ArtikkelitRavintolatYleinen

Makalu – Malmin klassikko

Malmin nepalilainen ravintola Makalu on kerännyt vuosia ylistäviä arvioita. Annokset ovat isoja – makua ja persoonallisuutta löytyy. Mutta mikä Makalun erottaa muista nepalilaisista?

Talvinen maanantai, lounasaika, sakea lumipyry ja ravintola niin täynnä, että vapaata paikkaa ei silmä erota. Kiireeseen tottunut ystävällinen tarjoilija kuitenkin löytää juuri lopettelemassa olevan pöydän ja ohjaa tuoliin.

Lounassysteemi on se klassinen; listalla on eri kastikkeita (curryja) valittavana vegestä lihaan ja kylkeen tulee riisit sekä naan-leivät. Valikoin lounas-thalin kahdella eri currylla; butter chicken ja paneer saag eli kotijuustoa pinaatissa. Koko potti tasan 10€.

Alkupalasalaatissa oliiveja

Lounaalla seisovassapöydässä makaava salaatti on varsin mielikuvitukseton. Porkkanaraastetta. Hillottua sipulia. Sekä jäävuorisalaattia, jossa on oliiveja! Oliivi ei edelleenkään kasva Nepalissa, joten sen voisi huoletta jättää pois.

Salaattia pupeltaessa on aikaa silmäillä ravintolaa tarkemmin. Paikka on melko pieni, siisti ja erityismaininnan se saa ylen ystävällisistä tarjoilijoista, jotka ovat pukeutuneet ravintolan henkeä mukaillen siisteihin liiveihin ja satiinipaitoihin. Asiakkaita tulee ja menee jatkuvana virtana. Tarjoilijat kuskaavat astioita edes takaisin. Niin sanottu hyvä pöhinä – tällaista sen pitääkin olla lounasaikaan. Kuinka monessa Helsingin keskustan paikassa voi sanoa samaa?

Lounas-thali varsin maistuva.

Lounasannos saapuu pöytään ripeästi. Naan on rapsakkaa ja lämmintä. Basmati-riisi irtonaista ja sitä on paljon. Nepalilaisissa ravintoloissa pakollinen raitha eli jogurttikastike on usein moneen kertaan jatkettu, mutta Makalussa se on paksua ja maukasta. Thali-lautasen yhdestä osiosta löytyy jonkinlainen extra-dippi, jossa etikkaista hapokkuutta, makeutta ja chiliä hyvässä suhteessa.

Voikanasta on helppoa tehdä todella herkullinen – mutta Makalu ei siinä ihan onnistu. Lintu on ylikypsän kovaa, eikä tomaattikastikkeessa ole tarpeeksi voita. Paneer Saag sen sijaan on erinomainen; rikas kastike, jossa makua ei ole peitetty liialla chilillä.

Mausteista teetä saa jälkiruoaksi, toki normaalia teetä ja kahvia löytyy myös.

Ravintola Makalu on pisteen mitan edellä kilpailijoitaan lounasannoksen monipuolisuuden ja koon puitteissa. Myös tarjoilu pelaa ja se on ystävällistä. Ehkä Makalu on kulttimaineensa ansainnut, vaikka parannettavaakin vielä löytyy.

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Ravintola Sea Horse

Flavorado

Levant – edullista herkuttelua Bulevardilla

Flavorado

Kalastajatorpan brunssi

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More