ArtikkelitOluthuone

Suuret Oluet Pienet Panimot – Helsinki 2015

Suuret Oluet Pienet Panimot eli SOPP esittelee tänä vuonna myös ruotsalaisia pienpanimoita. Nyt ehtii myös maistella enemmän, koska tapahtuma on venytetty neljään päivään.

Rautatientorille levittäytyvä Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtuma on panimo-otannaltaan laajempi kuin koskaan. Yli 30 pienpanimoa Suomesta, Virosta ja Ruotsista esittelevät osaamistaan oluiden, siidereiden ja viskien ystäville. Yhteensä tarjolla on noin 150 tuotetta.

Olitpa olutharrastaja, saunakaljoittelija tai siideripissis, tätä tapahtumaa ei kannata missata. Ennakkoluulottomasti lasi kädessä kojulta toiselle ja tämä ”herätysjuhla” avaa ovet siihen, miten upeaa pienpanimoiden tekeminen on tällä hetkellä maassamme. SOPP:n on tunnelmaltaan erittäin rento tapahtuma – pala Keski-Eurooppalaista nautiskelua parhaimmillaan.

www.suuretoluet.fi/helsinki


Räjähtävä startti tapahtumaan

SOPP Helsinki lähti räjähtämällä käyntiin. Avajaispäivänä (tänä vuonna jo keskiviikko) sisäänpääsyjono kiersi Fennialle ja kaikki pöydät olivat täynnä kello 17. Yleensä tähän on päästy vasta lauantain turistipäivässä. Ei tarvitse olla meedio ennustaakseen SOPP:n kävijäennätystä (lisäys; neljän päivän aikana kävijälaskuri paukutti 22 000 kertaa).

Kiinnostus pienpanimoita kohtaan ei ole ainakaan laskemassa ja hyvä niin. Mitalin kääntöpuolena tässä on se, että kojuissa loppuu oluet kesken. Näin käy usein varsinkin spesiaalituotteille, kuten järisyttävät 200 EBU:a sisältävälle Hopping Brewsterin Double Warthogille.

Uusien panimoiden vahva avaus

Suuret Oluet Pienet Panimot debyyttiä tekevien Mathildedalin kyläpanimon, Radbrew:n ja Hopping Brewsterin avaus oli vahva. Kaikilla loistavia ja persoonallisia tuotteita, yhtenä esimerkkinä voi nostaa upean espressoaromisen stoutin Black Flight A / Black Roger Hopping Brewsterilta.

Ruotsalaispanimoiden kuningas – Närke Kulturbryggeri

Tänä vuonna saatiin Ruotsista muutaman panimon edustus SOPP:n ja ei voi muuta kun toivoa, että jatkossa tulee vielä lisää. Todella hienoja oluita useallakin ja näiden pienpanimoiden ehdoton kuningas on Närke Kulturbryggeri, jonka kolme olutta voi aateloida viidellä tähdellä. Allaolevassa listassa löytyy tärpit.

Saisonia ja höyryolutta

Povattu uusi trendioluttyyli Saison tekee hissukseen tuloaan myös SOPP:n. Ruosniemen panimon aivan mahtava Lomittaja ja Suomenlinnan panimon Fleur de I`lle tyylin hyvinä esimerkkeinä. SOPP:ssa pääsee myös maistamaan höyryoluita, joiden tekotapa on lähtenyt liikkeelle Yhdysvaltojen länsirannikolta. Erittäin mielenkiintoinen tapaus on mm. Panimo Hiisillä; Morton`s Steam Beer.

Vanhat ketut vedossa

Jos jonkun standin saisi ottaa autiolle saarelle mukaan, niin se olisi Plevna. Vuodesta toiseen innovatiivisia ja taidolla tehtyjä oluita. Etenkin Plevnan vehnää sisältävät oluet kannattaa maistaa kaikki. JFK vehnäale voidaan nostaa valoon niistä ensimmäisenä.

Rekolan panimolla on kerrankin pysynyt maustaminen lapasessa ja heidän rosmariininen Luomu Rölssi saa miettimään, että pitäisikö rosmariini olla yhtenä oluen perusmausteena siinä missä humalakin? Viiden tähden olut ja tulee takuuvarmasti loppumaan kesken eli nopeat syövät hitaat.

