ArtikkelitYleinen

Riesling & Co -viikot 2021 – pieni kierros Helsingissä ja Vantaalla

Saksalaisten viinien joka keväinen esiinmarssi ravintoloissa on alkanut. Vanhat klassikot ja ilahduttava määrä uusia mielenkiintoisia ravintoloita on mukana teemaviikoilla. Kävimme kaupungilla pyörähtämässä kierroksen ja maistelemassa tarjontaa.

Riesling & Co -viikot vietetään virallisesti tänä vuonna 17.–30.5.2021. Teemaravintoloita on useita kymmeniä, 14 paikkakunnalta ympäri Suomen. Poikkeustilanteesta ja aukiolorajoituksista johtuen virallisten päivämäärien ulkopuolellakin tapahtuu paljon. Mutta parhaat viedään päältä nyt. Tässä esimakua Helsingin ja Vantaan tarjontaan.


Restaurant Zinnkeller

Kierros on hyvä aloittaa ikonisesta kortteliravintolasta Kruununhaassa. Sympaattinen sisustus vie asiakkaan minimatkalle Saksan maalle. Ruoka on aina kerrassaan loistavaa; rehtiä ja tyylillä tehtyä.

Riesling & Co -viikoilla on tarjolla neljän ruokalajin menu (35€). Viinipaketti (18€) on läpileikkaus varsin mainion Rheinhesseniläisen tilan, Weingut Ohnacker-Döß:n tuotantoa.

Kermainen parsamousse leikkautuu kivasti pikkelöidyllä parsalla. Riesling brut:n hienoinen päärynäisyys komppaa mukavasti parsan aromiin.
Maa-artisokkakeitto on kuin samettia. Silti hillitty, eli se ei ole mikään kermajyrä.
Kuhan paistopinta maistuu hennosti voille, kuten kuuluu. Ja saksasta lennätettyä valkoista parsaa reippaasti kyljessä.
Raikas jälkiruoka kruunaa aterian. Huxelrebe on myös sellainen rypäleharvinaisuus, että kannattaa käydä maistamassa aina kun sitä jostain löytyy.

www.zinnkeller.fi
Meritullinkatu 25,
Kruununhaka, 00170 Helsinki


W30

W30 on fiini makumatka ranskalais-skandinaaviseen keittiöön. Tähän osastoon saksalaiset viinit, Riesling etunenässä sopivat loistavasti.

Riesling & Co -Viikkojen menun voi kerätä vapaasti kuudesta pienestä annoksesta (7-16€). Viinilista on tyylillä kerätty ympäri Saksaa ja varsin kohtuuhintainen.

Loistavan vuosikerran Toni Jost Bacharacher Hahn Riesling Kabinett 2015 lähtee hintaan 66€ pullo, joka tekee tästä yhden viikkojen tärpeistä.

Marinoitua ja paahdettua parsaa, parsavanukasta ja vesikrassilla maustettua parsalientä. Graavattua keltuaista sekä Sauternes geeliä

Tyylikkäässä annoksessa on parsaa monessa muodossa. On makeutta, tuoreutta, suolaista ja umamia. Von Winning
Paradiesgarten Riesling 2017
ja sen kepeä raikkaus sopii tähän taideteokseen.

“Baba au rhum” Versiomme klassisesta jälkiruoasta tarjoiltuna haudutetun raparperin, kuohkean kerman ja sitruunaverbenan kanssa

Komea kukka. Ja mikä makupaletti! Raparperiaromia löytyy niin jälkiruoasta, kuin Nik Weis St. Urbans-Hof Goldtröpchen Auslese 2017 viinistä. Uskomattoman onnistunut yhdistelmä.

www.kvrestaurants.fi
Unioninkatu 30, 00100 Helsinki


Grape Wine Bar

Riesling & Co -Viikoilla keskitytään kattavaan listaan saksalaisia viinejä, joista baarin oma tyylisuunta on mukavasti löydettävissä; puhdaspiirteistä ja raikasta. Listalta löytyy mm. Dautelia ja Toni Jostia. Laseittain saatavilla olevat viinit päivittyvät nettisivulle – näin se täytyy tänä päivänä ollakin.

Dautel Riesling Brut 2018 on raikkaan rapea, hyvin kuiva ja tuorearominen.
Georg Mosbacher Rosé; upea rose loistavalta tuottajalta. Vadelmamarmeladia ja raikkaat hapot.
Koska viinibaarista kyse, ajatuksella tehtyä tapastyylistä ruokaakin löytyy. Herkullinen ankkarillette ja paahtovoita leivällä.
Riesling-Co-viikot-2021-Grape-Wine-Bar-2
Ansgar clusserath Trittenheimer riesling 2017. Tiivishappoinen Mosel ilman alueen aromikliseitä. Hedelmäistä makeuttakin löytyy sopivasti. Appelsiininkukalla maustettu vadelma-valkosulaanappi kruunaa esityksen.

www.grapewinebar.fi
Uudenmaankatu 13, Helsinki


Deluxe Burger & Pizza

Riesling-viikoille voi osallistua nyt myös Vantaalla. Juna tuo nopeasti Myyrmanniin, jonka toisessa kerroksessa Deluxe Burger & Pizza tarjoaa nimensä mukaisesti laadukkaita hampurilaisia ja pizzaa. Ravintolassa suositaan pieniä käsityöläistuottajia, niin ruuan raaka-aineissa kuin juomissa. Viinilista on varsin mielenkiintoinen, myös Riesling & Co -Viikkojen ulkopuolella.

Kuva: Antti Lehikoinen

Teemaviikkojen aikana täällä voi kokeilla miten Riesling ja Spätbugunder toimivat hampurilaisten kanssa. Viinejä on tarjolla neljä. Ne tulevat kaikki Pfalzin alueelta. Kahden Rieslingin ja yhden Spätburgunderin lisäksi löytyy yksi Kerner-rypäleestä valmistettu viini. Viinit on hinnoiteltu maltillisesti, joten näitä raaskii maistella vaikka kaikkia.

Viinit:

Wolf Riesling Trocken: 7/45€ (1l) Suoraviivainen ja tasapainoinen Riesling, jonka makua hallitsevat omena ja päärynä. Raikas hapokkuus jää maistumaan kielen päälle.

Lidy Kerner Feinherb: 7/45€ (1l) Mielenkiintoinen Kerner-rypäleestä valmistettu viini, joka tarjoilee kypsää sitruunaa ja hivenen persikkaa. Tämän voisi sekoittaa helposti Rieslingiin. Viinin pieni makeus ei ole liiallinen ja toimii varmasti hampurilaisten makeiden elementtien seurassa.

Lidy Spätburgunger Trocken: 7/45€ (1l). Aromikas ja yllättävän voimakas Spätburgunder ei varmasti jää tuhdimpien hampurilaisten ja pizzojen jalkoihin. Kokeile karhuburgerin kanssa!

Georg Mosbacher Riesling Trocken 8,5/51€ (0,75l). Pfalzin kärkituottajan Trockenissa on tyylikästä sitruksista hedelmäisyyttä. Reilu hapokkuus nostaa veden kielelle ja tekee tästä viinistä hyvän parin myös hampurilaisille, joiden pihveistä tai täytteistä löytyy enemmän rasvaa.

Teksti: Janne Suomi ja Antti Lehikoinen
Kuvat ja sisältöyhteistyö: Saksan Viinitiedotus

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Kaksi tärppiä Kotkassa – Riesling & Co -Viikot 2023

Janne Suomi

Riesling & Co -Viikot vuorella

Janne Suomi

Passio – intohimoinen ja luova ravintola

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More