Artikkelit

Yllättivätkö keittiöremontin kustannukset?

Komea keittiö

Sisältöyhteistyö

Keittiö on kaikista kodin huoneista kovimmalla käytöllä. Niin lattiat, seinät, muut pinnat kuin kodinkoneet sekä muut varusteet joutuvat keittiössä kestämään koko ajan käyttöä, roiskeita ja muuta kulutusta. Laadukkaimmatkin laitteet ja materiaalit antavat ajan kuluessa periksi käytölle, ja tällöin keittiöremontti on väistämätön. 

Keittiöremontti on paitsi ajoittain välttämätön, myös ajoittain erittäin hintava projekti. Keittiön materiaaleissa ja pinnoissa ei tule säästellä, jotta seuraava remontti ei odottaisi heti kulman takana. Lisäksi astianpesukoneiden ja muiden kiinteiden ja kalliiden varusteiden käyttöikä on harmillisen vähän, eikä niiden korjauttaminen aina ole uuden laitteen hankintaa halvempaa. Etenkin suuren remontin budjetointi on haastavaa, ja yllättäviä kulueriä voi koitua monissa remontin vaiheissa. Jotta remonttia tehdessä ei olisi ainoastaan käteissäästöjen varassa, kannattaa harkita projektin rahoittamista lainarahalla. Esimerkiksi hae pikalainaa heti, tai tutustu remonttilainojen mahdollisuuksiin. 

Remonttibudjettiin joustoa lainalla

Keittiön kokonaisvaltaisen remontin budjettiin on varattava paljon varaa niin materiaaleille ja muille etukäteen arvioitaville kuluille kuin yllätyksille, joita remontin aikana voi ilmetä. Tämän vuoksi useat remontoijat päätyvät lisäämään budjettiinsa joustovaraa lainarahalla.

Verkossa toimivilla lainamarkkinoilla on laaja valikoima lainoja, joita remontoijat voivat hyödyntää. Näistä yleisimmät ovat remonttilainat ja erilaiset kulutusluotot ja nopeat lainat. 

Remonttilaina

Nimensä mukaisesti remonttilaina on mitä parhain vaihtoehto remontin kustannusten kattamiseen. Kyseessä on lainatyyppi, jonka lainat räätälöidään aina remontin budjetin ja remontoijien tarpeiden mukaiseksi. Remonttilaina sopii hyvin sellaisten remonttien kustantamiseksi, joiden koko budjetti on osattu nimetä tarkkaan. Sen sijaan, jos remontin budjetti ja rahan tarve muuttuvat ajan kuluessa, remonttilaina voi olla liian kankea vaihtoehto.

Kulutusluotto tai pikalaina

Remonttilaina on joihinkin tilanteisiin kuitenkin liian kankea laina. Onneksi lainamarkkinoilta löytyy myös joustavampia ja dynaamisempia vaihtoehtoja. Näistä paras esimerkki on yksinkertainen kulutusluotto. Kyseessä on joustava laina, jota voi hakea melkeinpä mitä tahansa tarkoitusta varten. Parhaiten kulutusluotto sopii tilanteisiin, joissa vastaan tulee yllättävä kustannus, jota ei ole huomioitu aiemmissa suunnitelmissa. Esimerkiksi jos tarkoituksena on uusia vain osa keittiön kaapeista, mutta lopulta loputkin kaapeista päädytään uusimaan niin kaappikaupoille varattu budjetti tulee paukkumaan yli rajojen. Tällöin alkuperäistä budjettia voi täydentää pienellä kulutusluotolla, sillä sitä voi hakea nopeasti itse remontin aikatauluja pahemmin sekoittamatta. 

Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen

Niin remonttilainaa, kulutusluottoa tai mitä tahansa muuta lainaa hakevan remontoijan on aina syytä kilpailuttaa laina ja vertailla tarkkaan eri rahoittajien antamia lainatarjouksia. Usein lainan kilpailuttaminen tulee Suomessa puheeksi vain asuntolainaa hakiessa. Todellisuudessa kaikki lainat voi kilpailuttaa samaan tapaan kuin esimerkiksi vakuutussopimuksen.

Remonttilainan tai kulutusluoton kilpailuttamiseen ja vertailuun kannattaa käyttää verkossa toimivia lainapalveluita. Niiden välityksellä saman lainahakemuksen voi toimittaa monelle rahoituslaitokselle kerralla. Näiden mahdollisia tarjouksia on helppo vertailla toisiinsa.

Keittiöremontin kustannukset

Keittiöremontin kustannukset on hyvä selvittää mahdollisimman tarkasti jo hyvissä ajoin ennen remonttilainan hakemista. Remontti koostuu monista eri osa-alueista, ja kaikkien osien hinnat ovat riippuvaisia eri tekijöistä. Esimerkiksi materiaalien hinnat pinnoille ja seinille vaihtelevat paljon riippuen yleisestä markkinatilanteesta, raaka-aineiden saatavuudesta sekä logistiikan ja niiden kuljettamisen toimivuudesta.

Myös keittiön kodinkoneiden ja varusteiden kanssa on oltava tarkkana. Esimerkiksi jääkaappien ja pakastimien koot kasvavat vuodesta toiseen, minkä vuoksi uuden jääkaapin hankkiminen voi vaatia muutostöitä keittiön rakenteissa. Näin remontista koituu toisiinsa liittyviä kuluja, jotka muodostavat lopussa suuren kokonaisuuden. Lisäksi kaikkia keittiön remonttitöitä ei kannata edes yrittää tehdä itse. Tällöin on myös varauduttava maksamaan ammattilaisille heidän työpanoksestaan.

Last Updated on 15 marraskuun, 2023 by Flavorado

You might also like:

Oikein toteutettu resepti – Onko sellaista olemassa?

Flavorado Tech

Miten lainat auttavat ruoka-alan pienyrityksiä tekemään jotain suurta

Flavorado Tech

Viinitilalle Italiaan – toteuta unelmiesi matka

Flavorado Tech

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More