ArtikkelitRavintolat

Lahden Riesling & Co -Viikot – Taivaanranta ja Roux

Riesling & Co -Viikot - Lahden ravintolat
Lahden Riesling & Co -Viikkojen kierroksella pääsimme tutustumaan kahteen korkeaa tunnustusta saaneeseen ravintolaan: Taivaanranta sekä Roux. Laadun osoituksena kummankin ravintolan seinällä komeilee Rôtisseurs-kilpi. Ruoka ja viinit ovat tietenkin sen mukaisia.

Taivaanranta – laatutyötä jo vuodesta 2000

Chaîne de Rôtisseurs-kilpi viritettiin Ravintola Taivaanrannan seinälle alkuvuodesta 2023, osoituksena pitkäjänteisestä ja laadukkaasta työstä Lahden Ravintolakulttuurin äänenkannattajana. Ravintolan kellarista on lähtöisin myös yritysperheeseen kuuluva Teerenpeli Panimo & Tislaamo.

Riesling-viikkojen aikaan Taivaanranta tarjoilee mm. parsa-annoksia saksalaisten viinien kanssa nautittavaksi. Parsa tulee ravintolaan lähituottajan tilalta. Sen huomaa. Maukkaampaa ja makeampaa parsaa tuskin löytyy mistään.

Annoksista kannattaa esimerkiksi testata erikoisuus, jossa on valkoista parsaa belgialaisella munakastikkeella. Se sopii mukavasti alkupalaksi, Braunewell Riesling Sekt:n kanssa. Kananmuna on tyypillisesti hankala viinille, mutta kuohuvan kanssa harmonia säilyy loppuun asti.

Täydellisesti paistetun siian kanssa maistuu tuorearominen Riesling, Rheinhesseniläisen Weingut Freyn tiluksilta.

Ravintola Roux – upea ruoka ja mykistävä viinilista

Etelä-Suomen parhaimpiin ravintoloihin lukeutuva Roux on niin ikään jälleen mukana Riesling-teemaviikoilla. Roux on huomioitu maamme ravintolakartalle niin Chaîne de Rôtisseurs:n, kuin myös Suomen Gastronomisen seuran toimesta: Se oli jälkimmäisen seuran valitsemana Vuoden Ravintola 2016. Tunnustus, jota on vuosikymmenien aikana annettu vain muutaman kerran Helsingin ulkopuolelle. Rouxissa on uraansa aloitellut muun muassa julkkiskokki Kozeen Shivan.

Rouxin viinilista on Lahden parhaimpia nähtävyyksiä. Tämmöisiä kellarinhelmiä harvemmin näkee Helsingin ulkopuolella. Rouxin vuosikertaviinien hintataso on myös yksi hyvä syy suunnistaa Lahteen. Viininystävälle todellisia löytöjä on useita.

Kuten olettaa saattaa, Riesling & Co -Viikoilla on laitettu upeita viinejä pöytään. Kaikki on saatavilla myös laseittain, harvinaisuudet Coravin-viinipumpun kautta.

“Lähes kaikki meidän ruokalistan annokset sopivat paritettavaksi gastronomiaa rakastavien saksalaisten viinien kanssa, joten tänä vuonna emme tehneet varsinaista teemamenua. Suosittelen muun muassa kokeilemaan Rheingaun Rieslingin kanssa uutuusannostamme, jossa on graavattua rautua ja kampasimpukkakreemiä” Kertoo ravintolapäällikkö Timo Lemettinen.

Annos onkin jälleen kerran loistava osoitus Ravintola Rouxin huikeasta tasosta. Umamin sävyttämä kreemi sopii täydellisesti veitsenterävän Schloss Vollrads Rieslingin kanssa.


Teksti ja Kuvat: Janne Suomi

Tutustu ravintoloihin:

Taivaanranta

Ravintola Roux

Riesling & Co -Viikot on Saksan Viinitiedotuksen järjestämä vuotuinen ravintolatapahtuma.

Rieslingviikot.fi

Last Updated on 25 toukokuun, 2023 by Flavorado

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More