ArtikkelitOluthuoneRavintolat

Olutmatkailijan Tallinna – parhaat gastropubit ja baarit

Tallinna on oluen ystävälle paratiisi. Kaupungin oluttarjonta kattaa jo lähes koko maailman. Perinteisten olutmaiden, kuten Belgian, Tsekin ja Saksan lisäksi baareissa nautitaan käsityöoluita Tanskasta, Skotlannista, USA:sta ja tietenkin Virosta. Tallinnan parhaat gastropubit ja baarit löytyvät tästä päivittyvästä listasta. Jopa ykkösturistirysästä eli vanhastakaupungista löytyy upeita ja asiallisen hintaisia pubeja, kunhan vaan tietää mistä ovesta käydä.


Hell Hunt

Hell Huntin terassi on keidas kuumana kesäpäivänä.
Hell Huntin terassi on keidas kuumana kesäpäivänä.

Pikk 39, Tallinna vanhakaupunki

Jo vuonna 1993 avattu legenda kertoo olevansa Viron ensimmäinen baari. Sisustuksesta voisi näin päätelläkin. Hell Hunt jakautuu kahteen varsin tilavaan saliin. Tiskillä seisoo 10 hanaa, joista neljä on pyhitetty talon omille oluille. Pulloissa löytyy Tsekkiä, Englantia, belgejä… Pienpanimoissa mm. To Öl, Mikkeller, brewdog. Virolaisia oluita saatavilla vaihtuvalla valikoimalla. Hell Huntin kesäterassi on upea. Kahden kapean kadun välissä, puiden varjoissa sijaitsevat pöydät kutsuvat janoista oluenystävää. Ruokapuoleen on Hell Huntissa satsattu myös. Laaja ja halpa lista pubipurtavaa. Testaa vaikka possunkieltä tai pelmenejä.


Kennedy’s Baar ja Köök

Pikk 13, Tallinna vanhakaupunki

Ehkä karmein korona-ajan uhri Tallinnassa. Loistava gastropub Clayhills on mennyt ja tilalla on Kennedy`s. Olutvalikoima on Sakua ja varmaan ruoka myös. Jos jotain hyvää, niin palvelu saattoi hiukan parantua.


Brewery Gastropub

Pikk tn 1, vanhakaupunki, Tallinn

Tämä baari/ravintola näyttäytyy nimestään huolimatta ennemminkin sportti- kuin gastropubina. Beigen väristä nahkaa ja telkkuruutuja. Omaa oluttuotantoa kuitenkin tarjolla, jonka laadussa löytyy vielä hiukan toivomisen varaa.
Ruokapuolella venytellään klassikoita: Kuvassa oleva annos oli listalla tituleerattu Wieninleikkeeksi, mutta pöytää ilmestyi leivitetty possunkyljys. Sinänsä varsin hyvä sellainen.


White Monk Pub

Lühike jalg 9, Tallinn

Ylös rappusia Toompean mäen suuntaan ja olet perillä. White Monkin nimikko-oluet tehdään Raasiku-panimolla. Ne eivät räjäytä pankkia makumaailmallaan, mutta pubin terassi on kerrassaan ainutlaatuinen. Tuulensuojassa ja lämpimässä auringossa kelpaa viettää päivä – jopa lokakuussa.


Olutravintola Porgu

Rüütli 4, Tallinna vanhakaupunki

Porgun tunnelma on ainutlaatuinen. Hyvien oluiden lisäksi ruokaa kehutaan vuolaasti.
Porgun tunnelma on ainutlaatuinen. Hyvien oluiden lisäksi ruokaa kehutaan vuolaasti.

Porgu, eli helvetti eestiksi. Pienestä porttikongista sisään ja punaisen hämyiset rappuset alas kellariin. Tunnelma on kuin nimi lupaa. Tarjoilijattaret ovat pukeutuneet pinkeään mustaan. Muinaismusiikki soljuu kaiuttimista hiljaa. Erittäin hyvin teemoitettu baari.

Olutvalikoima ei ole kuitenkaan helvetistä, vaan taivaasta. Porgun neljän oman tuotteen lisäksi hanoissa on erittäin mielenkiintoisia nimiä lähinnä Viron pienpanimoista – Sillamäet etunenässä. Pullovalikoiman kaksi ensimmäistä sivua ovat kotimaisia käsityöoluita. Belgejä löytyy hyvin, myös pienempiä nimiä. Lisäksi Puola, USA, Saksa… jopa yksi Japanista. Pullohinnat varsin kohtuulliset. Porgun ruokapuolta kehutaan kaupungilla ja päivällä näkeekin lähinnä vain perheitä syömässä. Mutta illalla epäilemättä bakkanaalinen tunnelma.

www.porgu.ee


Koht

Se on tässä. 800 olutta listalla. Harvinaisuuksia, uusia julkaisuja ja asiantunteva henkilökunta. Mahtava paja.
Se on tässä. 800 olutta listalla. Harvinaisuuksia, uusia julkaisuja ja asiantunteva henkilökunta. Mahtava paja.

