ArtikkelitRavintolat

Triplan ravintolat kutsuvat Pasilaan

Triplan ravintolat toivat piristysruiskeen Helsingin Pasilan ruokakenttään. Mukaan mahtuu ruokaa ympäri maailman, heiluva sieni ja tottakai tonnin samppanjaa. Tästä päivittyvästä artikkelista löytyy tärpit Pasilan valloitukseen.

Jos olet ajatellut meneväsi Helsinkiin syömään ja juomaan hyvin, Pasilan kaupunginosa on ollut todennäköisesti viimeisenä listalla. Erilaisia lounasruokaloita ja rasvaroiskeläppiä on läiskitty sinne tänne kivijalkoja, mutta mistään huikeista ruokaseikkailuista ei ole voinut puhua.

Mall of Triplan avaamisen myötä tilanne on muuttunut – jopa radikaalissa mittasuhteessa. Triplaan avautui 2019 lähes 70 erilaista ruokapaikkaa ja baaria. Vuodet ovat sittemmin olleet tuulisia ravintola-alalla. Vanhaa on kuollut ja uutta noussut pintaan.

Triplan ravintolat ovat sekoitus uutta ja vanhaa

Vanhoja ja aloittavia ketjuravintoloita on suurin osa. Etenkin jälkimmäisistä suositeltavia löytyy paljonkin: Onam (vietnamilaista), Story (bistro+viini), Capperi (napolilainen pizza) ja Friends & Brgrs (premium burgerit). Tarjonta ei kuitenkaan jää näihin. Kazakstan-arkkitehtuuria ihannoivan kolossin syövereistä löytyy mielenkiintoisia paikkoja ruokaa, olutta ja viiniä arvostaville kävijöille.

Market Zoo eli Triplan alakerrassa oleva ruokatori


Kalaliike S. Wallin

Ensiluokkaista kalaruokaa. Bistrossa tarjoillaan päivittäin (ma-la) vaihtuva lounas annostarjoiltuna. Pysyvänä ruokana listalla kirkasta tai kermaista S.Wallin lohikeittoa, muuten mennään sesongin ja saaliin mukaan. Kalaherkkuja myös mukaan kotiin vietäväksi. Vahva suositus kalaruoan ystäville. Viinitkin ovat vihdoin tulleet tarjolle. Sehän hyvän kalaruoan kruunaa aina.


Pretty Boy Wingery

Kuten nimi kertoo, kanansiivillä lennetään. Suomalaisin siivin. Varsin herkullista ja helposti syötävää “boneless wingsiä.” Kyytiin saa kunnon ranskalaisia, riisiä, parmesaania… Ei ihan heti kyllästy. Lounaalla setit lähtevät lounassetelin hinnalla. Oluenystävää kyllä rangaistaan senkin edestä – Krusovicessä ei ole mitään vikaa, mutta hintaa pullolla lähes yhtä paljon kuin ruoalla.


Falafel Box

Libanonilaista buffet-lounasta ja ilta-snackia löytyy Triplan alakerrasta. Ravintolalla erittäin hyvä ja autenttinen ote lähi-idän keittiöön. Kasvispainotteista ruokaa, mutta näin hyvien kasvisruokien kanssa ei edes kaipaa lihaa. Hiukan reilulla lounarin hinnalla koko seisova pöytä ja uunituore pitaleipä.


Tokumaru

Japanilainen ramen & gyoza -ravintola Tokumaru tietää, että liemessä piilee ramenin salaisuus. Kaupungin parhaita omalla alallaan. Possu-kimchi Ramen lähenteli taivasta. Myös Don-kulhot ovat vertaansa vailla. Iso kulho hiukan yli lounassetelin hinnalla.


Addis Ethiopian Kitchen

Etiopian keittiö ei ole Suomessa järin tuttu, mutta kannattaa käydä kokeilemassa. Kasvispainotteista ruokaa ja tattarilettuja leipänä. Vaikka idän tuulia ja mausteita on mukana, makupaletti ei suuta polta.


Feed Me Well Tripla
(aukiolo epävarma 3-2023)

Triplan alakerran käytävällä oleva koju kertoo tarjoavansa parasta aasialaista katukeittiötä Helsingissä. Lounaslistalta löytyy muutama vaihtoehto. Wontonien saapuminen otti hyvän aikaa, mutta ensipuraisu kertoi, että nyt ollaan tosiaan asian ytimessä. Erinomainen liemi sekä täydellisen pehmeät wontonit – jotka useassa ravintolassa ovat kuin purkkaa. Selvisi, että kaveri rypistelee wontonit tilauksesta, sen takia tekeminen kestää hetken. Ei haittaa, nyt kun sen tietää. Tänne toistekin. Lounarin hinnalla erinomaista laatua.


