ArtikkelitYleinen

Silvaner-viikko Finnjävelissä

Suomalaisen ruoan Fine Dining -ikoni Finnjävel esitteli tarjontaansa tulevalla Silvaner-Viikolla. Kuten olettaa saattaa, upeilta viini- & ruokayhdistelmiltä ei voinut välttyä.

Saksan viljellyin rypälelajike Riesling dominoi maamme viinitarjonnassa, mutta Saksasta löytyy roppakaupalla muitakin potentiaalisia viinejä. Silvaner on yksi niistä. Silvaneria on viljelty Saksassa yli 360 vuotta, joten perinteitä tällekin rypälelajikkeelle löytyy. Erityisesti Frankenin kivisessä maaperässä Silvaner tuottaa mieleenpainuvia, runsaita viinejä, joissa vilahtelee persikan ja päärynän aromit. Mineraalisuus sekä juureva hapokkuus ovat myös tunnusomaisia leimoja Silvanerista tehdyissä viineissä.

Nämä ominaisuudet tekevät Silvanerista erinomaisen kumppanin ruokapöytään ja oikeuttaa rypäleelle dedikoituun teemaviikkoon, jota voi juhlia joko ravintolassa tai kotona.

Kurkistus Finnjävelin tarjontaan Silvaner-viikolla 13.-19.9.2021

Pääsimme esimaistamaan tulevaa tarjontaa. Menuun voi tulla vielä pieniä muutoksia, mutta kaikki tässä mainitut viinit löytyvät ravintolan kaapista teemaviikolla.

2Naturkinder Silvaner PetNat 2019, Franken

Kuplivan raikas PetNat herätti ruokahalun. Silvanerista ei tehdä montaakaan kuplivaa versiota, joten tämä on harvinaisuus joka kannattaa maistaa. Varsin sopusuhtainen esitys sopii myös natuviinikammoisille.

Hiukopalat

Hiukopalaksi poronsydäntä sekä herneitä. Taidokas esitys keittiöltä ja viitoittaa tien Finnjävelin ruokafilosofiaan – suomalaisen ruoan dna.


Perunavelli

Perunavelliä ja päällä muikunmätiä. Näin herkullisena sitä ei koulussa tarjoiltu. Lasiin ilmestyi Horst Sauer Escherndorfer Silvaner 2020, Frankenista. Elegantti viini sointui loistavasti annokseen, jyräämättä sitä alleen.


Peltipiirakka

Peltipiirakka jalossa muodossa. Täytteeseen on käytetty kaikki se liha, mitä ei muihin annoksiin ole saatu menemään. Haudutettu tietysti tuntikaupalla.

Horst Sauer Escherndorfer Am Lumpen Riesling Grosses Gewachs 2019. Ikonisen tuottajan ikoninen viini. Upea esitys siitä mitä Silvanerista tyylikkäimmillään voidaan saada aikaan.


Lasimestari

Lasimestarin silli ei varmaankaan voisi olla tämän kauniimmassa muodossa. Punaviinimarjamehu kruunasi täydellisen annoksen. Kyytipoikana niin ikään loistava, tuorearomisempi viini; Wittmann Silvaner Trocken 2018, Rheinhessenistä.


Linnapaisti

Linnapaisti tuotuna 2000-luvulle. Keskiaikaan pystyi samaistumaan imeskellessään karitsanluita. Silvaner ei ihan kaikkeen taivu, joten välissä yksi punainen; GG Michaelsberg VDP.Grosse Lage trocken 2016 – Weingut Dautel. Tyyliesimerkki siitä, miten salonkikelpoisia viinejä Lembergeristä (tutummin Blaufränkisch) saadaan tehtyä.


Kerroskiisseli

Väliruokana tarjoiltu kerroskiisseli ei sekään näytä ihan siltä kuin 80-luvulla. Herkullinen siirtymä varsinaiseen jälkiruokaan.


Rakuunaporkkana

Porkkanakakkua, tuorejuustoa ja rakuunajäätelöä. Loistavalle aterialle arvoisensa kruunu. Rakuuna sopii hyvin jäätelöön, ja se yhdistettynä porkkanan sekä tyrnin kanssa oli suorastaan täydellinen liitto. Horsts Sauerin makea mutta hyvin hapokas Escherndorfer Lump Riesling Auslese 2018 on niin ikään esimerkillinen valinta jälkiruokaviiniksi.

Finnjävel

Helsingin Taidehalli, Ainonkatu 3, 00100 Helsinki

Silvaner-viikko 13.9.-19.3.2021

Saksan Viinitiedotus.

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Kiistelty Senaatintorin megaterassi aukesi

Flavorado

Riesling & Spätburgunder-Viikot: SMYG

Janne Suomi

Social Burgerjoint – City Center

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More