ArtikkelitRavintolat

Story – lounas kauppahallin tunnelmissa

Etelärannan vanha kauppahalli on nyt uusi – ainakin sisältä. Tutut vihannes-, kala- ja lihakauppiaat ovat palanneet sekä tietysti turistit. Muutama kiinnostava ruokapaikka on myös auennut, mukaanlukien neljän kovan ravintola- / viinimiehen luotsaamaa Story.

Story, “pohjoismainen kahvila-ravintola” on vanhan kauppahallin keskellä. Kalusteet vaaleaa selkeälinjaista puuta, kontrastina vanhoja lamppuja ja katiskoita roikkumassa katossa. Iso liitutaulu tiskin takana kertoo antimet. Puitteet 2010 -lukulaiselle trendikkäälle ravintolalle ovat näitisti kasassa. Story panostaa palveluun ja se näkyy; salissa pyörii hymyileviä tarjoilijoita useampikin ja keittiössäkin näyttäisi hääräävän kolme kokkia. Se on paljon kun puhutaan noin 50 paikkaisen ravintolan päivävuorosta. Kaikilla varsin hyvä fiilis avajaispäivänä.

Story ruokkii asiakkaitaan aamusta iltaan

Aamiaisella on tarjolla puuroa, munakkaita ja sämpylöitä. Lounasaikaan tarjolla muutama vaihtoehto, jotka ovat pääasiassa kalaa. Lounaan jälkeen alkaa päivällistarjoilu. Kaikki tämä tapahtuu pienen mutta laadukkaan viinilistan säestyksellä.

Storyn lounas

Haukipullat (13,50€) olivat päässeet jo loppumaan, joten tyydyin silakkalaatikkoon (9,30€) ja lasilliseen Fred Loimerin Gruner Veltlineriä 12cl/6€. Enkä katunut.

Silakkalaatikko oli niin häikäisevä kuin kalalaatikko voi olla. Mukavasti rapsakkuutta ja mehevyyttä sekaisin. Mummonkurkut (pakko olla itse tehtyjä) kruunasivat satsin.

Säikähdin ensin liitutaulun hintoja viinin osalta – ettei nyt vaan niistetä japanilaisilta turisteilta kaikki mikä irti lähtee, mutta sitten huomasin että hinnat ovat 16cl laseille. Loimerista 6€ pikkulasi on suht ok, kun nyt ollaan hintavammaisessa suomessa kuitenkin.

Story sytytti. Mikäs täällä olisi istuskella after work tyyppisesti myös? Story kun on klo 18 asti auki.

Ravintola Story

Vanha Kauppahalli, Eteläranta 00130 Helsinki

Lounas: 9,30-15€
Avoinna ma-la 8-18

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Helsingin parhaat hampurilaiset

Flavorado

Treffipub – lunastaa lupaukset myös lounaalla

Flavorado

Capperi – hyvän olon pizzaa

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More