ArtikkelitRavintolat

Riesling & Co -Viikot 2023 – kierros Helsingin teemaravintoloissa

Riesling-&-Co--Viikot-2023
Kevään kunniaksi Helsingin ravintolat virittäytyvät saksalaisten viinien, erityisesti Rieslingin tunnelmiin. Tarjolla on monipuolisia herkkuja, joissa yhdistyvät perinteet ja uudet versiot klassikoista. Käy vaikka testaamassa, miten upeasti Riesling sointuu vaahdotetun fetasalaatin kanssa!

Saksalaisen Rieslingin ympärille rakennetussa, valtakunnallisessa ravintolatapahtumassa on mukana tänä vuonna 16 paikkakuntaa ja noin 60 ravintolaa/viinibaaria. Teimme esikatselmuksen Helsingin ravintoloihin. Kahden klassikon lisäksi löytyi uusi ravintolatuttavuus Arabianrannasta.

Ravintola Kosmos – klassista eurooppalaista herkuttelua

Kosmos on Helsingin ikoneja. Lähes sadan vuoden historiansa aikana ravintolan valkoisten pöytäliinojen ääressä on istunut silmäätekeviä, niin kotimaasta, kuin ulkomailta.

Kosmos tarjoaa Riesling & Co. -Viikkojen viinimenua kahdella pääruokavaihtoehdolla. Toisessa pääraaka-aineena on kuha ja toisessa vaihtoehdossa peura.

Menun viinit tulevat kovassa nosteessa olevalta Weingut Ringsiltä. Kuha-annoksen seurana tarjoiltava Kallstadter Steinacker -tarhan Riesling vuodelta 2018 on huikea tapaus: moniulotteinen, hedelmäinen ja tyylikkäästi petrolinen.

Viininystävien kannattaa huomioida myös tiistai 23.5. Kosmoksessa järjestetään Weingut Rings -viinien tasting, jonka 40€ hintaan sisältyy viinien lisäksi pientä syötävää.

Ravintola Kosmoksen kuha-annoksessa ovat mukana perinteiset kevään elementit: Parsa, varhaisperunat ja korvasienet. Makunautinnon kruunaa täyteläinen rapuliemi.


Zinnkeller – pikamatka Saksaan

Kruununhaan saksalainen klassikkoravintola, Zinnkeller lukeutuu myös ikonien joukkoon. Zinnkeller on paistanut porsaanpotkaa samassa osoitteessa jo vuodesta 1980. Ravintolan sisustus on autenttinen – kuin pikamatka Saksaan.

Teemamenu rakennetaan rheinhesseniläisen tilan Weingut Ohnacker-Döß:n monipuolisten viinien ympärille. Riesling & Co. -Viikot järjestetään parhaan parsasesongin aikaan, joten parsa näkyy vahvasti myös Zinnkellerin teemamenussa. Zinnkeller saa parsansa joka aamu lentopostina Bielefeldin pelloilta Saksasta, joten tuoretta on!

Tapahtuman teemaviinien lisäksi lisää Rieslingejä ja muuta maisteltavaa löytyy Zinnkellerin laajalta, saksalaisten viinien listalta.

Weingut Ohnacker-Döß:n viinit ovat Zinnkellerin omaa maahantuontia.


Bistro Bryk – makuja maailmalta

Riesling & Co -Viikoilla uutena mukana on 2022 avattu Bistro Bryk. Helsingin Arabiassa sijaitseva korttelibistro on ihastuttava yhdistelmä tasokasta bistroruokaa, pientuottajaviinejä, hyvää tunnelmaa ja livemusiikkia.

Keittiömestari Juho Kainulainen on löytänyt teemaviikoille mielenkiintoiset ja mainiosti erilaisten ruokien kanssa toimivat Rieslingit kahdelta pientuottajalta: Korrell Riesling vom Tonmergel 2021 tulee Nahen alueelta ja Herr Mehling 2021 Pfalzista. Näiden kanssa maistellaan valikoituja annoksia ravintolan listalta. Muun muassa juustoja ja leikkeleitä, toast skagenia ja vaahdotettua feta-salaattia.

Vaahdotettu fetasalaatti on Bistro Brykin suosikkiannos, joka toimii erinomaisesti Rieslingin kanssa.

Charcuterie board á la Bistro Bryk.

Toast skagen on yksi Riesling & Co. -Viikkojen teema-annoksista Bistro Brykissä.


Nauti ja opi viineistä

Vuosittain järjestettävät Riesling & Co – Viikot tarjoavat mahtavan tilaisuuden tutustua saksalaisten Riesling-viinien monipuoliseen maailmaan.

Riesling & Co – Viikot on loistava tilaisuus oppia enemmän tästä viinilajikkeesta ja sen monista eri tyyleistä. Tapahtumaan osallistuvat ravintolat ja viinibaarit järjestävät maistelutilaisuuksia, viiniluentoja sekä ruoan ja viinin yhdistelmiä. Niissä voi oppia myös erilaisista viinivalmistusmenetelmistä ja Saksan viinialueista.

Tapahtuman kampanjasivu tarjoaa kattavan yleiskuvan tapahtumasta ja sen ohjelmasta. Sieltä löytyy tietoa osallistuvista ravintoloista, viinibaareista ja viinitiloista.

Riesling & Co -Viikot järjestää Saksan Viinitiedotus.

Teksti ja kuvat: Antti Lehikoinen

Last Updated on 15 toukokuun, 2023 by Flavorado

You might also like:

Kaksi tärppiä Kotkassa – Riesling & Co -Viikot 2023

Janne Suomi

Nahen viinit ja 180 maaperän paletti

Janne Suomi

Bistrosta flammikahvilaan – Riesling & Co -Viikot valtaavat Helsingin ravintolat

Janne Suomi

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More