ArtikkelitRavintolat

Riesling & Spätburgunder-Viikot: SMYG

Malesian ihmemies, pääsommelier Edmund Liew haluaa tarjota teemaviikoilla viinipareja, joissa perehdytään mm. ikääntymisen tuomiin eroihin.

Smyg, eli entinen Sinne Helsinki tarjoaa tarkkaan valikoituja viinielämyksiä yhdistettynä ruokiin, jossa korostuu Smygin Suomalaisista raaka-aineista ja metsästä ammentava ruokafilosofia.

Smyg menu
Smygin Chef`s menu vaihtelee jopa päivittäin saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Riesling & Spätburgunder -teemaviikoilla menulle voi valita aiheeseen sopivan viinipaketin.

Ravintola oli viime vuonna Riesling & Spätburgunder -Viikoilla mukana ja Liew avasi vajaat parikymmentä tuotetta, haarukoiden Saksan eri alueita ja pientuottajia, mutta huomasi nopeasti, että strategian täytyy olla fokusoituneempi.

Tästä viisastuneena tarjolla onkin tänä vuonna vain muutama avattu pullo kerrallaan laseittain myytäväksi, mutta ajatus on saada asiakkaat todella perehtymään viiniparituksien kautta viinien eroihin ikääntymisen sekä palsta-ajattelun osalta. Vaikka ei olisikaan nälkä, ravintolan lounge-puolelle voi myös istahtaa ja tilata kaikkia tuotteita pullon pöytäseurueelle jaettavaksi.

Purpur eiswein
Gysler Riesling Purpur on oranssiviini; vetonaula, jota ei kannata ohittaa.

Tullessaan Suomeen vuonna 2014, Edmund Liew kiinnitti ensin huomionsa siihen että Suomessa ravintoloiden viinilistat ovat pääsääntöisesti aikansa kuvia. Kypsyneempiä vuosikertoja ei säilytyskellareiden puuttuessa ole kovinkaan paljon tarjolla. Tätä ideologiaa hän alkoi työstämään jo Sinne Helsingissä ja vie sen vielä pidemmälle nykyisessä Smygissä.

Smyg Edmund Liew
Edmund liew on voittanut sommelier-kilpailuja Aasiassa ja 2016 Vuoden nuori sommelier -kultaa Suomessa. Miehen entinen työpaikka, Osteria Mozza Singaporessa yhdisti hänet Sinnen taustajoukoissa häärineeseen Lauri Vainioon ja 2014 olikin muutto Helsinkiin edessä.

smyg.fi

www.rieslingviikot.fi

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Ravintola Nokka: Pinot Noir -Viikon teemamenu ja viinit

Janne Suomi

SOPP HELSINKI 2021 – Onnistumisia lagerissa

Janne Suomi

Bistrosta flammikahvilaan – Riesling & Co -Viikot valtaavat Helsingin ravintolat

Janne Suomi

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More