ArtikkelitViinimies Heikki Remes

Kesäviinit ovat makua ja mausteita täynnä

Kesäviinit

Yrittäjälle kesä on lyhyt ja vapaa-aika on vähissä. Siksi kesän viinivalinnoissa tutustutaan samalla kertaa useampaan viiniin. Näin pääsee myös maistelemaan viinien erilaisuutta ja sopivuutta kesäisten ruokien kumppanina.

Viinien värimaailma vie makumatkalle

Sauvignon Blancissa kesä on laitettu pulloon. Valkoviinin väreissä on alkukesän vihreyttä, ja tuoksussa välittyy herukan elegantti aromaattisuus. Viinin maun runsas hedelmäisyys ja hapokkuus on helppo yhdistää kesämökin savustuspöntöstä nostettujen kalojen tuoksuviin aromeihin tai salaattiannosten yrttisiin makuihin.

Roséviinissä on kaikki mitä kesäviiniltä kaipaa; värikkyyttä ja marjaisuutta, jotka rakentavat nuorekkaan ja raikkaan viininautinnon. Tämän päivän roséviineissä laatu on kohdallaan. Tunnetuista rypäleistä puristetut ja modernilla tekniikalla valmistetut viinit toimivat kesäkeittiön kasvisruokien tai vaaleiden liha-annosten kumppanina.

Malbec-viini on kuin luotu grilliruokien kyytipojaksi. Kun maanläheiseen Malbeciin yhdistetään luumuinen ja kevyen tanniininen Bonarda-rypäle, niin kokonaisuudesta muodostuu enemmän kuin osiensa summa. Punaviinin muheva marjaisuus ja savuinen sekä maanläheinen olemus yhdistyvät luontevasti kesämökin grillin paahteisiin tuotoksiin.

Viinilasillinen:

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc
Chile, Central Valley 2008. Alko nro 571057. Hinta 9,99.
Vaaleankeltaisen viinin tuoksu on herukkainen sekä nokkosmainen, kuiva maku on hapokas ja aromaattinen.

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé
Chile, Central Valley 2009. Alko nro 7142. Hinta 9,99.
Kirkkaan punainen, herukkainen ja mansikkainen sekä maultaan puolimakea, hapokas ja kevyen yrttinen.

Trapiche Reserva Malbec – Bonarda
Argentiina, Mendoza 2008 . Alko nro 437977. Hinta 9,49.
Punainen, luumuinen ja marjaisa viini, jonka maku on notkea, mausteinen sekä maanläheinen.

www.viinimies.com

Teksti: Heikki Remes
Valokuvat: Eeva ja Maija Remes

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Sherryn jäljillä: El Puerto de Santa Maria

Janne Suomi

Viinikoulussa: Sangiovese on Chiantin sielu

Flavorado

Viinikoulussa: Tempranillo on lämpimän lajike

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More