AlkuruokaNopeatReseptitVähähiilihydraattisetVälimeri

Gratinoidut vihersimpukat ja aiolia

Gratinoitua_Vihersimpukkaa1

Vihersimpukat ovat lyöneet itsensä läpi Suomessakin ja niitä löytyy jo marketin pakastealtaasta. Vihersimpukasta saa näyttäviä ja maistuvia herkkuja – jopa äyriäiskammoisille maistuu!

Gratinoitua_Vihersimpukkaa1

Gratinoidut vihersimpukat ja aiolia

Tulosta Lisää listalle
Reseptilaji: Alkuruoka
Keittiö: Välimeri
Valmisteluaika: 20 minuuttia
Kokkausaika: 15 minuuttia
Kokonaisaika: 35 minuuttia
Annokset: 8
Anna äänesi kuulua, paina tähtiä.

Ainekset

500g vihersimpukoita (pakaste) eli noin 30 kpl

 • Chorizogratinointi vihersimpukalle
 • 1 tuore chorizomakkara
 • 1 punasipuli
 • 1 tilkka valkoviiniä
 • 1 loraus limenmehua
 • 1 tilkka oliiviöljyä

Aiolia ohje vieressä

  Kokkausohje

  • Minttua, oreganoa tai lehtipersiljaa silppuna koristeeksi.
  • Ota vihersimpukat sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Niitä ei voi jäisenä kypsentää koska kun ne ovat sulaneet käsiteltäviksi, ne repäistään irti kannastaan, jolloin ne ovat kypsennettynä helppo syödä.
  • Pannu liedelle ja siihen reippaasti oliiviöljyä. Puserra chorizo-makkara suolestaan pannulle ja painele lastalla mahdollisimman pieneksi. Silppua punasipuli hyvin pieneksi kuutioksi ja se myös pannuun. Freesataan pari minuuttia ja valkoviini sekä limenmehu kyytiin. Kiehautus ja sitten pois lämmöltä. Sekoita chorizo -seos mahdollisimman hienoksi.

  Uunissa tehtynä

  • Uuni 200 astetta. Kaada kuoresta nesteet pois ja levittele vihersimpukat voipaperilla päällystetylle uunipellille kuori alaspäin ja täytä teelusikallisella chorizoseosta. Paista vartin verran ja jätä jäähtymään.

  Grillissä paistettuna

  • Lämmitä grillin parila kuumaksi. Nesteitä ei tarvitse ensin kaataa kuoresta pois sillä ne kiehahtavat ja pitävät simpukkaa mehukkaampana. Laita lusikallinen chorizoseosta jokaiselle simpukalle ja nostele parilalle. Heti kun nesteet kuoressa ovat kiehuneet (noin 5 minuuttia), voi simpukat nostella tarjoiluastiaan jäähtymään.
  • Kun vihersimpukat ovat jäähtyneet syötäviksi, pursota aiolia esim. pakastuspussista hiukan simpukalle ja koristele ne yrttisilpulla.
  Onko sinulla resepti?Jaa se maailmalle! Erityisesti ravintoloiden ja bloggareiden kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus. Lue lisää. Jätä resepti

  Last Updated on 28 toukokuun, 2022 by Flavorado

  You might also like:

  Etikka-anjovikset

  Flavorado

  Lusco

  Flavorado

  Savia Viva Organic A Tinto

  Flavorado

  Jätä kommentti

  FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More