ArtikkelitRavintolat

Parrilla Española – tuulahdus lämpöä pohjolaan

Ravintola Parrilla Española on Helsingin vanhin espanjalainen ravintola. Perheravintolaa on pyörittänyt neljä sukupolvea yli 40 vuoden ajan, joten perinteiden puutteesta ei voi tämän ravintolan kohdalla puhua.

Tänä aikana Helsingin ja koko Suomen ravintolamaailmassa on ehtinyt muuttua aivan kaikki ja siitä syystä onkin upea huomata miten vahvasti perinteisiinsä nojaava ravintola porskuttaa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen, siinä missä Michelin ravintolaa tulee ja menee.

Sisältä valkoiseksi rapattu ravintola voisi olla Uuno Epsanjassa-elokuvasta, mutta ”kasarimeininki” ei tässä tapauksessa haittaa, koska ollaan nimenomaan perinteiden äärellä. Ruokalista noudattaa tietenkin perinteitä sekin. Alkupaloissa mennään tutuilla tapas-aiheilla, kuten tuliset jättikatkaravut (Gambas pil-pil) ja perunamunakas (Tortilla Española). Nimensä mukaisesti Parrilla Españolan parasta antia on parilalla grillatut ruoat – nauta etunenässä.

Parrilla Española myy kaupungin halvimman Mas La Planan

Viinilistalla mennään myös varman kautta. Suurena sherry-fanina haravoin listaa siinä toivossa, että jonkun pientuottajan Manzanilla olisi tipahtanut sinne, mutta toiveeni oli turha, vain Tio Pepeä ja Dry Sackin mediumia. Kysyin tästä vaikka tiesin jo vastauksen; Sherry ei maistu suomalaisille. Ei vaan myy. Minkäs teet?

Torresin tuotteita on laidasta laitaan ja kuulemma kaupungin edullisin Mas La Plana -pullo lähtee täältä hintaan 78€.

Parrilla Españolasta ei lähdetä nälkäisenä

Trendiravintoloihin verrattuna annoskoot ovat rekkamiesosastoa eli nälkäisenä ei tarvitse Parrilla Españolasta lähteä. Alkupalat taittavat jo pahimman nälän hienosti, joten voi rauhassa keskittyä pääruokiin, jotka noudattavat Espanjalaista Platos Combinados -tyyliä eli itse pääosan esittäjän (vaikka pihvin) lisäksi riittää paljon kylkiäisiä tomaateista paistettuihin perunoihin.

Meitä oli pöydässä viisi henkeä , joten saimme mukavan läpileikkauksen ravintolan tarjonnasta.

 

Alkupalat 8-13€

Äyriaiskeitto
Äyriäiset tulevat pohjolan perukoille pakastettuina, sille ei mitään mahdeta. Sen sijaan keiton tomaattiliemi oli tuoretavaraa, tunteja haudutettu, sahramilla maustettu ja erittäin maukas.
Parrilla espanola tapas
Tapas-lautanen kahdelle. Kyllä tällä jo pahin mahan kurniminen hiljenee.

Pääruoat 23-32€

Parrilla espanola siika
Supi-suomalaista siikaa espanjalaisilla kylkiäisillä.
Parrilla espanola ravut
Rapuannoksessakin löytyy jos jonkilaista lisuketta. Upea tomaatti!

Parrilla espanola lampaankyljykset

Parrilla espanola entrecote

Parrilla espanola nimikkoannos
Ravintolan nimikkopihvin päällä on banaania ja herkkusieniä?! Kuulosti niin oudolle, etten ole espanjassakaan törmännyt. Mutta makea banaani taittoi upeasti reippaasti maustettua lihaa. Parrilla Española on eittämättä yksi Helsingin parhaimmista pihvipaikoista.

Jälkiruoat 7-12€

Parilla espanola crema catalana
Rapsakka kuori, kermainen sisus. Siinähän se on.
Parrilla espanola suklaa fondant
Fondantin sydän suli lautaselle, kun näytettiin sille lusikkaa. Erinomainen koostumus siis ja taivaallinen maku.

Parrilla Española loppukaneetti

Modernin espanjalaisen keittiön uusimpia tuulia Parrilla Españolaan ei kannata tulla hakemaan vaan homma perustuu perusvarmaan reippaaseen ruokaperinteeseen. Muistetaan vanha viisaus; Miksi korjata, jos se ei ole rikki?

Tuo häränfileepihvi jäi kyllä päälimmäisenä mieleen – mikä maku ja mikä lämpö! Viva!

Syömässä olimme ravintolan kutsuvieraina.

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

Last Updated on 4 kesäkuun, 2022 by Flavorado

You might also like:

Nevermind Organic Verdejo

Flavorado

Prios Maximus Roble

Flavorado

Codorniu Ecológica Cava Semi Seco

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More