Suuret Oluet Pienet Panimot ruoka
SOPP:n kompastuskivi vuodesta toiseen on ruoka. Tässä tyylinäyte pyttipannusta – tasan 7€. Sipsiämpärin saa itselleen kympillä. Pyytäkää nyt hyvänen aika ne Street Food rekat kylkeen kiinni, niin tämä asia on hoidettu?!

SOPP Helsinki 2015 tärpit (päivittyvä lista)

Järjestäjä:
Lammin Sahti, Hämeenlinna

Suomalaiset pienpanimot:

Panimoravintola Bryggeri Helsinki
Bryggeri Spezial 
Bryggeri Supernova 2nd edition 

Saimaan Juomatehdas, Mikkeli
Surkea hinnoittelustrategia – jätettiin kokonaan maistamatta. Standilla ei liiemmin jonoa näkynytkään neljän päivän aikana – miksiköhän?

Maku Brewing, Tuusula
Maalais-Tamminen 
Black IPA 

Beer Hunters, Pori
Säppi APA 

Hopping Brewsters Beer Company, Akaa
Black fligh A / Black roger
Warthog 
Double Warthog
Flight cadet 
Buzz to the Moon 

Malmgårdin panimo, Malmgård
Emmer IPA 
Emmer Trippel 

Panimoravintola Koulu, Turku
Lehtori 
Kesäkoulu 

Ruosniemen Panimo, Pori
Lomittaja Saison
Sihteeri Blond 
Diplomi-insinööriDIPA 

Panimo Hiisi, Jyväskylä
Morton`s steam beer 
Game Brewery RyePA 

Stadin Panimo, Helsinki
American wheat ale 
Gasometer baltic porter 
American wheat ale 

Radbrew, Kaarina
Sandstone APA
Wasteland oasis vehnä 
Buster Jangle IPA 
Greenhouse 
Crossroads 

Rekolan panimo, Fiskars
Luomu Rölssi (Mathildedalilla myös sama)

Mathildedalin kyläpanimo, Mathildedal
Mathilda 
La Mer 
Teijo 

Suomenlinnan Panimo, Helsinki
Saison flor de I`lle 

Pyynikin käsityöläispanimo, Tampere
(Vahvasti määrään ohjaava hinnoittelustrategia. Menkööt vihreyden piikkiin nyt ensimmäisenä vuonna.)
Papan Vaniljastout
White IPA 

Mallaskosken panimo, Seinäjoki
Black Pils 

Iso-Kallan Panimo, Kuopio
Saison 
Blonde 
American ale 

Panimoravintola Plevna, Tampere
JFK vehnäale
Global Weizen 
Siperia Imperial Stout 

Lapin Voima
Ruissahti 

Ulkomaalaiset pienpanimot

Jämtlands Bryggeri, Ruotsi
Steamer 
Fenix bitter ale 

Modernist Brewery, Ruotsi
Svartkropp 
Szechuan pepper wit 

Jädraås Bryggeri, Ruotsi
Anglok Common

Nynäshamns Ångbryggeri, Ruotsi
Dragets Kanal Dubbel 
Stendstrand sommar ale 

Närke Kulturbryggeri, Ruotsi
BraGott Tallskott 
Örebro Bitter 
Svarte Kungen 

SOPP helsinki 2015 juomalista

Yli 150 panimotuotetta ja maisteluannos minimissään 2dl. Siitä voi jokainen laskea, että suunnitelmallisuutta tarvitaan. Kaikkea ei ehdi maistaa edes neljässä päivässä. Siksi kannattaakin perehtyä valikoimaan hyvissä ajoin ja poimia itselle mielenkiintoisimmat tuotteet listalle, että tästä ainutlaatuisen upeasta tapahtumasta saa kaiken irti.

Erittäin suurella mielenkiinnolla mennään maistamaan uudet tulokkaat, myös Ruotsista. Aiemmilta vuosilta tärppejä voi lueskella tästä linkistä.

Suuret Oluet Pienet Panimot – Helsinki 2013-2014

Last Updated on 4 kesäkuun, 2022 by Flavorado

You might also like:

Intialainen ruokasanakirja

Flavorado Tech

Viinikoulussa: Carmenère

Flavorado

Viinikoulussa: Cabernet Sauvignon – punainen valtias

Flavorado

Alkon jouluoluet 2016 – kuusi tärppiä

Flavorado Tech

Panimoesittelyssä: Sinebrychoff

Flavorado Tech

SOPP HELSINKI 2021 – Onnistumisia lagerissa

Flavorado Tech

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More