ArtikkelitViiniartikkelit

Bordeauxin punaviinit – katsauksessa Saint-Émilion Grand Cru

Bordeaux Saint-Emilion Grand Cru
Vuosien 2005, 2009 ja 2010 kaltaisten suurten menestysvuosien jälkeen 2016 vuosikerta on paluu siihen, mitä Bordeauxissa parhaiten osataan: Viiniin, jossa on voimaa, intensiivisyyttä ja raikkautta.

Vaikka 2016 viineissä on kuuman vuosikerran ominaispiirteitä – tummat, syvät värit, kypsät hedelmät ja rakenne – niissä on ainutlaatuista nautittavuutta. Ne menevät sellaisenaan tai tuhdimpien ruokien kanssa.

Chateau la Clide 2016

Muhkea tuoksu; tummaa marjaisuutta ja keventävää vadelmaa. Kehittyneellä puolella seetriä ja kirsikkamarmeladia. Mehukas, mutta täyteläinen, tammen hioma jälkimaku. Hieno hapokkuus. Jylhät tanniinit. Juotavissa jo, mutta kypsyy varmasti vielä edukseen.
16/20 pistettä.


Château La Grave Figeac 2016

Tummaa hedelmäisyyttä, kirsikkahilloa ja seetriä. Kehittynyt aromi. Makea lähtö, joka tasaantuu nopeasti. Pitkään nouseva hapokkuus. Täyteläinen ja samettinen. Nautittavat tanniinit. Tammea, jopa sitä Bordeauxin lyijykynää. Komea riistaviini.
17/20 pistettä.


Château Le Calice 2016

Punaisia marjoja ja multaisuutta. Hyvin mehukas olemus varsin täyteläisessä viinissä. Upeat hapot. Pikkaisen vihertävät tanniinit kuitenkin vielä. Vaatii vielä kellariaikaa, mutta tulossa varmasti kelpo viini.
14/20 pistettä.


Le Palatin de Château Palais Cardinal 2016

Rustiikkinen ja antelias tuoksu on täynnä tummaa hedelmäisyyttä. Häivä vadelmaa sekä mansikkaa. Kaakaon aromi kehittymässä taustalla.
Sileän samettinen, täyteläinen ja mehukkaan hapokas viini. Kosiskelevan hedelmäinen ensipuraisu. Reilut tanniinit ovat jo tyylipuhtaasti kiinni viinissä. Tammirakenne on hillitty, mutta kestää lihaisammankin ruoan. Loistava Saint-Emilion. 17/20 pistettä.

Tilaa Suomeen


Fourcaud Laussac Saint-Émilion Grand Cru 2016

Syvän tummat aromit; Kirsikkaa ja karhunvadelmaa. Täyteläinen, silkkinen ja tyylikäs. Tasapainoiset, raikkaat hapot. Hyvin pitkä jälkimaku. Erinomainen viini. 17/20 pistettä.

Last Updated on 6 marraskuun, 2022 by Flavorado

You might also like:

Beatrice et Pascal Lambert Chinon Les Terasses

Flavorado

Bordeaux – viinialue ylitse muiden

Flavorado

Joseph Drouhin Rully

Flavorado

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More