ArtikkelitRavintolat

Ravintola Aito ja Riesling & Spätburgunder -viikot

Ravintola Aito tarjoaa kotimaisia makuja puhtaimmillaan. Viinilista on yksi Helsingin mietityimmistä. Ravintola on mukana kaksi viikkoisilla Riesling & Spätburgunder -viikoilla.

Käveltäessä 00100 -alueelta mihin suuntaan tahansa, alkavat ketjuravintolat vaihtua tunnelmallisiin kortteliravintoloihin, joiden taso vaihtelee arkisemmasta fiinimpään. Vuonna 2009 perustettu töölöläinen ravintola Aito edustaa jälkimmäistä osastoa – rennolla tavalla. Intiimi 36-paikkainen ravintola Aito luottaa kotimaisiin raaka-aineisiin ja niin sanottuun new nordic cuisineen ilman hifistelyjä.

Päivällä tarjolla on kehuttu kotiruokalounas ja illallisella listalta löytää ahvenia, lahnaa, fasaania, karitsaa ja kotimaisia marjoja. Sunnuntaibrunssi on myös ottanut hyvin tulta alleen ja sitä kehutaan SoMessa vuolaasti.

Korttelimenun kolme ruokalajia lähtee 35€ ja viinipaketti kylkeen 25€, eli ravintola Aitoon voi tulla ihan omallakin rahalla. Reseptitaivas pääsi testaamaan tarjontaa Riesling & Spätburgunder -viikoilla.

Ravintola Aito keittiöntervehdys
Alkuun lasi Markus Molitorin sektiä, joka on puhtaan raikas esitys Moselista. Keittiöntervehdyksenä savusärkeä, jonka upean kesäiset maut saavat kaipaamaan mökkisaunaan.

 

Ravintola Aito Riesling & spätburgunder -viikot Faubel
Faubelin tuore riesling on todella nautittava viini. Hedelmän, hapon ja mineraalisuuden täydellinen liitto. Viinilistalla hinta 46€ / litran pullo eli suorastaan lahja.

 

Ravintola Aito Riesling & spätburgunder -viikot kylmäsavuhauki
Hauessa optimaalinen kylmäsavu. Salaatit oli pyöräytetty koivunsilmusiirapissa, joka toi niihin mielenkiintoisen ja elegantin makeuden. Tämäkin annos kuin kesä lautasella – ja Faubelin kanssa erinomainen pari.

 

Ravintola Aito Riesling & spätburgunder -viikot maksapatee
Hauhalan hanhenmaksaa (eettisesti Suomessa kasvatettua) sekä broilerinmaksaa leppoisan makuisessa pateessa. Viinivaihtoehtoina annokselle voi valita valkoisen Martin Mullen Kröver Steffensberg Kabinet 1998, joka on häikäisevän hyvä esimerkki siitä, miten Moselin riesling ikääntyy tyylikkään aprikoosiseksi, mutta vielä raikkaan hapokkaaksi. Punaisena vaihtoehtona Stefan Winterin Spätburgunder Dittelsheim 2011, joka puolestaan on metsämansikkaisen silkkinen elämys Rheinhessenistä.

 

Ravintola Aito Riesling & spätburgunder -viikot kukonpoika
Kukonpoikaa Viskilästä. Linnunnahka on gratinoitu punaviini-basilikasiirapilla maukkaan rapeaksi. Portobello-sieni pohjalla ja punaviinikastike kruunaavat periaatteessa todella simppelin, mutta erinomaisesti tehdyn annoksen. Viinivaihtoehtoja niin ikään kaksi; Stefan Winterin riesling Kalkstein 2013, jonka tuoreen aromaattinen hedelmäisyys ja eloisa hapokkuus saa vannomaan jälleen Rheinhessenin nimeen. Josten & Klein Spätburgunder Mayschosser 2011 on Ahrin erikoisuuksia. Viini tarjoaa viettelevän vadelmaisuuden lisäksi kehittyneitä nahkan piirteitä. Todella hieno ruokaviini.

