Artikkelit

Ruoanlaitosta kaikki irti kunnollisella keittiöllä

Keittiö remontin jälkeen
Vaikka kokkaaminen ja leipominen eivät ole varsinaisia välineurheilulajeja, niin keittiössä puuhastelusta ja arjen ruoanlaittohetkistä saa aina eniten irti, jos keittiö on mahdollisimman laadukas. Niin kiinteiden varusteiden, työtasojen pintojen kuin muiden tarvikkeiden on oltava laadukkaat ja keittiön käyttäjän maun mukaiset. Näin keittiössä touhuaminen on hauskaa ja sen seuraukset maukkaat.

Sisältöyhteistyö

Laadukas keittiö vaatii paljon tilaa ja laadukkaat materiaalit huoneen eri pinnoille. Siksi etenkin vanhojen asuntojen tai talojen keittiöt voivat olla auttamattoman vanhentuneita. Modernin ruoanlaiton tai leivonnan ystäville niiden tilaratkaisut, materiaalit ja yleinen epäkäytännöllisyys eivät riitä. Tällöin keittiö kannattaa remontoida kerralla kuntoon. Miellyttävä keittiö on sekä panostus omaan asumismukavuuteen että investointi talon tai asunnon arvoon. Keittiöremonttia varten on mahdollista hakea esimerkiksi remonttilaina tai pikalaina tarpeisiisi, joilla uusien keittiön varusteiden kustantaminen on mahdollista joustavalla aikataululla.

Keittiöremontin rahoittaminen lainarahalla

Kun vanha keittiö on tullut lopullisesti tiensä päähän, on aika toteuttaa perinpohjainen keittiöremontti. Keittiö on kovemman rasituksen ja käytön kohteena kuin yksikään toinen kodin huone. Ei siis ole ihme, että sen remontointi on yksi kalliimmista ja vaivalloisimmista remonteista, joita kodissa joudutaan tekemään. 

Keittiöremontin budjetti koostuu aina muutamista tekijöistä. Esimerkiksi uusien pintamateriaalien hankkiminen ja asentaminen vievät aina osansa budjetista. Lisäksi vanhat pinnat on poistettava ja hävitettävä asianmukaisin keinoin. Muita keittiöremontin kulueriä ovat esimerkiksi kiinteiden kodinkoneiden päivittäminen ja keittiön rakenteiden muokkaaminen uusille kodinkoneille sopiviksi. Näiden lisäksi kaappien ja muiden säilytystilojen kunnostaminen ja uusiminen vievät oman aikansa.

Keittiöremontin hinnat voivat nousta etenkin kattavissa remonteissa todella suuriksi. Monille remontin toteuttaminen käteisellä säästöistä ei ole mahdollista, ja remontin ollessa erityisen kallis käteisellä maksaminen ei aina ole kannattavaa, vaikka siihen rahaa olisi. Lainarahan käyttö remonttiin tuo joustavuutta taloustilanteeseen ja mahdollistaa esimerkiksi säästöjen sijoittamisen remontin aikana.

Millaisella lainalla keittiöremontin voi rahoittaa?

Keittiöremontin rahoittaminen onnistuu esimerkiksi remonttilainalla, joka on remontoijien tarpeita varten räätälöity lainatyyppi. Sen hakeminen on helpointa verkon lainapalveluiden avulla, joihin listattuja rahoituslaitosten lainoja voi vertailla esimerkiksi korkojen perusteella. Remonttilainaa varten remontin koko budjetin pitäisi olla selvillä jo hyvissä ajoin.

Jos sen sijaan keittiöremontti on mittakaavaltaan maltillisempi, tai lainarahaa halutaan vain sen budjetin osittaiseen täydentämiseen, remonttilainan sijaan kannattaa harkita joustavaa kulutusluottoa, jolla yllättävien remonttikulujen kattaminen onnistuu helposti. 

Täydellisen keittiön vaatimukset

Ennen keittiöremontin ja uuden keittiön rahoittamista lainalla on kuitenkin selvitettävä, miltä oma unelmien keittiö näyttään ja mistä se koostuu. Keittiöistä on 2000-luvun aikana tullut yhä tärkeämpi osa modernien kotien huonejärjestystä. Pikkuisista ja ahtaista keittokomeroista on kuljettu pitkä matka, ja nykyisin keittiö yhdistyy olohuoneeseen muodostaen kodin keskeisimmän tilan. Siksi keittiön on oltava paitsi toimiva ja käytännöllinen, myös kaunis ja edustava.

Keittiön käytettävyyden näkökulmasta on tärkeintä, että keittiön työpisteiden välillä on helppo kulkea kokatessa. Jääkaapilta on ulotuttava työtasolle, ja lavuaarilta hellan äärelle. Niinpä keittiö ei saa olla muodoltaan liian pitkä, eikä kaikkien työpisteiden ja säilytystilojen tule olla saman seinän sivulla.

Järkevän järjestelyn lisäksi hyvässä keittiössä on oltava modernit ja laadukkaat jääkaapit, pakastimet, mikrot ja muut laitteet. Valitettavasti kodinkoneiden käyttöikä on varsin lyhyt, eikä niiden korjaaminen ole aina mahdollista tai taloudellisesti kannattavaa. Laitteet on syytä valita ennen keittiön järjestyksestä päättämistä, sillä muuten niiden lopullisessa asettelussa saattaa ilmetä käytännön ongelmia. Esimerkiksi uudet jääkaapit ja pakastimet ovat usein niin massiivisen kokoisia, että niiden asettelussa on oltava tarkkana.

Last Updated on 15 marraskuun, 2023 by Flavorado

You might also like:

Keittiöremontti lainalla tarjoaa puitteet parempaan ruoanlaittoon

Flavorado Tech

Kahvin eri maut ja mitä niistä tulisi tietää?

Flavorado Tech

Haaveissa kesäksi oma vene? Kilpailuta venelaina helposti netissä

Flavorado Tech

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More