K-Supermarket Tripla

Alakerran K-supermarket Triplasta löytyy myös “ravintola” johon voi istahtaa. Eväät keräillään ympärillä olevista laareista ja ne voi huuhtoa alas esimerkiksi Taittingerin samppanjalla. Lämpimät ruoat tehdään kaupan omassa keittiössä ja ne ovat paitsi edullisia (kilohinnalla), ne ovat myös erinomaisia.


Triplan asemahallin ravintolat

Draft Sports Bar

Mall of Tripla, Asemahalli, raide ykkösen päällä

Soupster Groupin kolmas yritys tässä sijainnissa. Edelliset olivat Italiaa, nyt koitetaan sporttipubilla. Sanomattakin on selvää, että pizzauuni on paikallaan – ja sieltä on aina tullut varsin hyvää napolityylistä pizzaa.

Muu menu on melko perinteistä sporttiosastoa. Burgeria, wingsejä, ranskalaisia ja TexMex-osastoa. Genreen kuuluu, että frittikattila porisee iloisesti. Fritattuja ruokia on yleensä riski laittaa laareihin lounasbuffetissa. Ne kun eivät kauan siellä rapeina pysy. Mutta Draftissa laareja täytetään usein ja rapeudet pysyy riittävällä tasolla. Kunniamaininta lounaalla järkihintaan saatavasta 2,5dl oluesta (vaikka onkin Heinekeniä). Edellisistä ravintoloista tutut oluthanat ovat paikallaan, joten muutakin kuin Heinekeniä on tarjolla.

Illalla voi testata vaikka kaupungin övereimmän juustoburgerin, jossa bursa on upotettu cheddar-kastikkeeseen! Pihvi ei ole järin paksu, mutta siinä on mukava liekkigrillin maku.


Teppanyaki Tripla

Teppanyaki tarkoittaaa japanilaista grilliruokaa. Ideana on, että asiakas kerää haluamansa kasvikset, nuudelit, lihat tai kalat lautaselle, valitsee kastikkeen ja kokki paistaa annoksen parilalla. Valikoima on laaja ja ainekset ensiluokkaisia. Triplan Teppanyaki ei kuitenkaan tyydy tähän, vaan buffetissa löytyy varsin hyvää sushia, salaatteja ja valmiita lämpimiä ruokia. Lounaalla buffetin hinta on pari kolikkoa yli lounassetelin, mutta varsin laadukas paikka on kyseessä. Sen seurauksena on, että pöydät ovat täynnä lounasaikaan ja isommalla porukalla kannattaa tehdä pöytävaraus. Iltaisin ja viikonloppuisin homma pyörii samalla systeemillä, joskin hieman kalliimmalla hinnalla. Japanilaisia oluita tarjolla kirvelevään hintaan ja viiniä sekä sakea löytyy myös.

Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki (asemahallin välikerros)


Brokadi Tripla

Yksi Helsingin parhaista kiinalaisista lounasbuffeteista löytyy Triplasta. Brokadi on eteläisen Kiinan, Sichuanin keittiöön keskittynyt ravintola. Chiliä ja pippuria siis riittää. Buffetin laajuus on yleensä kirous; paljon on kaikkea, eikä mitään ole tehty kunnolla. Brokadi tekee kaavaan poikkeuksen. Lounas jättää hyvän hehkun kielelle pitkäksi aikaa. 

Huonon hehkun jättää se, että paikka on täysin keskeneräinen. Kalusteet ilmeisesti vanhasta Kallion toimipaikasta? Muovilautaset. Vaikea kuvitella tunnelmallista illallista tässä ravintolassa – ainakaan vielä.

Brokadi – hyvä ruoka kolhossa ympäristössä.

Sieni Bar & Lounge

Uusi Pasilan asema on vanhan aseman pari kerrosta ylöspäin venytetty kopio. Arkkitehti on mennyt ketterästi siitä mistä aita on matalin. Hauskasti nimetty Sieni baari on oikeastaan ainoa ero vanhaan asemaan.

Tarjolla on aina hyvin edullinen talon puna- ja valkoviini. Hinnastaan huolimatta varsin juotavia tuotteita yleensä. Skumppatorstaisin kuohuvaa 2€/lasi (6/2022). Ei muuta kuin pullo sekä lasit kouraan ja havaittavan selvästi heiluvan sienen päälle istumaan.

Heilu sienen päällä. Urbaani kokemus kertoo suomalaisen rakentamisen nykytilasta.

Oluthuone Ratamo

S-ryhmän uusi konsepti yhdistelee kahvilaa, viini- ja olutbaaria. Urkit ja Weihenstephanerit löytyvät hanoista, sekä tietysti ässän kuukauden olut. Myös kotimaista craftia valittavana. Hinnoittelu varsin rohkeaa.

