KastikeMaailmaNopeatReseptilajiReseptit

Ruskea kastike

Ruskea kastike

Ruskea kastike on todella helppotekoinen skandinavinen klassikko, jonka voi tehdä kermalla tai ilman. Reseptissä myös vinkit ruskean kastikkeen tuunaamiseen. Vinkit: Jos haluat leipäisen/pähkinäisen sävyn ruskeaan kastikkeeseen, paahda jauhoja ensin pannulla. Ruotsalaisen version ruskeasta kastikkeesta, kun lisäät 1 rkl soijaa.

Ruskea kastike

Ruskea kastike

Anna äänesi kuulua, paina tähtiä.
Tulosta Lisää listalle
Reseptilaji: Kastike
Keittiö: Maailma
Annokset: 4

Ainekset

  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl lihalientä TAI 1 dl lihalientä ja 1 dl kermaa
  • suolaa sokeria ja mustapippuria

Kokkausohje

  • Laita 1 rkl voita kastikekattilaan ja ala ottaa lämpöä. Kuori ja paloittele sipuli neljään lohkoon – lisää lohkot myös kattilaan. Pyörittele niin, että sipulit alkavat hiukan pehmentyä.
  • Sekoita vehnäjauhoja mukaan, ruskista niitä hiukan, mutta varo ettei pala.
  • Lisää 2 dl lihalientä. Kiehauta kastiketta kunnolla pari minuuttia ja siivilöi sipulit pois. Loput liemet takaisin kattilaan ja reilu lämpö. Lisää joko desin verran lihalientä tai kermaa. Anna porista hetki kasaan, maistele ja mausta. Ripaus sokeria tekee kastikkeelle aina hyvää!
  • Nosta hellalta ja sekoita 1 rkl voita sekaan, niin ruskea kastike saa nätin kiillon.
Onko sinulla resepti?Jaa se maailmalle! Erityisesti ravintoloiden ja bloggareiden kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus. Lue lisää. Jätä resepti

Last Updated on 6 toukokuun, 2022 by Flavorado

You might also like:

Moussaka

Flavorado

Sipulipihvi

Flavorado

Kalapihvit

Flavorado

Ruispaneroitu hauki

Flavorado

Pakorat eli friteeratut kasvispyörykät

Flavorado

Helppo kauraleipä

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More