ArtikkelitOluthuone

Alkon joulu- ja talvioluet 2018 – kuusi tärppiä

alkon-joulu-talvioluet-2018

Talven kausioluet rynnistävät jälleen Alkon hyllylle joulun sesonkiin. Mukana monta tuttua, jotka pääsevät Alkon tarkan syynin läpi usein, mutta myös uusia nimiä löytyi. 15:sta oluesta seuraavaan tärppilistaan päätyi kuusi kappaletta. Iso trendi oluissakin on kevyempään ja raikkaampaan suuntaan, mutta onneksi sentään talvioluissa on tapana, että tummaa mallasta ja voltteja ei ole säästelty. “Session-joulu” kuulostaisi aika karmealle.

N’Ice Chouffe

Legendaarisen belgipanimo Brasserie d’Achouffen talviolut sulattaa kylmimmätkin varpaat täydellä 10% höökillään. Ruskeassa ja siirappisessa oluessa tuoksuu belgihiivan lisäksi sitruksia, yrttejä ja kuivattuja hedelmiä (curaçao + timjami on mukana oluessa). Rapeat, mutta sopusuhtaiset katkerot raikastavat isoa olutta.

Strong Ale 10%
4,69€ / 0,33l


Arcobräu Winterbier

Historiallinen baijerilaispanimo on tehnyt varsin hillityn, mutta nautittavan vaalean talvilagerin. Maalaismaisen viljainen tuoksu (joku voisi moittia jopa märäksi oljeksi). Maltaisen maukas maku, jonka lopussa napakat yrttiset katkerot luovat mausteisuuden tuntua olueen. Janojuoma, jossa kuitenkin aavistus lämmittävyyttä. Sitähän talvella tarvitaan.

Lager 5,5%
3,89€ / 0,5l


St Feuillien Cuvee de Noel

Belgian huippupanimoihin kuuluva St Feuillien näyttää jälleen kerran miten se tehdään. Hillitty belgihiivan hedelmäisyys. Hunajamallasta, hentoa lakritsia ja maitosuklaata. Moniulotteinen, mutta makukirjoltaan hallittu salonkiolut panimolle tyypilliseen tyyliin. Tänä vuonna Cuvee de Noelin saa myös inhimillisessä 0,33l pullossa.

Strong Ale 9,0%
4,69€ / 0,33l


Shepherd Neame Christmas Ale

Iso-Britanian vanhin panimo tekee takuuvarmaa työtä jokaisena vuodenaikana. Christmas ale on meripihkanruskea, karamellimaltainen, hennon yrttinen ja puhdaspiirteinen. Jälkimaussa kajahtaa tyylikäs brittihumalien takapotku. Monikäyttöinen ruokaolut.

Strong Ale 7,0%
4,98 € / 0,50l


Prykmestar Talvibock

Ei tule talvi ilman Prykmestarin pukkia. Tumman maltainen, leipäinen ja makean siirappinen lähtö, joka kuivatellaan varsin reippailla katkeroilla kohti pitkää finaalia. Takavuosien tuttu luottotuote. Tämä lämmittää mukavasti pakkasiltana. Jostain syystä hinta sentin halvempi kuin 2016?!

Vahva Lager 9,2 %
3,98 € / 0,33l


Mönchshof Bockbier

Kulmbacherin jättisuureen panimoperheeseen kuuluva Mönchshof on tarjonnut vaihtelevia kokemuksia, mutta tumma pukkiolut on erinomainen. Hillitty maltaisuus, tyylikästä hedelmää luumusta ja järkevät katkerot. Kaikki tämä tasapainoisessa paketissa. Voltteja on, mutta kyllä tämä vielä saunaoluesta menee.

Vahva lager 6,9%
4,58€ / 0,5l

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Alkon jouluoluet 2017 – seitsemän tärppiä

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More