“Ässäaukio” eli Triplan keskusaukio

Pikku Napoli

Triplan ties kuinka mones napolilaista tyyliä paistava pizzeria avasi “Ässäaukion” läheisyyteen tammikuussa 2023, entisen Storyn tilalle. Mutta loistava avaus onkin nyt kyseessä. Parilla kympillä kelvollinen pizza ja tuplavalkkari kylkeen! Pikku Napolin konseptissa on ymmärretty tarttua ajan henkeen. Iloinen ja maukas ilta järjelliseen hintaan. Torstaina alkuillasta paikka onkin lähes täynnä. Lounaalla pizzat samaan, huokeaan hintaan 10-12€ (1-2023).
www.pikkunapoli.fi


Fredde’s

Ässäaukion ässäravintola numero 1 – Fredde`s Food & Fire. Komea pytinki. Tilaa on ruhtinaallisesti ja tuotto-odotus on tietenkin ollut sen mukainen. Ehkä juuri tästä syystä lounas oli ennen reilusti yli lounassetelin hinnan. Alkuvuodesta 2023 on jouduttu himmaamaan ja tiputtamaan lounaan hinta, piirun alle lounassetelin.

Reippas salaattibuffet on kallellaan välimeren tahineihin ja hummuksiin. Varsin trendikästä. Ja maistuvaa. Buffetissa valittavana Lyonin kanaa, riisiä ja ratatouille. Kana kastikkeineen varsin maukasta, joskin linnussa pari kuivakkaa kohtaa. Ketjun mukainen suoritus. Mutta hinta ok ja kiva interiööri, joten lounaalla voi käydä toistekin.
www.raflaamo.fi/fi/ravintola/helsinki/freddes


Urban rabbit

Triplan keskusaukio on pyhitetty S-ryhmälle. Kutsumme sitä “Ässäaukioksi” paremman nimen puutteessa. Hotellin kaksi vierekkäistä S-ravintolaa ovat; Fredde´s ja Urban rabbit. Jälkimmäinen tarjoilee cocktaileja, burgereita ja melko suppean olutvalikoiman. Typistetyltä viinilistalta löytyy pari tärppiä; Le corti chianti classico lähtee “vain” Alkon hinta x 3. Pitkään S-ryhmän tarjouksena kummitellut Nicolas Feuilatten samppanja vihreällä kortilla vähän päälle 40€ hintaan (10/19) on edelleen houkutteleva. Baariruokaakin saa, mutta taso on taattua ässää.

Burgerin standardi on asetettu Helsingissä niin korkealle, että Urban Rabbitin versio voidaan leimata suoraan heikoksi esitykseksi ja raikuvasti ylihinnoitelluksi. 19€ tästä on ryöstö (11-2019).

Delhi Rasoi

Makumaailmaltaan eurooppalaistunut intialainen ravintola, jossa vaihteleva palvelu. Miljöö on kuitenkin huikea. Korkea sali ja uutuuttaan kiiltävät pinnat. Lounas hiukan yli lounassetelin arvon 13,50€. Seisovasta pöydästä löytyy muutama valinta riisin lisäksi. Lista on suhteellisen staattinen – Butter Chicken saatavilla joka päivä. Naan ei tule rapeana jokaiselle pöytään, vaan höyrystyy laarissa löysäksi. Hieman valju esitys intialaiseksi, mutta menettelee.


The Tower – Wine & Craft Beer

Kolmekerroksinen baari/ravintola. Alakerrasta löytyy hyvä olutvalikoima. Hanaoluissa voi löytää kohtuuhintaisia tuotteita. Pullojakin löytyy, mutta hinnat ovat kovat.

Viinipuolen hinnoittelussa on rauhoituttu ensimmäisen vuoden jälkeen. Lähes tonnin samppanjaakin vielä löytyy, mutta nyt on hyvä lista kohtuuhintaista viiniä laseittain saatavilla. Listan hinnat 16cl:lle, mutta myös 12cl onnistuu. Erikoismaininta myös siitä, että 8cl lounasviini lähtee 2€ asevelihintaan (10/2020). Tähän ei moni Helsingissä pysty.

Maistuvaa kotiruokalounasta laajalla salaattivalikoimalla saa arkisin lounassetelin hinnalla. Iltaisin aukeaa yläkerran A la carte, napakalla ruokalistalla.

