ArtikkelitViiniartikkelitViinitilat

Entre Cielos – luksushotellin ja viinitilan taivaallinen yhdistelmä

Mendozan Lujan de Cuyonissa levittäytyvä luksus-spahotelli on paitsi rauhan tyyssija, siellä tuotetaan myös erinomaisia Malbec-viinejä.

Cécile Adamilla ja hänen ystävillään oli muutama vuosi sitten pulma; muuten oli elämässä kaikki hyvin, mutta säät olivat Sveitsissä melko arvaamattomia. Olisi mukavampi muuttaa jonnekin lämpimään. Tämän pulman ja sitä seuranneen unelman siivittämänä he päätyivät vuonna 2010 rakentamaan hotellin Argentiinan Mendozaan, jossa paistaa aurinko kirkkaan siniseltä taivaalta yli 300 päivää vuodessa. Eikä pystyyn laitettu hotelli ollut mikä tahansa murju, vaan aidolla kuuden etapin hamamilla varustettu luksus-kylpyläkeidas Mendozan laitamilla Lujan de Cuyossa lumihuippuisten Andien kehystämissä maisemissa.

argentiinan viinitilat entre cielos maisema

Koska koko perustajaporukka oli perso viinille, he halusivat myös valmistaa sitä uudessa asuinpaikassaan. Itse asiassa hotellin 10 hehtaarin tiluksista kolmelle on istutettu Malbecia ja yhteen Chardonnayta sekä Sauvignon blancia. Viinintekijäksi he pestasivat läheisellä Cavas de Weinertillä touhuavan Hubert Weberin, joka sattumoisin oli hänkin lähtöisin käkikellomaasta.

Hotelli kuin unelma

Raakabetoni yhdistettynä värikkäisiin kankaisiin ja massiivipuuhun luovat Entre Cielosin sisustukselle puitteet. Maanjäristyksen sattuessa tämä on viimeinen sortuva rakennus Mendozassa – sen verran jyhkeät ovat sen seinät. Hyvä niin, koska hotellin äänieristys on sen takia myös omaa luokkaansa. Yöllä ei kuulu risahdustakaan mistään.

argentiinan viinitilat entre cielos altaalta

argentiinan viinitilat entre cielos huone ja terassi

argentiinan viinitilat entre cielos hamam

Koska viiniteema on niinkin lähellä kuin hotellin pihamaalla, huoneet ja niiden luokitukset on nimetty varsin viinillisesti. Isoin sviitti, Gran Reserva – Granada kattaa mukavat 95m2 ja ison terassialueen, jossa voi rentoutua päivän päätteeksi omassa porealtaassa ja ihastella horisontissa nousevia Andeja.

Granadasta pienempiä huoneluokkiakin toki löytyy, mutta mihinkään ei tarvitse väkisin ahtautua, vaan tilaa löytyy vähintään 40m2 ja jokaisessa on erittäin muhkea king-size sänky ensiluokkaisilla patjoilla ja puuvillalakanoilla. Jos kaikki on jo maailmassa nähty, varaa huone viiniköynnösten päällä olevasta kapselihuoneesta.

argentiinan viinitilat entre cielos kapselisviitti

Käsinkirjoitetut tervetulolaput, yöpöydälle kuin taikaiskusta ilmestyvät leivonnaiset ja golf-kärryillä vieraita pihamaan poikki kuljettava henkilökunta alleviivaavat palvelua, jonka vertaista saa hakea mistä maailman kolkasta tahansa.

Läheisellä grillihuoneella järjestetään myös Asado grilli-iltoja, jossa opetetaan vieraille empanadojen taittelua sekä nautitaan argentiinalaisesta pihvistä ja talon erinomaisista viineistä.

Tomero on heti pormestarista seuraava

Oli kyse luksushotellin viiniviljelyksistä tai takapihalla pöytäviiniä kasvattavasta mummelista – kasteluveden suhteen kuivassa Mendozassa ei voi tehdä kompromisseja. Italialaisessa kaupungissa pormestarista arvojärjestyksessä seuraava on pizzaleipuri. Mendozassa toiseksi ylintä valtaa käyttää Tomero – eli vesimies.

argentiinan viinitilat entre cielos tulvaoja

Valtion palveluksessa olevat tomerot jakelevat tulvavettä tiluksille monimutkaisen kanavaverkoston kautta. Sulkupisteet on tarkasti verkkoaitojen ja lukkojen takana, ettei kukaan pääse omatoimisesti kääntelemään hanoja. Vesitilanteen mukaan omalle palstalle saa esimerkiksi tunnin tai kaksi vettä päivässä. Tai jos tomerolla on huono päivä, ei herahda tippaakaan.

argentiinan viinitilat entre cielos auto

Entre Cielos – viini ylitse muiden

Neljän hehtaarin tiluksilta ei kovin montaa tuotetta saada, joten tasting oli neljän viinin mittainen. Tosin sitäkin iloisempi yllätys löytyi. Malbecista uutettu roseviini on varsin raikas ja hyvähappoinen. Mukavaa juotavaa kesäpäivänä. Tilan todellinen helmi löytyy niin ikään Malbecista.

argentiinan viinitilat entre cielos marantal gran vino

Gran Marantal Malbec 2010
tahdet_5

  • 100% Malbec
  • tulvakastelu
  • savimaa (hotellin alueella Lujan de Cuyossa)
  • kypsytys; kaksi vuotta unkarilaisessa ja kroatialaisissa 500 litran tonnel-tynnyreissä
  • Hinta-arvio Euroopassa n.25€

Avoin, kypsän hedelmäinen aromi, jossa kuivattuja viikunoita. Hienosti kehittynyt jo nyt viiden vuoden ikäisenä. Hedelmäinen, hapokas, silkkinen ja makean mausteinen. Robusti viini, jossa nätisti purevat tanniinit. Erittäin upea Malbec.

Mendozaan pääsee lentämällä Euroopasta, joko Chilen Santiagon kautta tai Buenos Airesin. Edullisia lentoja kannattaa katsoa esimerkiksi netin alennuskoodisivuistoilta.

Matkakustannuksista ja järjestelyistä vastasi Brandabout.

Lue myös Argentiinan viinitilat -artikkelisarjan muut osat.

Teksti: Janne Suomi
Kuvat: Janne Suomi ja Entre Cielos

entrecielos.com

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Kanavartaat ja Satay-kastike

Flavorado

Possun ulkofile aprikooseilla ja pähkinöillä

Flavorado

Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More