Lai 8, Tallinna vanhakaupunki

Olutfriikkien pyhättö ei ole helposti löydettävissä, mutta kaiken etsimisen arvoinen. Lai-kadulla pienen olutmyymälän vireisestä porttikongista sisään ja pieneen holvikaarisaliin. Erittäin asiantuntevalla rouvalla ei ole listaa, koska se elää kokoajan ja sitä on keskimäärin uskomattomat 800 merkkiä! Käytännössä tähän piskuiseen baariin tullaan maistamaan kaikki Viron erikoisuuset ja uutuustuotteet ensimmäisenä.

Kysyin vielä lähtiessä, että miten teillä voi olla Pohjois-Euroopan parhaimpiin lukeutuva baari eikä kukaan tiedä siitä? Myyjä sanoi; – Ei pidä paikkaansa. Kaikki ne tietää, joiden täytyy tietää.
Asia selvä.

www.facebook.com/tubakas


Beer House

Beer house

Dunkri 5, Tallinna vanhakaupunki

Ulkoapäin voimakkaasti turistilta tuoksuva Beer House tuoksuu vielä voimakkaammin sisältä. Tähän kompleksiin on mennyt rahaa. Pitkät massiivipuupöydät ja penkit valtavassa baarihallissa. Tarjoilijattarien kansallisasut ja valssahtavat laulelmat kaiuttimissa. Miesruokaa ja litran Mass-tuoppeja. Ei voi erehtyä. Saksan ja Itävallan bierhausit ovat olleet tämän olutravintolan innoittajina.

Beer House ei tarjoa laajaa valikoimaa, mutta kaikki on ravintolan keskellä olevista kuparipytyistä tullutta tuoreolutta, jonka tekemisen Beer Housen olutmestari Eve Toomela on opetellut Itävallassa. Ja olut on todella hyvää. Kokeile BH premium – vaikka ihan litran tuopista. Se saa olon tuntumaan kuin kuninkaalla! Jos listan seitsemästä oluttyypistä ei pysty heti päättämään – tilaa kaikki ensin tastinginä 0,25 litran laseissa, ja päätä sitten mitä otat.

www.beerhouse.ee


Olde Hansa

Vana turg 1, Tallinn, 10140

Tallinnan vanhankaupungin turistirysä numero 1. Siitä huolimatta käymisen arvoinen paikka. Kokemus on kuin pudotus keskiaikaan. Talon hunajaolut on tummaa, maltaista ja makeaa. Se sisältää kaikki ne vitamiinit, joita kasvava nuori tarvitsee aktiivista päivää varten.


The Highlander Scottish Pub

Pikk 13, 10133 Tallinn, Estonia

Tallinnasta löytyy vielä aitoja, hämyisiä kellaribaareja. Pieni mutta pippurinen skottipubi, jossa tosin kovin vähän skottioluita. Virolaisia pienpanimoita kylläkin ja tietysti viskiä. Hieno paikka ja omaleimainen tunnelma.


Drink Bar & Grill

Väike Karja 8

Myös todellinen taivas. Etenkin virolaisten pienpanimo-oluiden valikoima on henkeäsalpaava.
Drink Bar & Grill on sisustuksesta huolimatta todellinen taivas. Etenkin virolaisten pienpanimo-oluiden valikoima on henkeäsalpaava.

Lähiöbaarille kuulostava nimi ja melko mielikuvitukseton sisustus ei tee oikeutta sille, mitä tämä ainutlaatuinen käsityöoluiden taivas voi 150 merkkisellä listallaan tarjota. Hanoissa perinteisesti Paulanerit ja Fullersit, mutta pullovalikoimassa pankki räjähtää – etenkin virolaisten pienpanimoiden osalta. Pohjalat, Tankerit, Sorit ja Vormsit hienosti edustettuna. Sen lisäksi todella marginaalisia pajoja; kuten Nöösker, Mötsalise ja Öllevolur. Vaikka ollaan lähellä pahamaineista raatihuoneentoria, pullohinnat pysyvät 3-6€ hujakoissa. Bonusta ystävällisestä ja asiantuntevasta henkilökunnasta.

www.facebook.com/Drinkbaarandgrill


Valli Baar

Müürivahe Tänav 14, 10146 Tallinn, Estonia

Vielä löytyy vanhastakaupungista paikka, jossa myös tallinnalaiset käyvät. Olut on Sakua, hyvällä tuurilla voi löytyä joku muukin. Mutta tunnelma on aito – kuin aikamatka neuvosto-Viroon.


