ArtikkelitRavintolat

Kaksi tärppiä Kotkassa – Riesling & Co -Viikot 2023

Riesling-Co-viikot-2023-Kotka (3)
Merikaupunki Kotka on heiluttanut Riesling & Co -Viikkojen lippua jo useamman vuoden. Tänä vuonna saksalaisia laatuviinejä voi nauttia klassisen ravintola Vaustin lisäksi samaan yritysperheeseen kuuluvassa Viinibaari Jollassa.

Ravintola Vausti tarjoaa herkullisia ruoka- & viinikokemuksia

Ravintola Vausti on suosittu ravintola Kotkassa, joka tarjoaa asiakkailleen upean yhdistelmän menneiden aikojen tyylikkyyttä ja modernia otetta. Vausti sijaitsee historiallisessa Kotkan Konserttitalossa, joka luo ainutlaatuisen ja tunnelmallisen ympäristön kulinaariselle nautiskelulle. Vausti muutti hiljattain konserttitalon toiselle sivustalle ja se remontoitiin hillityn sinisin ja beigen sävyin, tyylikkään rennoksi fine-dining elämykseksi.

Viinivalikoima on kattava ja erityisesti Riesling-teemaviikoilla erinomaisia maisteltavia löytyy laidasta laitaan. Vaustin Riesling & Co -Viikoilla keväinen parsa on maistelumenujen keskiössä. Myös kalaruoat ovat erityisen suosittuja merellisessä Kotkassa.

Klassinen parsa & kinkku -annos tarjoillaan uunituoreen focaccian kanssa. Kyljessä herkullinen hernepesto. Testaa annosta jäntevän Rieslingin tai jopa Spätburgunderin kanssa.

Raparperi-valkosuklaajälkiruoka on saanut kruunun sorbetista, joka on tehty saksalaisesta kuohuviinistä eli sektistä. Raikas jälkiruoka on täydellinen yhdistelmä Weingut Riffelin Scharlachberg Riesling Auslesen kanssa.

Ravintola Vausti


Viinibaari Jolla kylpee auringonvalossa

Keskuspuiston kulmalla sijaitseva viinibaari kylpee valossa. Isot ikkunat avaavat näkymän puistoon ja Kotkan Kaupunginteatteriin. Tunnelma on vähän kuin lasitetulla sisäterassilla. Tässä paikassa kelpaa virkistyä viinilasillisen merkeissä.

Jolla tarjoaa asiakkailleen laadukkaita viinejä ja viihtyisän ilmapiirin rentoon seurusteluun. Jollasta löytyy myös valikoima suolaisia piirakoita, jotka täydentävät viinien makuelämyksiä.

Västerbotten-piirakka on kuin nakutettu viinin kanssa. Kokeile hedelmäinen Neiss Bockenheim Spätburgunder tai hieman jäännössokeria sisältävä Steinmühle Riesling Feinherb.

Viinibaari Jolla


Riesling & Co -Viikot 2023 järjestää Saksan Viinitiedotus. Tutustu paikkakuntanne ravintoloihin ja tapahtumatarjontaan kampanjasivuilla: www.rieslingviikot.fi

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

Last Updated on 19 toukokuun, 2023 by Flavorado

You might also like:

Ravintola Vausti Riesling & Spätburgunder-Viikoilla

Janne Suomi

DOM ja Holvi – Riesling & Co -Viikot Mikkelissä

Janne Suomi

Riesling & Spätburgunder-Viikot: SMYG

Janne Suomi

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More