ArtikkelitRavintolat

Capperi – hyvän olon pizzaa

Capperi - artikkelikuva

Ravintola Capperi ratsastaa napolilaisen pizzan suosiolla suoraan suomalaisten sydämeen. Paketti on kasassa – hyvän olon jättävää pizzapohjaa myöten.

Talvinen ja pimeä arki-ilta Helsingin Oulunkylässä. Räntää vihmoo ja muutamalla yksittäisellä jalankulkijalla on kova kiire kotiinsa. Ei voisi kuvitella kenenkään olevan vapaaehtoisesti liikenteessä. Ravintola Capperin oven takana odottaakin yllätys. Takka leimuaa kotoisasti ja tarjoilijat kipittävät ympäriinsä. Joka pöytä on täynnä.

Ei mikään tavallinen pizzeria

2017 avautuneen Capperin suosioon on syynsä. Vuosikymmenet ns. turkkilaisia tai kotimaisia mättöpizzoja suosineet suomalaiset ovat hiljalleen alkaneet ymmärtää, miksi aito italialainen pizza on niin ylivoimainen. Hyvä pizza syntyy laadukkaista raaka-aineista, rauhassa kohotetusta pizzapohjasta ja 450C lämpenevästä erikoisuunista, joka on vuorattu sorrentolaisella savikivellä. Capperi-ilmiö on ollut niin suuri, että toinen ravintola on juuri avattu Helsingin keskustaan, Rikhardinkadulle.

Hyvän olon kuituja pizzapohjaan

Ravintola Capperin pizzat edustavat tällä hetkellä hyvinkin trendikästä napolin tyyliä, joka voidaan kiteyttää sanalla; pullava. Pizzapohjassa on käytetty minimimäärä hiivaa ja sitä on nostatettu viileässä vuorokausi. Capperin pizzapohja on hiukan tumma, voisi sanoa terveellisen näköinen. Kylmäjauhettu täysjyväjauho sisältääkin reippaasti kuitua ja valkuaisaineita, jotka hyvän maun lisäksi estävät mahan turvotusta. Harvoin on näin hyvä olo pizzan syönnin jälkeen.

Ainutlaatuisen pizzapohjan lisäksi Capperi on piirun verran edellä muita luovilla täyteratkaisuillaan. Pizzojen päälle laitetaan mm. saksanpähkinä-pestoa, keksiä ja chilirihmaa. Niille, joille nykyajan hömpötykset aiheuttavat painetta ohimossa, on tarjolla perinteiset Margheritat ja Capricciosat.

Vain parhaita raaka-aineita

Ravintolan itse maahantuomat raaka-aineet ovat tietenkin parasta laatua: San Marzanon tomaatteja Vesuviuksen mineraalisilta rinteiltä, useasti maailman parhaaksi valittua Ella-mozzarellaa ja upealla tavalla kypsynyttä prosciuttoa. Näyttävyyttä annoksiin haetaan mm. erikoisilla täyteasetelmilla pizzojen päällä. Takuuvarmaa jakomateriaalia sosiaalisessa mediassa.

Capperista voi myös ostaa raaka-aineita mukaansa, mutta pizzajauhoja ei valitettavasti ole tällä hetkellä saatavissa vähäisestä kysynnästä johtuen. Tähän asiaan kannattaa varmasti jokaisen kävijän toivoa muutosta.

https://www.instagram.com/p/BeS9p-fFzGM/

Kooltaan Capperin pizzat ovat melko pieniä, mutta koska ne sisältävät oikeaa ruokaa, ne ovat hyvinkin täyttäviä. Ravintolan pääpaino on pizzoissa, joten listan alku- ja jälkiruoat ovat minimissä. Jos makeaa hammasta jää kolottamaan, voi pöytään lopuksi tilata jaettavan Nutella-pizzan.

Lounasaikaan pizzat tehdään samoista raaka-aineista ja ne paistetaan samassa uunissa kuin illalla. Eli takuuvarma laatu jatkuu myös lounaalla – ja vain lounassetelin hinnalla.

Juomapuolella Capperi luottaa luonnollisesti italialaisiin viineihin ja olueen. Lista on napakka, mutta Helsinkiläisittäin maltillisesti hinnoiteltu.

Ei ole vaikea ennustaa Capperille loistavaa tulevaisuutta. Paketti on täydellisyyteen hiottu, eikä asiakkaan tarvitse aterian jälkeen muuta kuin taputella kerrankin tyytyväistä pizzamahaansa.

www.capperi.fi


Last Updated on 5 huhtikuun, 2024 by Flavorado

You might also like:

Silvaner-viikko Finnjävelissä

Janne Suomi

Perinteikäs ja arvokas Savoy

Flavorado

Bistrosta flammikahvilaan – Riesling & Co -Viikot valtaavat Helsingin ravintolat

Janne Suomi

Jätä kommentti

FI: Tykkäämme kekseistä ja viinistä. Edellytämme että olet riittävän vanha nauttimaan alkoholista maassasi. Emme kerää henkilötietoja. Tämän ilmaisen sivuston toiminta sekä mainostulot vaativat muutaman keksin sallimisen. Toivottavasti ok? EN: We like cookies and wine. We require you to be old enough to enjoy alcohol in your country. We do not collect any personal data. The functions and advertising revenue of this fee magazine requires a few cookies to be allowed. We hope it's ok? Accept / Hyväksy Lue lisää / Read More