Artikkelit

Helsingin parhaat cocktail-baarit

Helsingin parhaat cocktail-baarit
Cocktail, drinkki tai hörppy. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Helsinki on kokenut Cocktail-baarien uusrenesanssin ja todella laadukkaita tiskejä löytyy nyt kaupungilta paljon.

Mielenkiintoinen trendi Cocktail-baareissa on niin sanotut “speakeasyt” eli kieltolain ja salakapakoiden tunnelmaa jäljittelevät paikat. Baareja joita et löydä, ellet todella tiedä mistä etsiä. Jos pakohuoneesta on vaikea löytää ulos, näihin on vaikea löytää sisään. Flavorado opastaa minne Helsingissä kannattaa suunnistaa ainutlaatuisten cocktail-elämysten perässä. Lista on päivittyvää sorttia. Ehdotuksia saa lähettää kommenteissa.


Liberty or Death

Erottajankatu 5 – 00100 Helsinki

Jos ihan tarkkoja ollaan, Sidecar-cocktailiin kuuluu sokerireunus. Pieni kömmähdys klassikkobaarissa.

Paksut mustat verhot ikkunoissa ja Hip Hopia kaiuttimissa. Liberty or Death oli ensimmäinen Son of a Punch -ketjun baareista ja suosio sekä kiire on kova. Mallia on haettu Brooklynistä sisustusta myöten. Rosoista betonia ja metalliset menut. Mielikuvitukselliset kausidrinksut menulla ja klassikoita saa pyytämällä. Upea tunnelma joka ilta.


Chihuahua Julep

Erottajankatu 9 – 00100 Helsinki

Pelkkä ovimatto kertoo, että ollaan oikealla ovella. Mustat ikkunat eivät paljasta mitään. Soita ovikelloa ja hetken päästä se avataan. Pieni, mutta upeasti sisustettu baari henkii speakeasyn tunnelmaa. Puhelinkielto alleviivaa baarin ainutlaatuisen tunnelman. Tänne on tultu nautiskelemaan eikä tuijottamaan puhelinta.
“The Agave Friendly Cocktail Bar” eli teguilat ja mezcalit kärjessä. Cocktail-lista vaihtuu kolme kertaa vuodessa, sesonkia mukaillen. Loistavia ja luovia makuyhdistelmiä. Kaapista löytyy myös harvinaisia rommeja, tequilaa ja viskiä sellaisenaan maistettavaksi. Lyömätön palvelu ja tunnelma. Yksi syy tulla Helsinkiin – vaikka ulkomailta asti.


Runar Bar

Fabianinkatu 6 – 00130 Helsinki

Hotelli F6:n aulassa oleva tyylikäs ja rento baari. Ulkonäkö voi hämätä; tämä ei ole perusbaari, joka löytyy joka hotellista respan vierestä. Juomiin todella panostetaan – harvassa baarissa on misausvuoro eli baarimikko takakeittiössä päivävuorossa valmistelemassa illan juomaserviisiä. Myös baarimestareiden keskuudessa arvostettu paikka.
Valmiita listoja ei löydy, tai välttämättä edes mitenkään erityisesti nimettyjä hörppyjä. Luovia makuja laidasta laitaan. Esimerkkinä balsapuusta infusoitu Collins. Misausvuorosta johtuen valmiita blendejä löytyy myös, joten palvelu ripeää vaikka olisi porukkaa paja täynnä.


Sanchome

Kluuvikatu 2 – 00100 Helsinki

Tomi Björckin ja kumppaneiden uusin ravintola keskittyy nousevan auringon maahan, Japaniin. Syömään ei välttämättä tarvitse tulla, vaan baariin voi piipahtaa maistamaan japanilaisittain sävytettyjä Cocktaileja. Listalta löytyy jos jotain mielenkiintoista, pohjana usein klassikkodrinkit, mutta makumaailmaan on lisätty japanilaisia raaka-aineita, kuten sakea, yuzua, sobaa ja merilevää. Kannattaa kokeilla rohkeasti kaikkea mitä listalta löytyy. Sanchomen baarimestarit tietävät kyllä mitä tekevät.


Trillby & Chadwick

Katariinankatu (jotain), 00170 Helsinki

Hyvin vaikeasti löydettävissä oleva speakeasy. Kun löydät monotoniselta Katariinankadulta oikean oven ja pääset eteiseen, täytyy soittaa seinässä roikkuvalla 1800-luvun kuulokepuhelimella baariin. Hetken päästä ovessa oleva luukku aukeaa ja sieltä tirkistetään tulijat.
Salakapakan historia pohjautuu englantilaisten etsivien Hildebrand Trillbyn ja Ashcroft Chadwickin tarinaan. Herrat etenivät Suomessa kieltolain aikaan pirtuetsivistä pirtun salakuljettajiksi ja laittoivat salakapakan pystyyn tähän samaiseen tilaan. Sisustus on mukailtu tarinan mukaan. Tässäkin baarissa ehdoton puhelinkielto.
Cocktail-menu jakautuu kolmeen osaan; talon signaturet, klassikot baarin omalla twistillä sekä omien makumieltymyksien mukaan kasattavat Gin & Tonicit. Valinnanvaraa riittää ja palvelu huippuluokkaa.


Last Updated on 19 elokuun, 2022 by Flavorado

Tämä sivu löytyy myös kielellä: English

You might also like:

Ragu – uutta, freesiä ja erinomaista

Flavorado

Suuret Oluet Pienet Panimot – Helsinki 2015

Flavorado

Vaelsa – italialaista Kauppatorilla

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More