ArtikkelitRavintolat

Kohvik Moon – kodikas laaturavintola

Kohvik Moonia on arvioitu yhtenä Tallinnan parhaista ravintoloista. Eikä syyttä, sillä tämä hieman vanhan kaupungin ulkopuolella sijaitsevan ravintolan ruoka on kiinnostavaa ja hyvää. Tunnelma ravintolasalissa on kodikas. Palvelu on lämmintä ja asiakkaan huomioon ottavaa.

Kohvik moon tarjoilija

Kohvin Moon on vakiinnuttanut paikkansa Tallinnan ravintoloiden joukossa. Se on palvellut asiakkaitaan jo neljä ja puoli vuotta. Asiakkaat ovat pääosin virolaisia pariskuntia, perheitä ja seurueita, mutta myös ulkomaalaiset kävijät ovat löytäneet Moonin. Ruokalistassa yhdistyvät virolaiset ja venäläiset vaikutteet eurooppalaiseen nykykeittiöön.
Kävimme Kohvik Moonissa nyt toista kertaa perheen kanssa, eikä Moon pettänyt tälläkään kertaa.

Kohvik moon kahvikupit
Ravintolasalin sisustuksesta voi bongata paljon hauskoja yksityiskohtia. Kuva: Iiris Lehikoinen

Alkuruokalistalla on valinnanvaraa

Kohvik Moonin alkuruokalista on varsin laaja ja monipuolinen. Se sisältää sekä virolaisia että venäläisiä klassikoita kuin myös Italiasta ja Kaukoidästä vaikutteita saaneita annoksia.

Kohvik moon alkuruoka

Jaoimme alkuruoaksi kahden hengen perivenäläisen zakuska-annoksen ”something for the Russian soul” joka sisälsi marinoituja kantarelleja, suolakurkkua hunajalla, valkosipulia, silavaa ja viiriäisen munia. Raaka-aineet olivat tuoreita ja raikkaita eikä etikkamarinadi puskenut liikaa läpi. Annos kaipasi tosin seurakseen vodkasnapsin.

Tasapainoisia pääruokia

Pääruoaksi söimme ankkaa maa-artisokka”risotolla” sekä lammaskotletin helmicouscousilla ja punaviinikastikkeella.
Molemmat annokset, niiden pääraaka-aineet ja lisukkeet olivat selkeästi mietittyjä, sillä raaka-aineiden maut tukivat hyvin toisiaan. Ankanrinta oli herkullista. Tosin itse liha olisi voinut olla päältä rapeampi ja sisältä hieman raaempi. Lisukkeena ollut maa-artisokka risoton tapaan tehtynä oli pehmeää ja maukasta.

Kohvik moon ankka

Lammasmurekkeessa oli hyvä suutuntuma. Punaviinikastikkeessa maistui hienovaraisesti minttu. Lisukkeena mukana olleet pavut olivat turhankin raakoja, mutta muuten kokonaisuus oli kiinnostava ja annoskoko melko suuri.

Kohvik moon lammas

Vaikka ruoka on maukasta, oli annoksiin laitettu hieman liikaa raaka-aineita. Lampaassa oli lampaan, couscousin ja kastikkeen lisäksi papuja, granaattiomenaa, punasipulia, munakoisoa ja rucolaa.

Kohvik Moon viinilista

Moonin viinilista on riittävän laaja ja varsin laadukas. Lista painottuu vanhan maailman viineihin. Etenkin Ranska ja Italia ovat listalla hyvin edustettuina. Laseittain on saatavilla kolmea valko- ja kolmea punaviiniä.
Henkilökunnan viiniosaaminen tuntui olevan kohdallaan. Tarjoilija esitti viinisuosituksia ruuille hanakasti.

Lampaalle tarjoilija suositteli Tempranillo 2008 Finca Emilia –punaviiniä. Tämä viini ei ollut mitenkään poikkeuksellinen makuelämys mutta kuitenkin varsin tasapainoinen ja lempeä. Viini sopi varsin hyvin lampaan makujen kanssa.

Ankka-annoksen suositusviini oli Louis Latourin Domaine De Valmoissin Burgundista. Viini oli varsin kelvollinen perus-Pinot Noir. Viini toimi itse ankan kanssa hyvin mutta annoksen kastikkeen makeus oli hieman liikaa tälle varsin hapokkaalle viinille.

Epätasaisuutta jälkiruoissa

Jälkiruoista suurikokoinen Pavlova hurmasi meidät kaikki vaniljavaahdollaan, maukkaalla jäätelöllä ja marengilla. Crème Brûlée oli yllätyksetön, erittäin pehmeä ja maukas, vaikkakin hieman liian makea. Jäätelöistä ihastutti raikas raparperisorbetti. Napoleon-leivos sen sijaan oli epäonnistunut. Leivoksessa ei ollut napoleonille tyypillistä ilmavuutta, vaan leivos oli tiivistynyt ylimakeaksi möhkäleeksi.

Kohvik moon pavlova
Kohvik Moonin pavlova oli täysosuma.

Lapsiystävällinen Moon

Kohvik Moon on oiva paikka jos haluat mennä lasten kanssa syömään vähän paremmin. Hauskoja ruokalistoja väritellessä ja ravintolan yksityiskohtiin tutustuessa ruoan odotusaika menee mukavasti. Ilahduttavasti lastenlistalta ei löytynyt nakkeja ja ranskalaisia vaan kalaa, kanaa, pastaa sekä pelmeneitä ja borssia. Lasten pääruoat olivat selkeitä ja maukkaitta.

Kohvik moon lasten lista

Lastenruoka oli kooltaan sopiva mukana olleelle 6-vuotiaalle, mutta muutamaa vuotta vanhemmille annokset tuntuivat hieman pieniltä kun taas aikuisten lista vaikutti heille hieman omituiselta. Tarjoilija huomioi ihanasti pienemmätkin asiakkaat juttelemalla heille.

Kohtuuhintaista ja mutkatonta

Kannattaa tehdä pieni kävelyretki vanhasta kaupungista Linda Linen terminaalin suuntaan ja etsiä Kohvik Moon sen mutkattomuuden, raikkauden ja hyvän hinta-laatusuhteen vuoksi. Viisihenkisen perheemme illallinen alku- ja jälkiruoalla, lasillisilla viiniä ja snapsilla maksoi noin 80 euroa. Suosittelemme pöytävarausta.

Alkuruoat 2-12 euroa
Pääruoat 10-19 euroa
Jälkiruoat 4-6 euroa
Viinit 4,5-5 euroa / 15 cl lasi (lasi tosin varsin reilu)

Osoite: Võrgu 3, Tallinna

www.kohvikmoon.ee

Ravintola on heinäkuun suljettu

Teksti ja kuvat: Mirjami ja Antti Lehikoinen

Last Updated on 4 kesäkuun, 2022 by Flavorado

You might also like:

Suuret Oluet Pienet Panimot – Helsinki 2015

Flavorado Tech

Ravintola Cru – Bocuse d’Or ainesta

Flavorado Tech

Viña Maquis – Cabernet Francin mestarit

Flavorado Tech

Korta Winery – Chilen viinityylin prototyyppi

Flavorado Tech

Ravintola Aito ja Riesling & Spätburgunder -viikot

Flavorado Tech

Alkon jouluoluet 2016 – kuusi tärppiä

Flavorado Tech

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More