KasvisruoatLisukeNopeatReseptitSuomi

Vastustamattomat perunarieskat

Vastustamattomat perunarieskat

Taas yksi syy tehdä perunamuusia reilusti enemmän kuin on sillä hetkellä tarvis. Seuraavana päivänä siitä voi pyöräyttää vastustamattomat perunarieskat.

Vastustamattomat perunarieskat

Vastustamattomat perunarieskat

Tulosta Lisää listalle
Reseptilaji: Aamiainen
Keittiö: Suomi
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Kokkausaika: 10 minuuttia
Anna äänesi kuulua, paina tähtiä.

Ainekset

Ainekset 10 perunarieskaan

  • 6 dl perunamuusia
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 5-6 dl vehnä- ohra- tai grahamjauhoja

Kokkausohje

  • Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin munat, suola ja jauhot. Älä vaivaa liikaa. Levitä pellille pieniä kakkaroita, käytä jauhoja apuna. Pistele kakkaroihin haarukalla muutamia pistoja.
  • Paista perunarieskoja 225 asteisessa uunissa reilut 10 min, niin kauan, että rieskat ovat saaneet vähän väriä. Voit myös esipaistaa perunarieskat uunissa ja pyöräyttää pannulla juuri ennen tarjoilua.
  • Voitele perunarieskat voisulalla ja nauti lämpimänä.

Rieskan historia

  • Rieska on suomalaista perinneruokaa satojen vuosien takaa, joskin ympäri maata tämä ohut nostattamaton leipä tehdään varsin eri tyyleillä. Koilismaalla rieska tehdään ohrasta ja se on varsin kovaa purtavaa kun taas Etelä-Karjalassa muhevan pehmeä perunarieska tuntee myös nimen leposka tai lepuska. Yhteistä eri maankolkille on, että kaikki pitävät omaa rieskaa juuri ainoana oikeana.
  • Rieska valmistetaan ohrasta, kaurasta tai perunasta ja siihen lisätään vehnää sitkon aikaansaamiseksi. Suomen lisäksi myös ainakin ruotsissa tehdään rieskaa, jossa se tunnetaan nimellä tunnbröd. Ruotsalaista rieskaa saa erilaisten täytteiden kanssa jopa paikallisista nakkikioskeista.
Onko sinulla resepti?Jaa se maailmalle! Erityisesti ravintoloiden ja bloggareiden kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus. Lue lisää. Jätä resepti

Last Updated on 28 toukokuun, 2022 by Flavorado

You might also like:

Rosmariiniperunat

Flavorado

Perunacurry

Flavorado

Vuohenjuustoperunat

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More