 

Ravintola Aito Riesling & spätburgunder -viikot panna cotta
Panna cottaa, raparperilientä ja paahdettua valkosuklaata. Jälleen simppeli, mutta herkullinen annos, jossa raikkaus ja makeus nätisti käsi-kädessä. Heimann-Löwensteinen Röttgen Auslese 2004 tarjoaa jälkiruoalle erinomaisen vastineen.

 

Ravintola Aito Riesling & spätburgunder -viikot Tuomas Serkamo
Ravintolan toisen omistajan, Tuomas Serkamon vihkiytyminen viiniin on ainutlaatuista.

Ravintola Aito loppukaneetti

Puhtaista raaka-aineista ja niiden makujen jättämisestä pääosaan on puhuttu viime vuodet paljon. Ravintola Aito hyppää tässä lajissa pisimmälle. Suoraastaan minimaalisilla tempuilla laadukkaasta raaka-aineesta on loihdittu elämyksellisiä annoksia, joihin uppoutuessa ei voi kuin ihailla keittiön filosofiaa. Ei mitään lisää, ei mitään pois.

Loistava ruoka viimeisteltynä todella hyvin mietittyjen ja testattujen viinien kanssa nostavat Ravintola Aiton korkealle Helsingin ravintolakartalla. Niin kuin Tuomas Serkamo sanoi; “Idea on, että meidän ravintolaan tullessa voi nauttia ja rentoutua täysin. Ensimmäisellä käynnillä asiakkaat yleensä haluavat tehdä joitain viinivalintoja itse, mutta seuraavalla kerralla he luottavat meidän valintoihin ja haluavat yllättyä positiivisesti.”

www.ravintola-aito.fi

Ravintola Aito – viinitastingit Riesling & Spätburgunder -viikoilla

Tarjolla on kaksi torstai-tastingia 21. ja 28.5. kello 17.30. Molemmissa tastingeissa maistetaan 3 rieslingiä ja 2 spätburgunderia. Mukaan mahtuu max. 10 hlö per ilta. Tastingit vetää Tuomas Serkamo ja niiden hinta on 30€ / hlö. Tastingin jälkeen on mahdollisuus jäädä syömään Riesling & spätburgunder menu (49€). Menun kanssa tarjoilemme viinimenun – 5 eri viiniä “skumpasta makeaan” hintaan 39€.

RIESLING JA SPÄTBURGUNER MENU

  • Kylmäsavuhaukea ja parsaa
  • Maksapatee
  • Viskilän tilan kukonpoikaa
  • Pannacotta ja raparperia

Riesling & Spätburgunder -viikot 18.–30.5.2015

Saksan viinien kaksi viikkoinen kevätkampanja järjestetään jo viidettä kertaa. Aiemmin Rieslingin ympärille järjestetty tapahtuma on saanut tänä vuonna rinnalleen toisen saksalaisen rypälesuuruuden; punaisen Spätburgunderin (pinot noir). Mukaan kinkereille pääsee jo kuuden kaupungin huippuravintolassa:

  • Helsinki
  • Turku
  • Tampere
  • Jyväskylä
  • Kuopio
  • Lahti

Tarkemman listauksen paikkakuntasi ravintoloista löydät täältä.

Riesling & Spätburgunder -viikoilla ravintolat tarjoavat teemamenuja, viinitilallisten vierailuja, viiniharvinaisuuksia ja kilpailuja. Viikkojen suosio kasvaa vauhdilla. Olitpa ammattilainen tai muuten vain viininystävä, Riesling & Spätburgunder -viikoilla on mahdollisuus tehdä todellisia löytöjä ja jopa elinikäisiä ystävyyksiä Saksan erinomaisesta viinitarjonnasta. Sosiaalisessa mediassa tapahtumasta voi innostua:

www.facebook.com/rieslingteemaviikot

#rieslingviikot2015 (Twitter ja Instagram)

Ravintola Aito tarjosi illan.

Kuvat ja teksti: Janne Suomi

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Story – lounas kauppahallin tunnelmissa

Flavorado

Rataskaevu 16 – bistro vanhankaupungin sydämessä

Flavorado

Bistrosta flammikahvilaan – Riesling & Co -Viikot valtaavat Helsingin ravintolat

Janne Suomi

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More