LisukeMaailmaNopeatReseptit

Piirakkapohja – suolainen

Piirakkapohja - suolainen

Suolainen piirakkapohja onnistuu näppärästi koneella tai miksei myös käsipelillä. Pohjaa voi varioida mieleisekseen vaihtamalla jauhojen suhdetta. Ruista enemmän sienille ja riistalle. Vehnää enemmän juustolle jne. Vinkki: Kun haluat kevyemmän piirakkapohjan, korvaa 100g voita 1,5 dl kermaviiliä.

Piirakkapohja - suolainen

Piirakkapohja – suolainen

Tulosta Lisää listalle
Reseptilaji: Lisuke
Keittiö: Maailma
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Kokkausaika: 20 minuuttia
Kokonaisaika: 35 minuuttia
Anna äänesi kuulua, paina tähtiä.

Ainekset

Ainekset; 28cm halkaisijan matala piirakka

  • 150 g voita
  • 4 – 5 dl vehnäjauhoja tai osa ruis- / kaurajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna

Kokkausohje

  • Pehmennä voi huoneenlämmössä.
  • Vispaa kananmuna ja suola sekaisin kulhossa. Lisää voi ja jauhot. Jauhoja niin, että taikina ei tartu enää käsiin. Vaivaa tasainen taikina ja jätä se tekeytymään vartiksi kelmuun.
  • Kauli halutun kokoinen taikina vuokaan sopivaksi.
  • Yleensä piirakkapohjaa kannattaa esipaistaa muutama minuutti ennen täytteiden laittamista. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja muista, että reunat laskeutuvat kuumassa uunissa. Jos olet esipaistamassa korkeraunaista tuplasatsin piirakkapohjaa, vuoan sisään tarvitsee jotain tueksi.
Onko sinulla resepti?Jaa se maailmalle! Erityisesti ravintoloiden ja bloggareiden kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus. Lue lisää. Jätä resepti

Last Updated on 5 heinäkuun, 2022 by Flavorado

You might also like:

Poropiirakka

Flavorado

Empanadat

Flavorado

Flammkuchen

Flavorado

Jätä kommentti

Annetut tähdet
FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More