ArtikkelitViinimies Heikki Remes

Sabrage sopii Suomen suveen

Sabrage Heikki Remes

Suomalainen viihtyy kesällä mökillään. Olo on rentoa, eivätkä huolet paina. Oleilu, puuhastelu ja grillaus kuuluvat mökkielämään, samoin kuin rentouttavat kesäjuomat.

Kuuluuko vesuri ja kuohuviinipullo yhteen?

Kuohuviini on todellinen kesäjuoma, joka maistuu tilanteessa kuin tilanteessa. Mikäli haluaa yllättää mökkivieraat, niin kuoharitarjoilun voi aloittaa näyttävästi korkkaamalla pullon hieman eri tavalla.

Sabrage-menetelmä

Samppanjapullon kaulan katkaisu sabrage-menetelmällä, joko sapelilla tai miekalla, on peräisin Napoleonin ratsuväeltä. Pullon avaaminen onnistuu hyvin myös vesurilla/kassaralla tai suurella jäykkäteräisellä veitsellä, joka sopii paremmin suomalaiseen mökkimiljööseen.

Tee näin

Anna pullon jäähtyä jääkaapissa useita tunteja ennen avaamista ja käsittele varovasti. Vältä turhaa hölskyttelyä. Kuori pullon metallifolio pois ja löysennä samalla metallista sidelankaa. Ota pullo tukevasti toiseen käteen, pidä 45 asteen kulmassa ja suuntaa vapaata tilaa kohden. Liu’uta teräasetta voimakkaasti pullon saumaa pitkin kaulaa kohden. Nopea viiltoliike osuu pullon suuosan kohoumaan ja katkaisee pullon kaulan korkin alapuolelta.

Kuohuviinipullon sisällä on usean ilmakehän paine, joka avauksessa työntää viinin ulos pullosta ja vie samalla mahdolliset lasinsirut mennessään. Viilto katkaisee kaulan ja kuohuviini on kaadettavissa suoraan alla odottaviin laseihin.

Korkattu kuohuviini on kuten kohokas

Kuohuviini ei odota vieraita, vaan vieraat odottavat sitä, malttamattomasti! Kuplat kuuluvat kesään Espanjalaisen cavan pirskahteleva raikkaus tuo kesäpäivään nautinnollisuutta, joka virkistää kesäsateen lailla. Castellblanch Rosado on puolikuiva aito cava, jonka väri ja maku sopivat iloiseen kesämenoon hintaa myöten. Se maistuu siltään, tai vaikka kasvisten ja savukalan kumppanina.

Viinilasillinen:

Castellblanch Rosado Semi Seco
Espanja
Alko n:ro 528017
Hinta 8,55.
Vaaleanpunaisen kuohuviinin aromeissa on mansikkaa sekä vadelmaa ja puolikuiva maku on pirteän hapokas.

Teksti: Heikki Remes
Valokuvat: Eeva Remes

www.viinimies.com

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Saint-Maurice Brut

Flavorado

Lampaankare on ykkösruokaherkku

Flavorado

La Chouette de Champillon Grand Cru Réserve Champagne Brut

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More