ArtikkelitViiniartikkelit

Alkon uutuusviinit ja tärpit – maaliskuu 2024

Maaliskuu 2024 Alkon viiniuutuudet
Vakio- ja erikoisvalikoiman viinejä saapui Alkon hyllyyn maaliskuussa 17 kappaletta. Keväästä huolimatta pääpaino oli punaviineissä, joista parhaimmat tärpit tällä kertaa löytyivät. Pinot Noirin ystäviä hemmotellaan sekä chileläisellä, että saksalaisella viinillä.

Santa Helena Reserva Cabernet Sauvignon Malbec 2022

Isosti mennään, kuten Chilessä tuppaa olla tapana. Cabin mustaherukka keulassa. Lisäksi viinissä on myös kehittyneitä piirteitä, kuten kaakaota, joka on tämän ikäiselle ja hintaiselle viinille varsin epätyypillistä. No, Chilessä kaikki on mahdollista. Tämän kehtaa nostaa pöytään vaikka pääsiäisenä, lampaan viereen. Loistava viini tällä rahalla.


Alpha Estate Axia Syrah Xinomavro 2020

Syrah & Xinomavro -rypäleiden sekoitus Kreikasta. Kirsikkamarmeladia, suklaisuutta ja jännä tropiikin häivähdys. Upea hapokkuus tyylikkäässä viinissä. Melko täyteläinen, mutta ei todellakaan mikään köntys. Varsin valmiit tanniinit alleviivaavat laadukasta esitystä. Kreikkalainen lammaspata on varmasti oikea kumppani. Jos Kreikasta ei tule muuta mieleen kuin ruukkuviinit, testaa tämä.


1865 Selected Vineyards Pinot Noir 2021

Chilen katolta, Valle del Elquista saapuu iloksemme Pinot Noir, jossa on makua. Kirsikkaa, yrttejä ja piikiveä. Tammitynnereiden lisäksi viiniä on kypsytelty myös amfora-ruukuissa. Keskitäyteläinen ja marjaisan raikas olemus, yhdistettynä nahkan sävyttämään jälkimakuun. Elquin vuosikerta 2021 oli erinomainen, eli kipin kapin Alkoon ostoksille. Yhdistä viini vaikka yrttisten raakamakkaroiden kaveriksi.


Höfling First Eussenheim Spätburgunder 2019

Saksan Frankenin viinialue tunnetaan loistavista Silvanereista, mutta osataan siellä myös Pinot Noirin (Spätburgunder) tekeminen. Metsämarjaa ja havuisuutta antavassa tuoksussa. Keskitäyteläisessä maussa on makean marjainen ensipuraisu, vaikka ruutikuivasta viinistä on kyse. Eloisa happorakenne, hento mausteisuus ja optimaalinen tammi siivittävät viiniä pitkään. Todella herkullinen ja tyylikäs lajinsa edustaja, jonka voi halutessaan vielä laittaa kellariin muutamaksi vuodeksi. Kevyemmät riistat tai ilmakuivattua kinkkua lautaselle.


Maistamme Alkon uutuusviinit sokkona, eli emme tiedä viineistä muuta kuin viinien kategorian.
Näin ollen arviot ovat mahdollisimman puolueettomia.

Last Updated on 15 maaliskuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Alkon uutuudet – heinäkuun 2022 viinitärpit

Antti Lehikoinen

Alkon uutuudet – syyskuun 2021 viinitärpit

Janne Suomi

Alkon uutuusviinit – elokuu 2017

Janne Suomi

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More