Tripla Tower

Muualla Triplassa olevat ravintolat

Roasberg

Roasbergin lihapullat ja muusi; se on siinä! Muusi ja pullat tehdään omassa keittiössä, kumppanina herkullinen kermakastike. Tämä on klassikko. Ensiluokkainen lautastarjoiltu annos on lounaalla tarjolla joka päivä. Lihapullien lisäksi löytyy usein vaihtuva pasta ja myös kevyttä pizzaa saa joka päivä. Sekä tietysti kahvilatyyliset baakelit ja sämpylät. Pieni makea loppuun kahvin kera. Kaikki tämä lounassetelin hinnalla.


Ravintola fame

Triplan musiikkimuseon yhteydessä on varteenotettava ravintola, joskin koronan jälkeen se on aikamoisessa käymistilassa. Lounaskonseptia vaihdetaan kvartaaleittain. Viinilista oli laaja ja edukkaasti hinnoiteltu. Tätä nykyä suppeampi, kuin alussa.


Bankok 9

Jos thai-hammasta kolottaa, suuntaa Bankok 9:n. Varsin autenttista thairuokaa tarjolla lautastarjoiltuna. Chiliä laitetaan lähes samalla tapaa kuin Thaimaassa, eli kannattaa katsoa merkkejä ruoka-annoksen vieressä listalla.


Trattoria Limone

Ensimmäinen epäilys ravintolan autenttisuudesta herää, kun lounasviini paljastuu espanjalaiseksi. Suppeassa salaattipöydässä on mm. punajuurisalaattia. Oliivit ovat mustia (eli värjättyjä) halvimmasta purkista – eikä varmasti Italiasta. Lounaslasagne oli järkytys. Tuunattua tukun mössöä.
Tarkistuskerralla 12/2022 ainoa hyvä asia, eli focacciat olivat hävinneet tarjoilusta ja pizzapohjaa oli leipänä. Italiassa risotto on koostumukseltaan valuva. Limonen versio on kuin kouluruokalasta. Risottoriisin on oltava napakka, mutta se ei saa tarttua sentään hampaisiin, kuten tässä tapauksessa. Sekaan heitetyt kananpalat jauhoisen kuivia. Oikeaoppinen risotto on helppo tehdä, mutta jotain ammattitaitoa sekin vaatii.
Trattoria Limonen taso on sitä mitä Italiasta löytyy turistirysistä, pittoreskin piazzan reunoilta. Eli jos haluaa tutustua italialaiseen ruokakulttuuriin, on mentävä muualle. Tripadvisorin uskottavuudesta kertoo se, että paikan keskiarvo on edelleen 3/5 tähteä. Reilusti yli sen mitä tämä ravintola ansaitsee.

Limonen risotto on kuiva kuin beduiinin sandaali.

Sizzle Station

Japani/Korea -henkinen ravintola uhoaa olevansa aasialaisen sizzlerin, eli pöydässä kypsytettävän ruoan äänenkannattaja. Lounaslistalta löytyykin pari vaihtoehtoa. Sen lisäksi poket, donburit ja ramenit onnistuvat myös. Lounasaikaan ateriaa saa odotella lähes täydessä ravintolassa hyvän tovin, mutta annos on kelvollinen.

ChopChopin pokekulho on varsin laaja.

Burgers & Wine

Tasokas burgeriravintola Triplassa. Listalta löytyy erikoisuuksia, kuten karhua, Waguya ja Dry aged -pihvejä. Kasvisruokailijoita unohtamatta. Kelvollisen laaja viinilista on 99% Eurooppalainen, vaikka hyvän ja suolaisen burgerin kanssa maistuisi myös hyvin hieman hedelmäinen jenkki-Zinfandel. Laseittain saatavia viinejä on varsin rajallisesti.

Hedelmäinen saksalainen Riesling on oikea valinta chilillä lämmitetyn bursan kaveriksi.

Bierhaus Berlin

Erinomaisen Bierhaus-konseptin uusin tulokas löytyy Mall of Triplasta. Asevelihintaisia olutklassikoita lukuisissa hanoissa ja mahtava pullovalikoima harvinaisempaa materiaalia. Viskin ystäviä hemmotellaan myös. Ainoa miinus löytyy sijainnista. Bierhaus Berlin sijaitsee Triplan länsikulmassa – siis mahdollisimman pitkällä asemalta. Suoraa yhteyttä sisätiloista ei myöskään ole, eli ulkokautta on kierrettävä jonkin matkaa. Kummallinen arkkitehtooninen ratkaisu säävammaisessa Suomessa.

Spatenia asevelihintaan. Mutta riittääkö Bierhausin vetovoima? Pitkällä kävelymatkalla ostoskeskuksen toiseen päähän löytyy muitakin houkuttelevia ovia.

Last Updated on 3 maaliskuun, 2023 by Flavorado

You might also like:

Story – lounas kauppahallin tunnelmissa

Flavorado

Makalu – Malmin klassikko

Flavorado

Helsingin parhaat cocktail-baarit

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More