Karja kelder

Väike karja 1, Tallinn (vanhakaupunki)

Karja Kelder on niitä Tallinnan hämyisiä kellaribaareja, joista 90-luvulla kerrottiin suomalaisissa kahvipöydissä. Niihin aikoihin rupsahtanut, mutta sittemmin upeaksi remontoitu kellariholvi on täynnä tunnelmaa. Viikonloppuisin voi olla jopa ahdasta. Kaksisivuiselta olutlistalta löytyy varmoja valintoja pitkin Saksaa ja Englantia. Sakua ja kissiä hanassa. Ei mikään pienpanimopyhättö, mutta halvat hinnat ja legendaarinen paikka oikeuttavat visiittiin.

www.facebook.com/karjakelder


The Dubliner

Suur Karja 18, 10146 Tallinn

Vana Willem-ketjuun kuuluva irkkubaari lunastaa lupaukset. Ketjun omia brittityylisiä oluita ja tietysti Guinnesia. Saksaa ja Tsekkiä unohtamatta. Pubiruoka on autenttista, herkullista ja edullista. Mahtava tunnelma. Päivällä luetaan lehtiä, illalla katsotaan peliä.


Kalamaja


Humalakoda Pub Restaurant Brewery

Kopli 1, Tallinn 10149

Panimobaari uuden ja uljaan Balti Jaama Turg -kauppahallin kattoterassilla. Ruokaa tulee omasta keittiöstä ja juomaa seinän takana näkyvistä käymistankeista. Oluet myöskin varsin kehuttavia. Kalamajan hinnoittelutyyliin kuuluu, että hintakriittinen tilaa isoimman annoksen, jolloin litrahinta huomattavasti alempi kuin pienemmissä annoksissa.


SIP veini- ja õllepood

Telliskivi 62, Tallinn 10412 (Kalamaja)

Olutkauppa, jonka takahuoneen “baarissa” voi maistella hyllystä poimimiaan tuotteita, pienestä lisämaksusta. Virolaisia pienpanimoita ja lisäksi hyviä otoksia Saksasta, Belgiasta, Jenkeistä… Erinomainen ja kohtuuhintainen kauppa / baari, jonka pihaan kannattaa ajaa pakettiautolla.

sip.ee


Põhjala Tap Room

Pohjala Tap room

Peetri 5, Tallinn 10415

Pohjalan uusi pyhättö on komea. Kalamajan perukoille vanhaan tehdasmiljööhön miljoonilla euroilla rakennettu tap-room-ravintola-panimokompleksi tuoksuu kaikin puolin laadukkaalle.

24 hanaa on pääsääntöisesti oman panimon tuotteita, mutta mukaan mahtuu myös Tankerin ja Puhasten oluet. Muutaman kymmenen oluen pullolistalla jatkuu sama jaottelu. Avokeittiössä paistellaan aiheeseen kuuluvia ruokia Texasin BBQ-hengessä. Tap roomista avautuu myös näkymä itse panimoon.

pohjalabeer.com/taproom


St Vitus

St. Vitus

Telliskivi 61b 

Tyylikäs ja iso gastropub. Vajaa parikymmentä hanaa ja mahtava lista pullovalikoimaa. Viron pienpanimoissa huikea edustus ja isoja nimiä Tsekeistä, Saksasta ja Englannista. Belgialaisia, myös Beerselin lambiceja. Valitettavasti painetun listan huonoihin puoliin kuuluu että kaikkea ei kuitenkaan löydy kaapista, mitä luvataan. Ruokapuoli erittäin hyvässä kunnossa. Hintava kalamajaksi, mutta laatuhan aina maksaa.

www.vitus.ee


Purtse Tap Room Telliskivi

Pieni baari jossa esillä Purtsen varsin erinomaisia oluita laidasta laitaan. Pieni terassi jatkaa tilaa kesällä. Hinnoittelumalli sama kuin kaikissa muissakin alueen craft-baareissa – Ison lasin saa lähes samalla hinnalla kuin pienen.


Põhja Konn

Telliskivi 58e, 10412 Tallinn, Estonia

Pohjala otti vanhan Pudel-baarin tilan kokonaan haltuunsa, sliippasi paikat (myös ne legendaariset vessat) ja homma jatkuu Põhja Konn -nimellä. DJ-iltoja ja upea terassi kahdessa kerroksessa. Pohjalan tuotteet hanoissa, mutta myös muita virolaisia pienpanimoita. Hinnoittelu ok, joskin hyvin vahvasti määrään ohjaavaa.


KÄRBES Kitchen & Bar

Telliskivi 60a, C1, Tallinna

Ainutlaatuisen näköinen trendibaari / ravintola boohemilla Telliskiven tehdasalueella. Pääpaino ruoassa ja cocktaileissa, mutta oluenystävälle löytyy muutamia lokaaleja vaihtoehtoja, niin hanoissa kuin pullo/tölkkituotteissa. Nämä tosin varsin rohkeaan hintaan.


