ArtikkelitRavintolat

Mayan aarre ei himmene

Jo legendaksi muodostunut Maya Bar & Grill jatkaa latinalaisamerikkalaisella makuilotulituksella vuodesta toiseen – ja hyvä niin. Suuressa fine-dining invaasiossa on hyvä välillä yllättyä, miten hyvin reipas latinoruoka maistuu?

Pääsimme testaamaan kesällä 2015 uudistetun menun ja uuden karhean josper-hiiligrillin tuoreeltaan ja voidaan taas todeta; Mayan aarre ei edelleenkään himmene. Uusitulla listalla löytyy mukavasti pääruokia vähän yli kahden kympin hintaluokassa ja trendikkäänä uutuutena tullut mukaan isoja jaettavia lautasia “platos social”, kuten Delicia Maya, joka sisältää mahtavat puoli kiloa härän sisäfileetä kylkiäisineen. Tämmöisestä vadista syö jo kolme-neljä henkeä, joten 59,90€ ei ole hinta eikä mikään.

Meillä oli pöytävaraus epäseksikkäimpään aikaan, eli tiistaina klo 18 ja hämmästykseksemme lähes joka pöytä oli täynnä, kun pamahdimme ovesta sisään. Iloinen puheensorina häivytti alkavan viikon apatian – kaikki näyttivät viihtyvän erinomaisesti.

Maya bar& grill viinit
Cousiño-Macul Riesling Reserva vuodelta 2008 on tammiviinin ystäville taivas ja juustoruokien kanssa loistava. Hauskalla etiketillä varustettu Spanish White Guerrilla Albarino tasottaa kivasti chilin poltetta.

Ystävällinen henkilökunta ohjasi meidät pöytään, eikä aikaakaan, kun saatiin tilaukset selväksi viinejä myöten. Mayassa näköjään uskotaan sitoutuneeseen henkilökuntaan, jotka tuntevat tuotteensa ja tietävät mitä ja miten sitä myydä. Valitettavan harvinainen ilmiö kvartaalitaloudessa.

Mayan minidillasit

Kautta aikain, Maya ravintola on luottanut alkupaloilla minidillaseihin, eli eräänlaisiin tapas-annoksiin latinalaisamerikkalaisella twistillä höystettynä. Pyysimme alkuun sarjan suosituimpia annoksia ja hetken päästä eteemme ilmestyi tarjotin erilaisia herkkuja, toinen toistaan maistuvampia. Minidillasit ovat niin hyviä ja mielikuvituksella tehtyjä, ettei varmasti ole väärin tulla herkuttelemaan koko illaksi näillä? Pitkä ilta, iso porukka, tilaillaan pikkuhiljaa lautasellinen toisensa perään eri viinien kanssa. Maistellaan ja viihdytään. Toimisi jopa viinitasting-tyyppisenä opiskeluna?

Maya bar& grill mustekala
Minidillasit pursuavat makuja. Kevyesti fritattu mustekala chilimajoneesilla nousi korkeimmalle korokkeelle.

Mayan pääruoat takaavat että nälkä lähtee

Pääruokina löytyvät ravintolan tyyliin kuuluvat fajitakset ja tortillat. On myös mielikuvituksellisempia annoksia kuten Kuubalaista paellaa ja Brasilialaista lihapataa. Annokset ovat reiluja – ei jää rekkamiehellekään nälkä.

Maya bar& grill miekkakala
Hiiligrillillä nopeasti paistettu ja mediumiksi jätetty miekkakalafilee on mehukas. Kvinoa sekä kookoskastike täysosuma.
Maya bar& grill entrecote
Josperin taikaa. Entrecoteessa täydellinen paistotulos ja se maistuu hiiligrillille. Napakat kasvikset tuovat purutuntumaa ja kastike kruunaa kaiken. Parempia bataattiranskalaisia ei voi kuvitellakaan. Erinomainen annos.

Ravintola Mayan jälkiruoat

Maya bar & Grill:n legendaarinen klassikkoannos on chili-suklaakakku, jota ei voi olla enempää ylistämättä. Se löytyy myös ravintolaresepteistämme.

Uudelle listalle oli ilmestynyt myös muita mielenkiintoisia jälkiruokia:

Flan de Naranja

Maya bar & grill jälkiruoka
Upea annos. Flan itsessään on melko tiivis, mutta kylkiäiset sulattavat herkun maukkaaksi kokonaisuudeksi.

Churros Social

Maya bar & grill churrot
Helsingin parhaat churrot! Harmi, ettei Maya ole auki aamuisin…

Erikoismaininta Mayan viinilistasta ja Cocktaileista

Maya -ravintolaa ei varmasti mielletä viiniravintolana, mutta silti viinivalikoimasta täytyy antaa erityiskiitos. Pieni, mutta taidolla valittu viinilista, josta vieläpä löytyy sopivia makupareja näinkin reilusti maustetuille ruoille. Mainittujen valkoviinien lisäksi on nostettava valoon punaisista Emilio Moron Finca Resolso ja Pares Baltan Mas Petit.

Cocktail tsunamin pyyhkiessä Helsingin yli Mayan listalle on myös osunut jännittävälle kuulostavia juomia. Choco Margarita oli pakko testata; paksun suklaakuoren alla viileän raikas juoma. Todella herkullinen päätös aterialle.

Maya bar & grill loppukaneetti

Nykyisessä fine dining/yrtit metsästä/puhtaat maut -hypetyksessä on hyvä muistaa, että ravintola Maya on ollut ennen trendikkäitä bistroja, ja varmasti se myös useimpien niiden jälkeen jää. Siihen on syy; Hyvää ruokaa, reipasta ja raikasta makua sekä iloista mieltä. Väriläiskä ravintolakartalla. Näitä rentoja, kohtuuhintaisia illanviettopaikkoja tarvitaan aina.

Ravintola Mayan hintoja
Minidillasit 4-5€ kpl
tortillat 15-16€
Pääruoat 17,50-30,50€
Jälkiruoat 6,50-8,90€
Cocktailit 9,50€9

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

Olimme illallistamassa Mayan kutsuvieraina.

www.maya.fi

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Ravintola Sea Horse

Flavorado

Tarta Maya eli chili-suklaakakku

Flavorado

Story – lounas kauppahallin tunnelmissa

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More