ArtikkelitOluthuone

Alkon jouluoluet 2016 – kuusi tärppiä

Joulu on useille panimoille sesonkioluiden kulta-aikaa. Jouluoluet ovat tyyliltään maltaisempia, tummempia ja mausteisempia kuin muina vuodenaikoina. Alkosta löytyy 2016 sesongille 26 eri jouluolutta. Testasimme ne kaikki ja nostimme niistä kuusi tähän tärppilistaan.

Pienpanimoiden tyypillinen katkero- ja aromihumalointi ei ole omalla tontillaan jouluna, vaikka useat panimot näin selvästi haluaisivat asian olevan. Joulun henki on pehmeän lämmin ja leppoisa, joten kannattaakin valita hyllystä ne jouluoluet, jotka kuvastavat juhlan henkeä sen perinteikkäässä muodossa. Rehvakkaammin humaloiduille oluille löytyy 11 muuta hyvää kuukautta kalenterista.

Weltenburger Kloster Winter-Traum

weltenburger-kloster-winter-traum

Lager 5,4%

3,99 € / 0,50l  (7,78 €/l)

Meripihkanruskea ja lempeän maltainen lager Baijerin vanhimmasta luostarista. Kuivattuja hedelmiä ja hentoa mausteisuutta. Saunan vilvoittelutauolle.


Prykmestar Talvibock

prykmestar-talvibock

Vahva Lager 9,2 %

3,99 € / 0,33l  (11,79 €/l)

Tummanruskea, reilu mutta tyylikkään tasapainoinen olut, josta löytyy suklaata, siirappia ja paahteisuutta. Vakka-Suomen panimon perinteinen tyyli on omiaan luomaan joulunhenkeä.


Shepherd Neame Christmas Ale

shepherd-neame-christmas-ale

Strong Ale 7,0%

4,98 € / 0,50l  (9,76 €/l)

Iso-Britanian vanhin panimo tekee takuuvarmaa työtä jokaisena vuodenaikana. Christmas ale on meripihkanruskea, karamellimaltainen, hennon yrttinen ja puhdaspiirteinen. Jälkimaussa kajahtaa tyylikäs brittihumalien takapotku. Monikäyttöinen ruokaolut.


Mikkeller Santa’s Little Helper

mikkeller-santas-little-helper

Ale 10,9%

5,19 € / 0,33l  (15,42 €/l)

Kööpenhaminalaisen pienpanimon tuotteet ovat jo maailmankuuluja. Santa’s Little Helper on runsas, vahva, joulumausteinen ja siirappinen olut, jonka makeutta tasapainottaa lempeät katkerohumalat. Vaikka olisi tuhdimpaakin lihaa lautasella, niin Santa’s Little Helper ei jää jalkoihin. Ilmaiseksi tanskalaiset ei oluistaan luovu, mutta kerrankos sitä.


St Feuillien Cuvee de Noel

st-feuillien-cuvee-de-noel

Ale 9,0%

8,98 € / 0,75l  (11,84 €/l)

Belgian huippupanimoihin kuuluva St Feuillien näyttää jälleen kerran miten se tehdään. Hillitty belgihiivan hedelmäisyys. Hunajamallasta, hentoa lakritsia ja maitosuklaata. Moniulotteinen, mutta makukirjoltaan hallittu salonkiolut panimolle tyypilliseen tyyliin. Isosta pullosta riittää nautittavaa.


Liefmans Glühkriek

liefmans-gluhkriek

Hedelmäolut 6,0%

9,98 € / 0,75l  (13,31 €/l)

Kirsikkaolut kriekin ystäviäkään ei ole Jouluna unohdettu. Asialla tottakai Liefmansin panimo Belgiasta. Upean tummanpunainen. Kirsikkaa ja neilikkaa. Hedelmäisen makea jouluolut sopii kuivakakun kanssa täydellisesti. Tätä kuuluu myös lämmittää hiukan – glögin tapaan, mutta menee se kylmänäkin.

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port

Flavorado

Joulusilakat

Flavorado

Graavilohi

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More