Valmiermuiža Craft Beer Embassy – Shop & Bar

Telliskivi 60/2, Tallinn, Telliskivi Kvartal

Jos tarkoituksena oli löytää mahdollisimman tylsä sijainti Telliskivestä, Valmiermuiža onnistui siinä täydellisesti. On kuin istuisi kehätien autodiilerin takapihalla. Sääli sinänsä, koska tämän latvialaisen (ei ihan pienen panimon) oluet ovat loistavia. Sitä perinteistä laatua. Jos miljöö jätetään pois laskuista, suositeltava paikka.


Muualla Tallinnassa


Mikkeller Tallinn Viru

Viru väljak 4-6, 10111 Tallinn, Estonia

Tanskalaisen trendipanimo Mikkellerin ilmentymä Tallinnassa. Virukeskukseen kesällä 2022 avautuneeseen ravintolamaailmaan tämä konsepti sopii loistavasti. Ruokaa ympäri maailman ja mielikuvituksellisia oluita kyytipojaksi. Hinnat Tallinnaksi korkeat, mutta ei lähellekään sitä mitä Helsingissä.


Beer Garden

Beer Garden

Aia 10 / Inseneri 1, Tallinn

Saksalaisen bierhallen ja sporttipubin risteymä on suosittu illaviettopaikka vanhankaupungin laidalla. Parikymmentä merkkiä listoilla; hanoissa ja pulloissa. Saksaan kallellaan oleva valikoima, mutta teemaan ei ole hirttäydytty. Mukana brittejä, skottia ja belgejä. Beer Garden teettää myös omaa baijerityylistä lageria.

beergarden.ee


Taptap-Tallinna

Rotermanni tn 2, 10111 Tallinn

TapTap-tallinn

Pullokauppa ja baari. Hyllyillä esiintyvä valikoima saatavilla myös kylmäkaapista. Muutama hana löytyy baarin pöydässä. Pääpaino virolaisessa craftissa. Harvinaisuuksia isoissa pulloissa belgialaisilta lambic-panimoilta. Upea miljöö vanhan talon kivijalassa. Paikan hodareita on myös kehuttu.

taptap.ee


Kochi aidad

Kochi aidad

Lootsi 10, 10151 Tallinn

Vanhaan tiilivarastoon rakennettu panimoravintola on omanlaisensa nähtävyys D-terminaalin vieressä. Hulppean korkeissa sisätiloissa kupariset keittopannut, bändilavat ja massiivipuukalusteet loihtivat ainutlaatuisen tunnelman. Talon omia, vaihtelevan tasoisia oluita löytyy kuusi ja niitä saa ostaa pöytään myös näyttävässä 3 litran hanakannussa. Talon oluiden lisäksi valikoimasta löytyy Põhjalaa ja vaihtelevan pieni otos muitakin virolaisia käsityöpanimoita. Puolen litran tuopit 3-4€ pintaan.

www.kochiaidad.ee


Vana Villem

Tartu mnt 50, Tallinna

Vana Villem

Ikoninen ja kertakaikkisen upea kaksikerroksinen brittityylinen baari-ravintola. Historialliseen miljööseen sopivat oluet Englannista ja Saksasta. Ruokapuoli seuraa teemaa; klassista pubiruokaa edulliseen hintaan. Yläkerta harmillisen usein kiinni.

www.villemipubid.ee/vana-villem/


Ufopubi

Gonsiori 8, 10117 Tallinna

Ufopubi

Noniin, nyt siirrytään ufo-osastolle. Pieni kellaribaari on pullollaan tunnelmaa. Kanta-asiakkaita ja suomalaisia baari-bongareita. Katossa on harvinaislaatuinen kokoelma lasinalusia. Baarin tupakkakoppi on suoranainen vitsi. Muutamia pulloja on tarjolla – halvalla. Edullisuus ja autenttisuus ovatkin Ufopubin valtit.


Pööbel

Toompuiestee 16

Vanhassa puutalossa sijaitseva baariravintola. Hyvä valikoima virolaisia pienpanimoita ja muualta tulleita isompia nimiä. Myös lapsiasiakkaita on ajateltu leikkihuoneella. Takapihan viihtyisässä terassikompleksissa yhdistyy kolmen ravintolan ja kahvilan pöydät.

facebook.com/poobel.toompea


Last Updated on 8 lokakuun, 2022 by Flavorado

Tämä sivu löytyy myös kielellä: English

You might also like:

Kohvik Moon – kodikas laaturavintola

Flavorado

Virossa kuohuu nyt pienpanimokulttuuri

Flavorado

Ravintola Cru – Bocuse d’Or ainesta

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More