ArtikkelitRavintolatYleinen

Brasserie & Pub Alexanderplats – Espan uusin helmi

Edesmenneen Safka -ravintolan makuperintö jatkuu Alexanderplatsissa. Konstailematonta, koristelematonta ja erittäin hyvällä maulla tehtyä ruokaa – inspiroituen Euroopan klassikoista. Taustalla tietysti konkariravintoloitsija Alexander Gullichsen.

Alexanderplatsin terassinäkymät avaavat Eteläesplanandin yli teatterille. Sisältä korkea tila on kikkailematon ja siisti. Skandinavisen selkeä – hyvin vaikea eksyä. Auringon puoli on kapea, joten suurin osa pöydistä sijoittuu sisäpihalle johtavalle käytävälle. Pihanäkymä ei ole järin houkutteleva, mutta toisia ihmisiä ravintolaan ollaankin tultu tuijottamaan.

Maanantaina (1.6) kello 14:30 viimeiseen lounasslottiin oli hyvä olla pöytävaraus. Alexanderplatsin serviisi on ylen huomaavaista ja aktiivista, mutta kiireiselle lounastajalle ravintola aiheuttaisi paineita.

Katsotaanpa listaa. Paikka tituleeraa itseään nimellä; Brasserie & Pub Alexanderplats. Se asettaa tiettyjä odotuksia. Tartutaan ensin Pub -sanaan. Oluita näkyy tusinan verran. Kozelia. Sandelsia. Peronia. Urkki tasan 10€. Erikoisimpana Tamperelaisen Plevnan Tomahawk IPA. Viinilista on huomattavasti mielenkiintoisempi. Ruoat näkyvät olevan juuri sitä mitä Eurooppalaisen Brasserien listalta kuuluukin löytyä: Vuohenjuustosalaattia, haukikvenellejä, burrataa, tryffeliä ja Châteaubriandia. Kolmen ruokalajin lounas löytyy myös – saa nostella pöytään, olkaa hyvät!

Savukalakroketit, pinaattisalaattia ja aiolia

Tuhti avaus. Savukalakroketeissa upean rapea, paksu kuori ja herkullisesti valuva sisus. Annos alleviivasi premium-tasoisen gastropubin ideaa. Suosituksena ollut Rocinante Chardonnay (Rejiji Wines), Unkarin Villanysta on laadukas, mutta tammituksestaan huolimatta melko herkkä. Viini uhkasi jäädä krokettien jalkoihin.

Vasikanmureketta, nippuporkkanaa, broccolinia ja pekonikastiketta

Vasikanmureke ei varmaankaan voisi olla onnistuneempi. Hyvä paistopinta antoi paahdetta aromiin ja aavistuksen makea pekonikastike mehukkuutta. Villanyn viini sopi paremmin tähän annokseen.

Valkosuklaapannacotta, mehustettua raparperia ja mansikkaa

Pääruoan jälkeen yksi tarjoilijoista kävi jo ilmoittamassa, että pannacotta on loppu. Olisi sitruunasorbettia. Käy sekin. Mutta lopulta pannacotta kuitenkin ilmestyi eteeni.

Pannacotta oli juuri ja juuri muodossa pysyvä – eli täydellinen. Kermainen. Valkosuklainen. Perinteiset kevään kylkiäiset tulivat tuoreesta mansikasta ja raparperista, josta jälkimmäisestä oli saatu hillottua nätisti ylimääräinen kirpeys pois. Klassista, mielikuvituksetonta, mutta erittäin hyvää.

Kolmen ruokalajin lounasmenun kustannus on hyvinkin kohtuulliset 27€. Sen sijaan lounasviini 10€ saa kaiholla muistelemaan Safkan aikoja – lounasviini taisi olla siellä 5€? No, sijainti on toinen. Ja inflaatio. Ja niin edelleen. Loistavaa bistroruokaa Alexanderplats kuitenkin tarjoilee. Ja kuten lupaa; ilman turhia koristeita. Oli tämä pub tai ei, mutta aurinkoinen terassi näyttää houkuttelevan porukkaa – hyvän ruoan lisäksi.

alexanderplats.fi

Eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Panimoesittelyssä – Stadin Panimo

Flavorado

Helsingin viinibaarit

Flavorado

Story – lounas kauppahallin tunnelmissa

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More