ArtikkelitOluthuone

Uusia käsityöoluita Alkoon – kuusi tärppiä

6. helmikuuta ilmestyy Alkon valikoimaan uusia käsityöoluita. Tuotteet tulevat saataville valikoituihin myymälöihin sekä verkkokauppaan. Kannattaa pitää kiirettä, jotkut erät ovat erittäin rajallisia.

Ennakkotastingiin ehti 21 julkaistavasta oluesta 15. No missä loput? Kenellä oli ollut etiketit loppu, kenellä alkoholitilavuus heittänyt, kenellä mitäkin. Käsityöoluita tosiaan tehdään käsityönä, eikä takuuvarmana liukuhihnatuotantona.

Tarjolla oli jälleen jos jonkinlaista sorttia, jossa luovuudella ei ole rajoja. Vadelmaa stoutissa. Saisonia viherherukalla. Luovuus tekeekin pienpanimoiden tuotteista aina niin mielenkiintoisia ja yllättäviä. Tosin joskus myös nautittavuuden kustannuksella. Tähän poimimme kavalkaadista kuusi tärppiä. *Linkit Alkon sivuille alkavat toivottavasti toimia taas 6.2*

Prykmestar saazer pils

Pils 5,7%
4,95€ / 0,5l

Jalohumalien elegantti aromi. Yrttejä, sitruksia ja hieman voita niin kuin oluttyyliin kuuluu. Tasapainoisen maltainen. Nipakat nousevat katkerot. Klassinen ja tyylikäs lähestyminen pilsiin Vakka-Suomen panimon vankkumattomalla ammattitaidolla. Inhimillinen litrahinta.


Flying Dutchman Flip Flopped White IPA

IPA 5,5%
4,10€ / 0,33l

Belgialaista witbieriä kosiskeleva olemus; valkoinen ja samea. Aromikirjossa mennään sitruksilla ja trooppisilla aromeilla, joita tarjoavat jenkkihumalien lisäksi appelsiininkuori, korianteri ja katajanmarjat. Tästä sekametelisopasta voisi syntyä mitä vaan, mutta Flip Floppedin maku pysyy nätisti kasassa. Melko kevyt ja raikas kesäjuoma, jossa reippaat, mutta sopusuhtaiset katkerot vievät pitkälle. Suomalaistuneen Hollantilaisen olut on pantu Belgiassa.


Kallio Brewery & Birra Amiata Madáhàn Tropical Milk IPA

IPA 7,0%
5,34€ / 0,33l

Suomalais-italialaisella yhteistyöllä pantu IPA. ”Milk” viittaa laktoosin käyttöön, mutta sen paremmin asiaa ei avata. Toisaalta oluen ulkonäkökin muistuttaa samealla ja vaalealla olemuksellaan maitoa. Raikuvan greippinen tuoksu. Kuiva, mutta runsas mallasprofiili. Varsin hedelmäinen humalointi. Jylhyyteen nousevat katkerot, jotka vaativat burgeria lautaselle.


Lammin Sahti Hippiäinen

Strong ale 7,0%
5,84€ / 0,33l

Hunaja-arominen ja viljainen olut Lammin Sahdin maalaismaiseen tyyliin. Hedelmäinen makeus tasaantuu kivasti tyylikkäillä katkeroilla jälkimaussa. Mahtavaa työtä jälleen kerran sahtipanimolta. Etikettitaiteessa ei turhia revitellä.


Rekolan Panimo Kaffe Stout

Stout 5,5%
5,96€ / 0,5l

Jos annetaan luovuudesta ja rohkeudesta pisteitä, niin Rekola saa täydet. Joskus aromipaletti pysyy hallinnassa, joskus lentää takalaittomaksi. Kaffe Stout pysyy hienosti kentällä. Nuotiolla keitetyn pannukahvin upea aromi. Lempeän hedelmäinen maku. Kevyen stoutin ystäville. Kai niitäkin on?


Mustan Virran Pistolekors Porter

Porter 7,0%
6,46€ / 0,33l

Tyylikkään suklainen aromi. Hieman mokkaa ja kuivattuja hedelmiä. Lempeä ja helposti lähestyttävä porter. Hyvää on, mutta karu hinta. Erikoinen ja tyyliin sopiva pullo varmaan maksaa pari euroa? Nautiskelun jälkeen pullo kannattaakin säilöä ja antaa mummolle jouluna kukkaruukuksi.

Last Updated on 4 kesäkuun, 2022 by Flavorado

You might also like:

Virossa kuohuu nyt pienpanimokulttuuri

Flavorado Tech

Panimoesittelyssä – Stadin Panimo

Flavorado Tech

Craft Beer Helsinki 2016 – haastaja on valmis

Flavorado Tech

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More