ArtikkelitRavintolat

Vinkkejä Helsingin Riesling & Spätburgunder-Viikoille

Kahdeksannet Saksan viinien ympärille rakentuvat teemaviikot alkavat maanantaina 14.5. Pääsimme ennakkomaistamaan muutaman viikoille osallistuvan ravintolan antimia ja tarinoita viinien takaa.

Ravintola Werner

Bistrotyylisen ravintola Wernerin viinikattaus Riesling & Spätburgunder-Viikoilla on varsin paljon ainutlaatuisen sommelierinsa Jaakko Jokion näköinen.

Jaakko Jokiolla on mielenkiintoinen tarina jokaiselle kaatamalleen viinille.

Teemaviikot kestävät Wernerissä koko kuukauden ja ovat saksalaisilla viinitiloilla työskenneelle Jokiolle mahdollisuus tarjota omia suosikkejaan viinintekijöiltä, jotka hän tuntee henkilökohtaisesti. Wernerin viinitarjonta keskittyy tuottajiin, joilla on erityinen intohimo tarhatyöskentelyyn.

rsviikot werner tartar

Eva Fricken Wisperwind kannattaa erityisesti käydä maistamassa. Viinistä löytyy peräti 15-18g sokeria, mutta on happorakenteensa ansiosta raikas kuin kevätpuro. Viinin runsas hedelmäisyys toimi varsin hyvin jeeralla maustetun tartarin kanssa.

rsviikot-werner

 

 

Ravintola Aito

Paikkansa tyylikkäiden kortteliravintoloiden sarjassa lunastanut Aito on mukana Riesling & Spätburgunder-Viikoilla jo viidettä kertaa. Heidän pitkäaikainen ystävyys Weingut Winteriin näkyy jälleen.

Ravintola Aito

Tarjolla on neljän ruokalajin Weingut Winter -menu hintaan 89€. Torstaina 17.5 tarjolla on viiden ruoan ja viinin Winemakers Dinner itsensä herra Winterin seurassa.

Ravintola Aito riimihärkä

Maistelimme teemamenusta yhden viini/ruokaparin: Winter Pinot Noir 2016 riimihärän ja Juustoportin vuohen-gruyeren kanssa. Pinot oli 14 kuukautta tammessa kypsytetty. Viini on varsin suoraviivainen ja raikas. Maussa kivisyyttä, tummia marjoja ja hieman vaniljaa lopussa. Toimi erinomaisen hyvin suolaisen riimihärän kanssa.

 

Ravintola Gaijin

Gaijinissa Subarashi-maistelumenun kanssa on tarjolla kolme Gaijinille tehtyä viiniä Pfalzista, Schneiderin tilalta.

Gaijin simpukka ja tartar

Testasimme menusta härkätartaria shisolehdellä ja vihersimpukkaa mandariinimajoneesilla. Ohessa tarjoiltu viini oli hyvä tyyppiesimerkki saksalaisesta rieslingistä; Tropiikin aromeja, napakan hapokas ja jäännössokeria 8g/l. Monikäyttöinen viini aasialaiselle ruoalle.

Riesling-viikot Gaijin
BW-Restaurantsin pääsommelier Jouni Olkkonen maistattaa mielellään Gaijinille tehtyä nimikkoviinisarjaa.

Niin ikään BW-Restaurantsiin kuuluvassa Brondassa on tarjolla pari mielenkiintoista iltamaa viinintekijän kanssa. Torstaina 17.5. 18:00 Georg Fogt winemakers dinner; illan aikana nautitaan viiden ruokalajin illallinen, jonka jokaiselle annokselle on valittu sen makuja täydentävä Georg Fogtin viinin. Samalla viinintekijä itse kertoo lisää maisteltavista viineistä sekä viinintuotannon filosofiastaan. Illallinen viineineen 97€.

Seuraavana päivänä Georg Fogt speed tasting, jossa maistetaan neljä eri viiniä ja niille sopivat snack-annokset vajaassa tunnissa – eli nimestään huolimatta ei kuitenkaan tarvitse hotkia. Hintaa maistelulla 29€.

 

Ravintola Carelia

Ravintola Carelia

Carelian vetäjän, sommelier Kai Aution rakkaus Rieslingiin alkoi jo milleniumin taitteessa. Tästä syystä Riesling & Spätburgunder-Viikot kestävät Careliassakin lähes kuukauden. Tarjolla on mm. tiettyyn saksalaiseen alueeseen tai laatuluokkaan keskittyviä minitastingeja, jossa kolme maisteluannosta lorahtaa lasiin kahdellakympillä.

Kai Autio on Suomen “ensimmäisen aallon” Riesling-sommelierejä

Perjantaina 18.5. Careliassa järjestetään jopa Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen Großes Gewächs -tasting, jossa maistellaan Schloss Lieseriltä viisi viiniä. Kaikki klassisilta GG-tarhoilta. Esimerkiksi Schloss Lieser Doctor GG:tä saadaan vain kaksi pulloa Suomeen koko vuosikerrasta ja ne maistellaan tässä tastingissa. Hinta ainoastaan 35 €. Mukaan mahtuu vain 24 henkeä, eli kannattaa toimia heti jos tuoli tastingissa kiinnostaa.

Schloss Lieresin viinit ovat klassista Moselia parhaimmillaan.

Carelian ruoat ovat ravintolan henkeä mukaillen mahdollisimman viiniystävällisiä kautta linjan, mutta teemaviikoille on tehty vielä erikseen kolmen ruokalajin Menu Riesling, joka kustantaa 49€.

Katso Helsingin muut Riesling & Spätburgunder-Viikoille osallistuvat ravintolat.

Teksti: Antti Lehikoinen ja Janne Suomi
Kuvat: Janne Suomi

Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Bistrosta flammikahvilaan – Riesling & Co -Viikot valtaavat Helsingin ravintolat

Janne Suomi

Kaksi tärppiä Kotkassa – Riesling & Co -Viikot 2023

Janne Suomi

DOM ja Holvi – Riesling & Co -Viikot Mikkelissä

Janne Suomi

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More