ArtikkelitRavintolat

DOM ja Holvi – Riesling & Co -Viikot Mikkelissä

Riesling-Co-Viikot-2022-Ravintola-DOM-Mikkeli-artikkelikuva
Kevään herkullisin viinitapahtuma; Riesling & Co -Viikot rantautui Mikkeliin. Viikoilla mukana on kaksi eri tyylistä ravintolaa ja hyvin mielenkiintoinen kattaus saksalaisia Rieslingejä – hyvää ruokaa tietenkään unohtamatta.

DOM Mikkelin kattava tarjonta

DOM Mikkeli on viihtymiskokonaisuus kaupungin ytimessä, joka käsittää neljä erillistä osaa samassa talossa. Ravintola Papa’s DOM, jonka takahuone Shop DOM on ravintolan yhteydessä toimiva herkku- ja pullokauppa. Ravintolan vieressä Bar DOM, josta löytyy myös terassiversio, sekä yökerho Club DOM. Domissa voi siis hyvinkin viettää lähes vuorokauden yhtä mittaa nauttien hyvästä ruoasta ja viinistä!

Yrittäjä Juha Parkkinen toivottaa tervetulleeksi baarin puolella ja kertoo, että Riesling & Co -Viikot sopivat mukavasti heidän ajatusmaailmaan; ”Domin tarkoitus on rennon viihtymisen lisäksi tarjota myös uusia makuelämyksiä Mikkeliläisille. Teemaviikkojen puitteissa on hyvä tilaisuus laajentaa asiakaskunnan tietämystä saksalaisista viineistä”.

Vakiovalikoimasta löytyvät DOM-Rieslingit ovat saaneet hyvän vastaanoton Mikkelissä. Logokin on kuin ravintolalle tehty. Valittavana kuiva (Trocken) ja puolikuiva (Feinherb).

Ravintolan perusruokatuote on italialainen. Tarkemmin sanottuna Valloriani-kiviuunissa paistettu savolaisnapolilainen pizza. Savolaisuutta edustaa paikalliset raaka-aineet sekä pohjassa käytetyt mannaryynit, jotka helpottavat pizzan käsittelyä uunissa ja tarjoavat ainutlaatuisen rapeuden.

Teemaviikoille ei ole erikseen lähdetty tuottamaan saksalaista menua, mutta esimerkiksi herkullinen valkoinen savulohipizza sopii loistavasti kuivempien Rieslingien, kuten Gysler Sandstein Riesling Trockenin kumppaniksi.

Kattavan alkupalalautasen juustojen kanssa maistuu jäännössokeria sisältävä Riesling. DOM:n teemaviineistä löytyykin loistava esimerkki tähän tarkoitukseen: Riffel Scharlachberg Riesling Spätlese. Hunajainen viini, jonka reilu hapokkuus tasaa makeutta upealla tavalla. Jos olet aina ajatellut pitäväsi vain kuivista viineistä – testaa ja ylläty!

Yksi trendikäs alkuviinikin on päässyt listaukseen mukaan – todellisia erikoisuuksia hakeville. Kyseessä on oranssi-, eli kuorikontaktiviini Jo Jo 2017. Kuohuvaa, eli Sektiä edustaa palkittu Ruppertsberger Imperial Riesling Sekt, joka maistuu sekä alkuun että jälkeen.

DOM Mikkeli on mukana Riesling & Co -Viikoilla 6.-14.5.2022

DOM Mikkeli

Porrassalmenkatu 18
Mikkeli 50100
050 336 2949
info@dommikkeli.fi
www.dommikkeli.fi


Bistro Holvi

Mikkelin teatterin yhteydessä, vanhasta VPK:n talosta löytyy tunnelmallinen Bistro Holvi. Ravintolatoimintaa punatiilisessä rakennuksessa on harjoitettu jo 1970 luvulta lähtien ja paikka näyttää muuntautuvan joka vuosikymmen vielä enemmän edukseen. Bistro Holvia on vuodesta 2018 luotsanneet yrittäjät Pia Montonen (sali ja viinit) ja Roope Raskin (Keittiö).

Pia kertoo, että viinejä Riesling & Co -Viikoille on valikoitunut mm. Nahen, Pfalzin sekä Rheingaun alueilta. ”Olemme koonneet viikoille viisi eri tyylistä Rieslingiä, joita saa laseittain ja myös 8cl maisteluannoksina. Ruokapuolella niille löytyy tapas-tyyppisiä annoksia pieneen nälkään. Illallisvaihtoehtona on myös viiden ruokalajin menu viinipaketilla”

LEHTIPERSILJAKEITTOA, kuohuviinikermaa ja briossia. Keitto kuin samettia. Tuorearomisen ruoan kanssa kannattaa valita tuorearominen viini; Weingut Keller Riesling Trocken 2020 on kuin tehty annokselle.

MARINOITUA PARSAA, paprikasalsaa ja oliivia. Herkän parsan ja välimeren makujen liitto on upea. Oliivitahna eli tapenade vaatii viiniltä hiukan enemmän ryhtiä. Haasteeseen vastaa Rheingaun kulttimaineeseen ehtinyt tila Toni Jost, Hahnenhof Rieslingillään.

YRTTIMARINOITUA TURSKANPOSKEA fenkolia, tomaattia ja limemajoneesia. Pflazin parhaiden tuottajien joukkoon kuuluva Georg Mosbacher tuottaa annoksen pariksi mineraalisen ja yrttisen Deidesheimer Herrgottsacker Rieslingin.

FRITTIETANAT ja paahdettua valkosipulimajoneesia. Fritatut etanat maistuvat nilviäiskammoisillekin. Niiden parina tyylikäs ja arvokas Schloss Lieser Juffer Sonnenuhr Riesling GG.

ANKKATERRIINIÄ, frittisipulia ja tomaattihilloketta. Ankanrasva ja hillo vaativat makeutta viiniin. Upeasti kypsynyt Niederhäuser Rosenheck Riesling Spätlese 2011, Weingut Mathernilta tuottaa mahtavan makuparin annokseen.

Mathern Rieslingin kanssa kelpaa myös nauttia jälkiruoka, joka on Petit Fours Holvin tyyliin. Makuseikkailu vailla vertaa.

Mielenkiintoinen kattaus taidolla tehtyä ruokaa ja varsin erilaisia saksalaisia Rieslingejä hintaan, jota voi pitää lahjana. Tuskin missään muussa suomalaisessa ravintolassa pääsee maistamaan VDP-laatuluokituksen korkeinta astetta, Grosses Gewächs -viiniä 8 euron lasihintaan. Jo pelkästään tämä seikka kutsuu pysähtymään Mikkelissä.

Bistro Holvi on mukana Riesling & Co -Viikoilla 9.-22.5.2022

Teatteritalossa, Savilahdenkatu 11
50100 Mikkeli

Puhelin: 0102080050
Sähköposti: info@bistroholvi.fi
www.bistroholvi.fi


Riesling & Co -Viikot ovat Saksan Viinitiedotuksen järjestämä joka keväinen ravintolatapahtuma. Tänä vuonna mukana on noin 70 ravintolaa, 20 paikkakunnalta Suomessa.

Last Updated on 3 toukokuun, 2023 by Flavorado

You might also like:

Riesling & Co -viikot 2021 – pieni kierros Helsingissä ja Vantaalla

Janne Suomi

Ravintola Vausti Riesling & Spätburgunder-Viikoilla

Janne Suomi

Kaksi tärppiä Kotkassa – Riesling & Co -Viikot 2023

Janne Suomi

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More