porukkaa koko kesän. Ruoka on tälle vuosituhannelle tuotua kortteliravintolatasoa. Mitään Michelin-merkintöjä täällä ei olla hakemassa. Mutta nälkä lähtee ja varsin kohtuulliseen hintaan.


Ravintola Wino

Fleminginkatu 11, 00500 Helsinki

Suomen 50 parasta ravintolaa listalle nostettu, hämyisen tunnelmallinen paikka Flemarilla. Ruoka on suosittua ja pöytävaraus kannattaa tehdä. Viinilasilliselle mahtuu vapaammin. Siitä pitää huolen upea ja pitkä messinkinen baaritiski. Ravintolan painotus on natuviineissä. Kallioksi varsin hinnakasta, mutta tyylikästä nautiskelua.


Harju 8

Harjutori 8, 00500 Helsinki

Supersuosittu Harju 8 iski Kallion ravintolakenttään virstanpylvään. Paikka on yleensä aina täynnä. Upeaa kesäterassia myöten. Talvisena torstaina sentään mahtui sovinnolla lounaalle. Viinilista on napakka, mutta laadukas ja varsin kohtuuhintainen. Ruoka on loistavaa. Hollandaise vatkataan keittiössä ja lohessa priima paistotulos. Suosion salaisuutta ei tarvitse ihmetellä. Helsingin parhaita hinta-laatupaikkoja.


Wanha apteekki – Gamla apoteket

HELSINGINKATU 17, 00500 Helsinki

Wanha apteekki - terassi

Tilava ja viihtyisä miljöö, joskin apteekkitunnelma on kadonnut ajan saatossa. Kesällä mukavan varjoisa terassi, josta hyvä seurailla hesarin touhua ja monenkarvaista kulkijaa. Viinilistaa löytyy varsin pitkälti, mutta mitään suurempia elämyksiä ei ole tarjolla. Hinnat ovat hyvin edulliset – etenkin koko pullon ostavalle. Aasialaista pikkusyötävää saa keittiöstä. Wanha apteekki ei ole ollenkaan huono vaihtoehto budjettiorientoituneelle ravintolakävijälle.


The Bull & The Firm

Kulmavuorenkatu 2, 00500 Helsinki

Ulospäin ravintola piiloutuu tehokkaasti kivijalkaan. Kun avaat oven ja rappuset alas, tunnelma on kuin 100 vuoden takaa tuodussa, päivitetyssä Speakeasyssa. Suosittu illallispaikka, mutta tiskille mahtuu myös lasilliselle. Erittäin mielenkiintoisia viinejä Euroopasta saatavilla – useita myös laseittain. Natuviinipaikaksi ravintola itseään kutsuu, mutta testikerralla nautittu De fermo, pecorino, chardonnay ”L.A 2020” (abruzzo, italy) oli täysin kunnossa ja herkullinen (pientä natuviinihuumoria). Hintaa Kurvin ravintolaksi riittää, mutta spesiaalia on sillä rahalla tarjolla.


PASILAN JA VALLILAN VIINIBAARIT


Vallilan Varikko Terrace & Bar

Granholmin aukio 3, 00510 Helsinki

Vallilan Varikko Terrace & Bar

Nyt on Berliini tipahtanut suoraan Helsingin Vallilaan. Tässä pajassa on sitä urbaania dekadenssia.
Viinilista on lyhyt mutta ajatuksella kyhätty. Hinnat melko kelvolliset. Henkilökunnan mukaan stadin parhaat pizzat paistuvat myös. Se on paljon sanottu nykypäivän Helsingissä. Toiminta tuntuu olevan käynnistymisvaiheessa ja tätä kannattaakin seurata mielenkiinnolla.


Burgers & wine

Mall of Tripla, Pasila, 00520 Helsinki

Burger-wine

Pasilan Triplasta ja löytyvä ravintola/viinibaari tarjoilee sitä mitä nimi kertoo. Interiööri kikkailemattoman harmaa. Todellista 2020 lukua. Viinilistalta löytyy muutakin kuin Zenatoa ja Tommasia. Laseittain saatavilla olevissa myös mielenkiintoisia tiloja. Hinnat varsin kohtuulliset, heiluen kympin molemmin puolin per lasi.


The Tower Wine & Craft Beer

Mall of Tripla, Pasila, 00520 Helsinki

Laseittain saatava valikoima on reilu. Tämän mahdollistaa Hi-Tech -pullokaappi, josta voi lirutella hapettomasti viiniä, ja näin ollen pitää useita pulloja auki.
Hinnoittelu melko polarisoitunutta. Huikean hinta-laadun viiniä saa jopa 3-4 euron lasihintaan. Prestiisit samppanjat saattavat heilahtaa yli kaikkien äyräiden. Mutta jokaiselle jotakin. Yllättävä ja suositeltava käyntikohde viininystävälle.

Last Updated on 1 joulukuun, 2022 by Flavorado

You might also like:

Panimoesittelyssä – Radbrew

Flavorado Tech

Etelä-Rhônen punaviinit ja reseptivinkit

Antti Lehikoinen

Triplan ravintolat kutsuvat Pasilaan

Flavorado

Viinikoulussa: Syrah – Shiraz viinimaailman kaksoset

Flavorado

Riesling & Co -viikot 2021 – pieni kierros Helsingissä ja Vantaalla

Flavorado Tech

Alkon uutuudet – joulukuun viinitärpit

Antti Lehikoinen

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More